هوالشافی

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم                                                                                                                                                    

مرکز آموزشی مجتمع خیرین سلامت

راهنمای تغذیه‏ای برای بیمار بستری بخش سوختگی

همراه بیمار؛ موارد تغذیه‏ای زیر در کنار برنامه غذایی بیمارستان جهت بهبودی سریعتر بیمار شما موثر می‏باشد:

1-      مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ همراه با سبزی تازه یا لیموترش، در کنار صبحانه بیمارستان

2-     میان وعده صبح ( ساعت 9 تا 10 صبح ) : یک لیوان آب هویج تازه و یا مخلوط  شیر و هویج و عسل آب شده

3-     کنار وعده نهار و شام مصرف ماست و دوغ .

4-     در وعده شام و ناهار  برای بیمار کاهو یا سبزی تازه آورده شود.

5-     مصرف ژله یا آب میوه بعد از غذا .

6-     عصرانه یک لیوان آب پرتقال طبیعی یا شیر هویج .

7-     روزانه 3 لیوان از مایع زیر تهیه نموده و در میان وعده‏های صبح ، عصر و قبل از خواب برای بیمار خود تهیه نمائید.

(شیر 2 لیوان + یک عدد موز + انواع مغزها (گردو - بادام ، پسته ، فندق) + سه عدد خرمای پوست کنده + 2 قاشق کنجد + یک قاشق مرباخوری پودر جوانه گندم+ پودر شیر خشک یک قاشق + یک قاشق غذاخوری عسل آب شده ) همه مواد فوق را در مخلوط کن کاملاً

 میکس نموده و در ظرف شیشه‏ای تمیز دربسته به بخش آورید تا برای مصرف روز بیمار در یخچال قرار گیرد.

- لازم به توضیح است که قبل از اضافه نمودن مغزها از تلخ نبودن آنها مطمئن شوید.

-پودر جوانه گندم را می‏توانید از داروخانه و سوهان پزی ها  تهیه نمائید.

8-     مصرف ماهی تازه در بهبودی سریع تر زخمها موثر است. (سعی کنید در هفته چهاربار ماهی استفاده شود)

9-در مورد میوه‏ها مصرف مرکبات مانند پرتقال ، لیمو ، نارنگی و ... همچنین آناناس در میان وعده‏های صبح و عصر مفید می‏باشد. (روزانه 3 تا 4 میوه مصرف شود)

10-کنار صبحانه ، بعد از نهار و شام و همچنین در میان وعده‏های بیمار مصرف خرما با کنجد و گردو مفید می‏باشد.

11- کنار نهار و شام یک عدد لیمو ترش یا نارنج برای میل بیشتر بیمار به مصرف غذا مفید می‏باشد.


تغذیه در جراحی مغز و اعصاب


         مهشید شکوری

کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی مجتمع خیرین سلامت

تغذیه در بیماران سوختگی - سعید اسپنانی

 

 

 

 

 

 


 

لیست اخبار صفحه :10
آموزش مراقبت از پای دیابتی
آموزش

آموزش مراقبت از پای دیابتی

بیمار محترم شایسته است جهت پیشگیری از زخم پای دیابتی موارد زیر را به دقت مطالعه و اقدام نمایید:

آموزش استفاده و نگهداری انسولین در سفر
آموزش

آموزش استفاده و نگهداری انسولین در سفر

بیمارگرامی: احتمال دارد در مسافرت، انسولین مورد نیاز در دسترس شما نباشد، لذا قبل از این که شهر را ترک کنید، حتماً مقدار کافی انسولین و سرنگ را برای یک هفته بیشتر از طول مدت مسافرت، همراه خود داشته باشید تا با مشکل روبرو نشوید.

آموزش مراقبت از یرقان نوزادان
آموزش

آموزش مراقبت از یرقان نوزادان

زردی نوزاد: تعدادی از نوزادان پس از تولد ممکن است به زردی مبتلا شوند که معمولا در اثر وجود یک ماده رنگی به نام بیلیروبین در قسمتهای مختلف بدن مانند چشم و پوست است. بیلیروبین در اثر تخریب گلبولهای قرمز خون ایجاد میشود و کبد این ماده را ازخون خارج واز طریق مدفوع دفع میکند. این بیماری واگیردار نیست.

آموزش مراقبت از کشش
آموزش

آموزش مراقبت از کشش

از کشش (تراکشن)، جهت جا انداختن و بی حرکت کردن شکستگی ها و اصلاح بدشکلی و یا به حداقل رساندن گرفتگی عضلات، استفاده میشود. دو نوع کشش مورد استفاده، کشش پوستی و کشش استخوانی است.

چگونه می توانم مصرف داروهای خودم را کنترل کنم؟
آموزش

چگونه می توانم مصرف داروهای خودم را کنترل کنم؟

ممکن است مصرف دارو تجربه جدیدی برای شما بوده و شما در به یاد داشتن مصرف آن مشکلات زیادی داشته باشید. اگر شما قرص های خود را به صورت صحیح استفاده نکنید، فاقد اثر لازم می باشند. همچنین ممکن است سبب بروز عوارض جانبی خفیف یا حتی بسیار خطرناکی شوند. ممکن است بدون آگاهی از این مطلب، شما سبب واکنش دو دارو با یکدیگر شوید. عدم مصرف صحیح دارو، ممکن است باعث ایجاد احساس بیماری یا سرگیجه شود.

آموزش بدو ورود به بیمار
عمومی

آموزش بدو ورود به بیمار

مراجعین محترم براین باوریم که بیمار از عزیزترین مخلوقات خداست و خدمت به او نوعی عبادت است. با امید به اینکه کلیه خدمات ارائه شده در این مرکز، تا حد امکان مورد توجه و رضایت شما قرارگیرد، در ابتدای بستری به نکات زیر توجه فرمائید.