کنترل عفونت
دستورالعمل شستشو و ضدعفونی و مراقبت از تجهیزات آندوسکوپی
اصول کنترل عفونت در واحدهای آندوسکوپی و برونکوسکوپی و اتاق عمل
طبق قانون احتیاطات استاندارد، همه بیماران باید بهعنوان منبع عفونت در نظر گرفته شوند. لذا تمام آندوسکوپ ها و تجهیزات جانبی آنها باید قبل از استفاده برای بیمار بعدی کاملاً تمیز و عاری از میکروب شوند.
کارکنان واحد آندوسکوپی باید بهطور کامل درزمینهٔ آمادهسازی آندوسکوپ آموزش ببینند تا از انتقال میکروارگانیسمها به بیمار و خودشان جلوگیری نمایند.
این آموزش شامل مراحل مختلف آمادهسازی آندوسکوپ، رقیقسازی و استفاده از محلولهای شیمیایی و نکات ایمنی مربوط به آن، بهداشت دست و وسایل حفاظت فردی است.
اطلاعات مربوط به هر بار آندوسکوپی مثل اسم بیمار، تاریخ و ساعت آندوسکوپی، نوع پورسیژر انجامشده، نام پزشک و شماره سریال آندوسکوپ باید در دفتر مخصوص یادداشت شود.