توصیه‌های مهم در کولونوسکوپی

 کولونوسکوپی چیست

کولونوسکوپی اقدامی است که برای تشخیص تغییرات یا موارد غیرعادی در روده بزرگ و رکتوم ( راست‌روده ) مورداستفاده قرار می‌گیرد. کولونوسکوپی یکی از روش‌های شایع برای تشخیص و نمونه‌برداری پولیپ ها است.

در طول کولونوسکوپی یک لوله طولانی و انعطاف‌پذیر در رکتوم ( راست‌روده) قرار داده می‌شود. یک دوربین ویدئویی کوچک در بالای لوله وجود دارد که به پزشک اجازه می‌دهد تا داخل کل روده بزرگ را به‌خوبی مشاهده کند. در طول کولونوسکوپی، اگر نیاز باشد، پولیپیا سایر بافت های غیرطبیعی را می‌توان حذف کرد. در طول کولونوسکوپی نیز می‌توان بافت های نمونه ( بیوپسی) را برداشت.

نکات و توصیه‌های مهم در کولونوسکوپی

 مراجعین گرامی مجتمع خیرین سلامت، دقت داشته باشید که وقت اعلام‌شده به بیمار فقط زمان حضور شما در کلینیک مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیرین سلامت می‌باشد و نوبت و انجام عمل بسته به طولانی شدن زمان عمل بیماران و با توجه به حضور و  نظر پزشک و شلوغی مرکز تنظیم خواهد شد. خواهشمند است در هنگام حضور در مرکز صبور باشید. بنابراین توصیه می‌شود بیمار و همراهش وقت خود را از قبل  جهت حضور تا ساعت 14 تنظیم نمایند

آمادگی :

الف) 2 روز (دو روز) قبل از انجام  کولونوسکوپی رژیم مایعات مصرف کنید (آب، آب‌میوه، چای، سوپ کاملاً صاف‌شده بدون املاح، آب صاف‌شده گوشت ...) و در صورت ضعف از آب عسل استفاده نمایید. طی این دو روز تمامی وعده‌هایی غذای را فقط مایعات صاف‌شده  میل کنید.

ب) نکاتی که باید 1 روز (یک روز) قبل از انجام  کولونوسکوپی رعایت شود:

صبحانه ، ناهار و شام فقط سوپ صاف‌شده باشد. در طول روز مایعات فراوان میل شود و از 12 شب ناشتا باشید. مصرف مایعات فراوان نقش مهمی در آمادگی شما دارد.

 8 بسته (هشت بسته)پودر پگ 70 گرمی هر دو ساعت دو بسته باهم مصرف شود .(دو بسته در یک لیتر آب جوشانده شده یا آب عسل حل شود و پس از سرد شدن از ساعت 8 صبح هر یک ربع ساعت 1 لیوان استفاده شود).

کپسول روغن کرچک 8 عدد (2عدد 8صبح- 2عدد 12ظهر- 2عدد 4بعدازظهر- 2عدد 8شب).

قرص دایمتیکون 8 عدد (هر 4 ساعت دو عدد باهم میل شود).

شیاف بیزاکودیل 4 عدد ( 2 عدد10صبح-  2عدد 10شب باهم گذاشته شود).

1- برای افزایش فعالیت روده‌ها حتماً پیاده‌روی کنید. 

• 2- هرچقدر مایعات بیشتری مصرف کنید آمادگی شما بهتر و مناسب‌تر خواهد بود.

• 3- پس از اتمام داروها تا 12 شب می‌توانید از مایعات صاف‌شده استفاده کنید.

• 4- از دوازده شب به بعد کاملاً ناشتا باشید و مایعات هم مصرف نکنید. 

• نکات قابل‌توجه

• تهوع، احساس پری شکم، دل‌پیچه و نفخ شکم از عوارض داروها می‌باشد و نگران‌کننده نیست.

• استفاده از داروهای فشارخون و قلب در روز عمل منعی ندارد.

• از خوردن آب هویج، شیر، دوغ، نوشابه و مایعات قرمزرنگ پرهیز کنید. مصرف برگه، خاکشیر و سایر غذاهای ملین تأثیری در تخلیه کامل روده‌ها ندارند . لذا از مصرف هرگونه مواد غذایی و میوه‌جات خودداری نموده و صرفاً مایعات صاف‌شده و داروهای ثبت‌شده را مصرف نمایید.

• در صورت کار نکردن شکم  حتماً مایعات و آب بیشتری استفاده کنید و میزان فعالیت خود را افزایش دهید . حضور همراه جهت انجام  کولونوسکوپی الزامی می‌باشد .

• پزشک متخصص قلب: ( فقط برای افراد بالای 50سال و بیماران قلبی)

• در صورت داشتن سن بالای 50 سال و یا داشتن بیماری قلبی حتماً قبل از مراجعه جهت   کولونوسکوپی، نزد پزشک قلب مراجعه نمایید و اجازه‌ی انجام بیهوشی و انجام پروسیجر  کولونوسکوپی را به‌صورت کتبی دریافت نمایید .

• روز مراجعه نامه‌ی پزشک قلب و نوار قلب را همراه خود بیاورید.

• جهت تسریع این امر حتماً پس از اخذ نوبت   کولونوسکوپی در این واحد ،ویزیت پزشک متخصص قلب را پیگیری و در اسرع وقت انجام دهید تا جهت انجام   کولونوسکوپی به مشکل نخورید .

• در صورت بروز علائم زیر فوراً به پزشک مراجعه نمایید:

• مدفوع خونی (مدفوع سیاه‌رنگ)، افزایش نفخ شکم، تب، دفع خون (لخته‌های خون)، دل‌درد شدید مداوم، رنگ‌پریدگی و تعریق، تهوع و استفراغ

توجه: در صورت انصراف از مراجعه و یا نداشتن شرایط جهت انجام پروسیجر حتماً و حتماً کنسل شدن نوبت خود را به شماره‌های 37118326 و 37118224 اطلاع دهید تا نفرات بعدی جایگزین نوبت شما شوند. 



خودمراقبتی در پگ | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت


 

  • 1402/04/24 - 08:34
  • 3020
  • زمان مطالعه : 1 ساعت و 18 دقیقه
آموزش به بیمار

آمادگی‌های لازم جهت زایمان طبیعی پس از سزارین

اگر شما هم از آن دسته مادران بارداری هستید که تجربه زایمان سزارین را داشته‌اید و اکنون در دوراهی زایمان طبیعی بعد از سزارین قرارگرفته‌اید، حتماً این مطلب را تا آخر بخوانید.

آیا زایمان طبیعی بعد از سزارین ممکن است؟

از سؤالاتی که احتمالاً مادران باردار با پزشک بارداری خود مطرح کنند این است که «آیا بعد از سزارین می‌شود طبیعی زایمان کرد؟» در پاسخ باید گفت بله اما طبق یک سری شرایط خاص. این عمل یعنی زایمان طبیعی بعد از سزارین را در اصطلاح VBAC (Vaginal Birth After Cesarean) می‌گویند.

مزایای زایمان طبیعی پس از سزارین چیست؟

دلایل اصلی و رایجی که مادران ترجیح می‌دهند پس از زایمان طبیعی بعد از یک سزارین را انجام دهند عبارت‌اند از:

چنانچه فرد دوست دارد بیش از دو فرزند داشته باشد، خطرهای سزارین مانند جفت سرراهی، خونریزی زیاد و غیره به طرز قابل‌توجهی پایین می‌آید.

امکان عفونت، لخته شدن خون و آسیب رسیدن به اندام‌های دیگر نظیر روده‌ها و مثانه در زایمان طبیعی بسیار کمتر از سزارین است.

زمان بستری شدن در بیمارستان کمتر است.

شیردهی سریع‌تر اتفاق می‌افتد.

در هزینه‌ها صرفه‌جویی می‌شود.

بهبودی زودتر و سریع‌تر بوده و فرد زودتر فعالیت‌های روزمره خود را شروع می‌کند.

حال برای این کار به چه آمادگیهایی لازم است

ادامه مطلب ...

نکویی;
مجتمع;
هدایتی;
فرقانی;
درمانی;
رحیمی;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ایزدی;
 
 
 
 
 
 
 
پژوهشی;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
سلامت;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
جدّا;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آموزشی;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
خیّرین;
  • گروه خبری : آموزش به بیمار
  • کد خبر : 13730