تعریف کمیته های بیمارستانی

کمیته های بیمارستانی

جهت تحقق اهداف بیمارستان و کمک به برنامه ریزی، سازماندهی و هماهنگی فعالیتهای بیمارستانی و ایجاد زمینه مشارکت فعال

همه پرسنل، کمیته ها ی بیمارستانی تشکیل می گردد . این کمیته ها به منزله بازوی مدیریت بیمارستان و مکمل آن خواهند بود

وظایف کمیته ها بیمارستانی

1-     تعیین خط مشی و زمینه های عملکرد بیمارستان برای تحقق اهداف و بر اساس موازین و رهنمودهای وزارت متبوع و دانشگاه

2-     طراحی و برنامه ریزی اجرایی جهت تحقق اهداف مزبور

3-     شناسایی مشکلات و معضلات اصلی در عملکرد بیمارستان و رهیابی جهت حل آنها

4-     تلاش مستمر در جهت افزایش کیفیت و بهبود عملکرد بیمارستان و رضایت گیرندگان خدمات

5-     پیشنهاد اعضاوترکیب زیر کمیته های بیمارستانی بر اساس موازین و رهنمودهای وزارت متبوع و دانشگاه و دستورالعمل اجرائی ارزشیاب

6-     پیگیری روند ارتقاء کیفیت خدمات بیمارستانی و ارزشیابی منظم و مستمر درونی بیمارستان

عناوین کمیته های فعال در مرکز آموزشی درمانی نکویی هدایتی

1-     کمیته اخلاق پزشکی

2-     کمیته بحران وبلایا

3-     بهبود کیفیت

4-     کمیته بهداشت محیط

5-     حفاظت فنی وبهداشت کار

6-     کمیته دارو درمان

7-     طب انتقال خون

8-     کمیته کنترل عفونت بیمارستانی

9-     کمیته مدارک پزشکی و فناوری اطلاعات

10- کمیته مرگ و میر و آسیب شناسی نسوج

منبع:

-         کتاب استاندارهای اعتبار بخشی بیمارستان در ایران

-         دستورالعملها و مصوبات وزارت بهداشت درمان و آموزشی پزشکی


کمیته های بیمارستانی...


ریاست | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت



 

اطلاعیه های مجتمع خیرین سلامت

اطلاعیه ها در مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت

اطلاعیه های مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم



1402/12/02

اکران فیلم نگهبان در مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت

زمان: چهارشنبه 9 اسفند، ساعت 14

مکان: آمفی تئاتر ۱ کلینیک ویژه


1402/09/05

فیلم سینمایی سرهنگ ثریا

قابل توجه کارکنان گرامی مجتمع، اکران خانوادگی و رایگان فیلم سینمایی سرهنگ ثریا در مجتمع خیرین سلامت

زمان: یکشنیه ۱۲ آذر ساعت 16

مکان: آمفی تئاتر کلینیک ویژه


1402/08/07
اکران فیلم اخت الرضا (ع)

اکران خانوادگی فیلم سینمایی اخت الرضا(ع)

ویژه کارکنان مجتمع

 زمان: چهارشنبه ۱۰ آبان‌ماه، ساعت ۱۵:۳۰

مکان: سالن آمفی تاتر ۱ مجتمع خیرین سلامت

لطفاجهت ثبت‌نام، با روابط عمومی مجتمع هماهنگ کنید یا نام و نام خانوادگی، و تعداد نفرات را به آی دی زیر در ایتا ارسال کنید.

@cartvelbiji


1402/07/26
بأی ذنب قتلت
 
پیرو حمله وحشیانه شب گذشته رژیم کودک کش اسرائیل به بیمارستان غزه که منجر به یک فاجعه عظیم انسانی شد و بیش از 1000 مظلوم بیگناه که بیشتر آن کودکان و زنان بودند در تجمع اعتراضی شرکت خواهیم کرد. 
ساعت : ۱۱ 
مکان : پارکینگ پزشکان جلوی ساختمان فرقانی

1402/06/04
قابل توجه کارکنان گرامی مجتمع خیّرین سلامت
به مناسبت هفته دولت و به منظور تقویت ارتباط بین مسئولان و کارکنان، نشست دوستانه با ریاست محترم مجتمع، جناب آقای دکتر حکیم الهی سه شنبه 7 شهریور به مدت دو ساعت  10 تا 12  تعیین و ایشان آماده پذیرش مراجعه کنندگان گرامی می باشند.


1401/05/22
واحد آموزش مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت در نظر دارد مسابقه ای بین کارکنان شاغل  در این مرکز که به نوعی با نوزادان در ارتباط هستند مسابقه احیاء قلبی ریوی برگزار نماید
 
 

1401/04/23

قابل توجه کلیه همکاران گرامی

عطف به نامه شماره ۶۶۳۸/۳۰۰د مورخ 1401/04/20 معاون محترم بهداشت وزارت متبوع و تأکیدات مکرر ستاد ملی کرونا، به اطلاع می رساند؛ تمامی افراد شاغل در این مجتمع (منجمله دانشجویان) که ۶ ماه از آخرین نوبت دریافت و تزریق واکسن کووید۱۹ آنها گذشته است؛ می بایست تا پایان مرداد ماه سال جاری، یک نوبت واکسن یادآور دریافت و تزریق نمایند.


کلاس‌های آمادگی برای زایمان

 

طبق فرمایشات مقام معظم رهبری: فرزندآوری یکی از مهم ترین مجاهدت های زنان و وظایف زنان است؛ چون فرزندآوری در حقیقت هنر زن است؛ اوست که زحماتش را تحمل می کند، اوست که رنج هایش را می برد، اوست که خدای متعال ابزار پرورش فرزند را به او داده است. خدای متعال ابزار پرورش فرزند را به مردها نداده، در اختیار بانوان قرار داده؛ صبرش را به آنها داده، عاطفه اش را به آنها داده، احساساتش را به آنها داده، اندامهای جسمانی اش را به آنها داده؛ در واقع این هنر زن ها است. اگر چنانچه ما اینها را در جامعه به دست فراموشی نسپریم، آن وقت پیشرفت خواهیم کرد.

رهبر انقلاب فرمودند: مسأله جمعیّت را جدّی بگیرید! جمعیّت جوان کشور دارد کاهش پیدا می‌‌کند. یک جایی خواهیم رسید که دیگر قابل علاج نیست.

از این رو بر آن شدیم که طبق دستور مقام معظم رهبری و هم چنین از آنجایی که زن در جایگاه والای بشریت قرار دارد تمام عزم خود را جمع کنیم و به منظور افزایش فرزند آوری و رسیدن به یک مادر شاد و سالم ، کودک شاد و سالم و در نهایت جمعیت جوان شاد و سالم گامی برداریم.

مهم‌ترین و بزرگ‌ترین هدف کلاس‌های آمادگی برای زایمان، دادن اطلاعات و آگاهی به مادران باردار است. و از آنرو تشویق و آماده سازی برای فرزند آوری و رسیدن به یک جمعیت سالم و شاد است.

 مادر با کسب آگاهی به مرور ترس او از بین می‌رود و تفکرات نادرست او اصلاح می‌شود. این کلاس‌ها به زنان کمک می‌کند تا با مشکلات احتمالی بارداری کنار بیایند یا آنها را حل کنند. اعتماد به نفس مادر باردار در این کلاس‌ها افزوده می‌شود و او یاد می‌گیرد بسیاری از دردهای دوران بارداری را بدون نیاز به دارو برطرف کند.

 

در این کلاس ها مادر یاد خواهد گرفت که زایمان طبیعی را برای خود آسان کند و دردهای خود را کنترل کرده و  را به یک فرآیند آسان تبدیل شود .

 

هدف از برگزاری کلاس های آمادگی برای زایمان برای مادران

بسیاری از خانم‌ها، مراقبت‌های بارداری را از مادر یا یکی از بستگان نزدیک یاد می‌گیرند که قبلاً تجربۀ زایمان داشته است. آموزش‌های مادربزرگ‌ها بسیار خیرخواهانه است، اما باید توجه داشت که گاهی خرافات و عقاید اشتباه با این آموزش‌ها ترکیب می‌شود و از طرفی، هر روز راهکارهای جدیدی برای تسهیل بارداری و زایمان ارائه می‌شود که مادربزرگ‌های ما از آن بی‌خبرند. بعضی از خانم‌های باردار نیز به خانوادۀ خود دسترسی ندارند و این آموزش‌ها را دریافت نمی‌کنند. کلاس‌های آمادگی برای زایمان، به خانم‌های باردار یاد می‌دهد که چطور از خودشان مراقبت کنند و به مرور برای زایمان آماده شوند. این کلاس‌ها با اهداف خاصی برگزار می‌شود و در هر جلسه، نکات مهم بارداری و تمرینات ورزشی نیز ارائه می‌شود.

ترس از اتفاقاتی که بعداً خواهد افتاد نیز باعث اضطراب مادران می‌شود. استرس و اضطراب، هورمون‌هایی را در بدن ترشح می‌کند که می‌تواند احتمال زایمان زودرس، پیشرفت نکردن زایمان یا به دنیا آمدن نوزاد کم‌وزن را افزایش دهد. کلاس‌های آموزشی می‌تواند با کاهش استرس‌های بارداری از برخی خطرات احتمالی نیز جلوگیری کند. آموزش نگهداری صحیح از نوزاد یکی دیگر از هدف‌های این کلاس‌هاست. شما در این کلاس‌ها نحوۀ شیردهی و مراقبت از نوزاد را یاد می‌گیرید و می‌توانید علائم هشداردهنده در نوزاد را شناسایی کنید.

 

موارد آموزشی در کلاس‌های آمادگی برای زایمان

از حدود هفتۀ ۲۰ بارداری می‌توانید کلاس‌های آمادگی برای زایمان را شروع کنید. این کلاس ها در بیمارستان دوستدار مادر خیرین سلامت تشکیل می‌شود.

هر دوره ، در هشت جلسه ، 90 دقیقه ای به مدت یک ماه برگزار میشود.

  • موارد آموزشی بصورت زیر است :

جلسۀ اول: در جلسۀ اول، با مامایی آشنا می‌شوید که قرار است آموزش‌های لازم را به شما بدهد. این شخص مربی کلاس است و به شما در مورد اهداف کلاس و نحوۀ برگزاری آن توضیحاتی می‌دهد. سپس دربارۀ تغییرات آناتومیک و فیزیولوژیکی که در طول بارداری اتفاق می‌افتد، اطلاعاتی را به شما ارائه می‌کند. ماما در این جلسه سعی می‌کند که شما را با تمرینات ورزشی مخصوص بارداری آشنا کند. همچنین به شما نحوۀ صحیح نفس کشیدن و روش‌های ریلکسیشن را آموزش می‌دهد .

ویک تور بیمارستانی برای آشنایی با محیط بیمارستان و بخش زایمان  آن برگزار خواهیم کرد .

 

جلسۀ دوم: مربی کلاس در این جلسه، تغذیه در دوران بارداری را به شما آموزش می‌دهد. او به شما در خصوص باید‌ها و نباید‌های بارداری نکته‌هایی را مثل دوری از مصرف برخی داروها، پرهیز از پرخوری، استراحت کافی و دریافت مکمل‌ها یادآوری می‌کند. همچنین در این جلسه، ماما به شما می‌گوید که نسبت به بدن خود هشیار باشید و علائم خطر در بارداری را بشناسید. در ادامه نیز مربی به شما تمرین‌های کششی، تنفسی و تن‌آرامی را آموزش می‌دهد.

 

جلسۀ سوم: جلسۀ سوم با آموزش همسر شما همراه است. در این جلسه، مربی به شما و همسرتان نکاتی را در مورد بهداشت روانی توضیح می‌دهد و مواردی را نیز دربارۀ وضعیت شما به همسرتان یادآوری می‌کند. همچنین در این جلسه دربارۀ رشد و تکامل جنین در بدن مادر نیز آموزش‌هایی ارائه می‌دهند که می‌تواند با تصویرهای همراه باشد.

 

جلسۀ چهارم: در این جلسه شما با انواع دردهای زایمان و راه‌های کاهش آن آشنا می‌شوید. مربی طی جلسۀ چهارم در مورد تغذیۀ صحیح در این دوران آموزش‌هایی به شما می‌دهد و طبق هر جلسه، شما حرکات ورزشی انجام خواهید داد.

جلسۀ پنجم: در طول این جلسه، ماما شما را با مراحل مختلف زایمان، از شروع درد تا خروج نوزاد و سپس جفت آشنا می‌کند. در جلسۀ پنجم شما در خصوص انواع مداخلات ضروری هنگام زایمان اطلاعاتی را کسب می‌کنید که هنگام زایمان می‌تواند نگرانی‌های شما را برطرف سازد.

 

جلسۀ ششم: برخی از خانم‌ها نسبت به زایمان سزارین خوش‌بین‌تر هستند و این روش را انتخاب می‌کنند. در جلسۀ ششم، ماما به اهمیت زایمان طبیعی می‌پردازد و انواع روش‌های کاهش درد رایج در کشور مانند زایمان در آب، بی‌حسی اسپاینال یا بی‌حسی اپیدورال را به شما معرفی می‌کند. همچنین در این جلسه، مربی نقش همراه در بیمارستان را برای شما توضیح می‌دهد و علاوه بر آن به شما یاد می‌دهد که برای زایمانتان برنامه‌ریزی کنید.

 

جلسۀ هفتم: در طول بارداری ممکن است شما نگرانی‌هایی در خصوص بارداری خود داشته باشید. در جلسۀ هفتم، ماما به شما توضیح می‌دهد که علائم خطر در بارداری چه چیزهایی است و شما باید چه واکنشی در مواجهه با آنها نشان دهید. همچنین در این جلسه، ماما علائم خطر پس از زایمان و مراقبت‌های لازم پس از زایمان را برایتان شرح می‌دهد. علاوه بر این در جلسۀ هفتم معمولاً با نمایش یک فیلم، نحوۀ صحیح شیردهی به نوزاد به خانم‌های باردار آموزش داده می‌شود.

 

جلسۀ هشتم: مربی در جلسات پایانی کلاس، نکات گفته‌شده در خصوص برنامه‌ریزی را مرور می‌کند و به شما آموزش می‌دهد تا به مرور، سایر اعضای خانواده را برای ورود عضو جدید آماده کنید. همچنین در این جلسه، نحوۀ مراقبت از نوزاد و مواردی که ممکن است نشانۀ خطر باشد، به شما آموزش داده می‌شود.

مدرس کلاس ها

نفیسه شیردل (کارشناس مامایی) مامای آموزش دیده در بخش بلوک زایمان

دارای گواهینامه:

  1. دوره تربیت مربی کلاس های آمادگی برای زایمان
  2. دوره حرکات کششی و اصلاحی بارداری ( حکا و یوگا در بارداری)
  3. دوره سلامت جنسی و باروری
  4. دوره هوش جنین
  5. دوره کاربرد طب نوین در طب باروری
  6. دوره کارگاه اوریکولوتراپی ( طب فشاری گوش) جهت تسهیل و کاهش درد در زایمان
  7. دوره طب سنتی ایرانی در چهارچوب آین نامه نحوه فعالیت فعالان حوزه طب سنتی

 

این کلاس ها رایگان و ارائه مدرک معتبر برگزار میشود .

مکان : تقاطع خیابان روحانی و خیابان آذر ، کلینیک ویژه ، طبقه منفی یک ، کلاس زایمان طبیعی (فیزیولوژیک)

جهت ثبت نام و رزو در این کلاس‌ها  ،نام و نام خانوادگی خود را به شماره 09383244240 پیامک نمائید.

ساعت برگزاری کلاس ها ۱۰ تا 12

در صورت استقبال در شیفت عصر هم برگزار خواهد شد .

 

  • لازم به ذکر است گذراندن این دوره برای دریافت  خدمات « زایمان بی درد » ضروری است .
  • و هم چنین در صورت زایمان به روش سزارین داشتن این مدرک ضروری می باشد.

 

باتشکر واحد آموزش، بیمارستان دوستدار مادر  خیرین سلامت


1401/03/10

همه دعوت هستید به:

 اولین نشست حرفه ایی هیئت مدیره نظام پرستاری با گروه های پرستاری و پیراپزشکی وابسته به نظام پرستاری با حضور مدیریت محترم پرستاری مجتمع خیرین سلامت قم
 
زمان : پنج شنبه ۱۲ ام خرداد ساعات ۱۰ تا ۱۲ 
مکان : سالن آمفی تاتر مجتمع خیرین سلامت طبقه منفی ۱ کلینیک ویژه
 
روابط عمومی نظام پرستاری قم
روابط عمومی مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت قم
 
کلاس‌های آمادگی برای زایمان  اولین نشست حرفه ایی مدیریت محترم پرستاری لزوم تزریق دوز یادآور سوم و چهارم واکسن کرونا مسابقه بزرگ احیاء نوزادان قرارداد با بیمه های تکمیلی ملاقات با ریاست مجتمع
{author_name}
تصویر نویسنده :

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید