هوالشافی

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم                                                                                                                                                    

مرکز آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم

عوامل مو ثر در رفع یبوست

توصیه های غذایی در درمان یبوست تغذیه در بیماران دچار یبوست

1)     غذا های شما باید شامل موادی باشدکه به حرکات روده کمک میکند مانند انواع مختلف سبزی و میوه های تازه و یا خشک ونان با سبوس می باشد در این مواد مقادیر قابل توجهی فیبر می باشد .(مصرف بیسکویت جو نیز موثر می باشد)

2)     سعی کنید که حداقل دو بار در روز میوه با پوست میل نمایید و اگر از نظر بلع یا جویدن دچار مشکل هستید سعی کنید این مواد را له کنید و یا در مخلوط کن به شکل نرم در آورید .( بین میوه های سیب با پوست و گلابی بهترین انتخاب می باشد .همچنین میوه هایی که دارای هسته سخت هستند مانند هلو - آلو)

3)     می توانید روزی یک یا دو قاشق سبوس آسیاب شده به غذا های خود اضافه کنید . سبوس را می توان در روی ماست ،  سوپ و سایر غذا ها استفاده نمایید .

4)     سعی کنید روزانه 8 تا 10 لیوان آب و مایعات بنوشید . مایعات گرم معمولا بیشتر مو جب تحریک روده ها می شوند.  صبح ناشتا دو لیوان آب خورده و سپس صبحانه کامل مصرف شود .(خوردن صبحانه دیرتر از ساعت 8 نباشد )

5)     استفاده از آلوی خیس خورده - انجیرخشک - برگه - کشمش مفید  می باشد.

6)     فعالیت بدنی سبک حداقل راه رفتن در اتاق می تواند در رفع یبوست موثر باشد . برعکس استراحت بیش از حد در بستر و نشستن و بی حر کتی مو جب تشدید حالت یبوست می گردد .

7) غذاهای غیر مجاز : غذاهای پرچرب - موز و فرآورده های لبنی به خصوص پنیر

8)روزانه سه لیوان از شربت  زیر استفاده نمایید:

آب جوشیده ولرم+خاکشیر + اسپرزه + یک قاشق عسل

9)کنار وعده ناهار و شام سالاد و سبزی استفاده نمایید. روغن زیتون روی سالاد خود اضافه نمایید .

10)ماست کنار وعده های غذایی خود را همراه با اسفناج پخته ( برانی) استفاده نمائید.

11) توصیه می‏شود مصرف برنج را محدود نمایید و بجای آن نان جو و یا سنکگ استفاده نمایید.


تغذیه در اسهال


تهیه و تنظیم : مهشید شکوری

کارشناس  ارشد تغذیه و رژیم درمانی مجتمع

توصیه های غذایی در درمان یبوست

 

 

 

 

 

 


 

لیست اخبار صفحه :10
آموزش مراقبت از پای دیابتی
آموزش

آموزش مراقبت از پای دیابتی

بیمار محترم شایسته است جهت پیشگیری از زخم پای دیابتی موارد زیر را به دقت مطالعه و اقدام نمایید:

آموزش استفاده و نگهداری انسولین در سفر
آموزش

آموزش استفاده و نگهداری انسولین در سفر

بیمارگرامی: احتمال دارد در مسافرت، انسولین مورد نیاز در دسترس شما نباشد، لذا قبل از این که شهر را ترک کنید، حتماً مقدار کافی انسولین و سرنگ را برای یک هفته بیشتر از طول مدت مسافرت، همراه خود داشته باشید تا با مشکل روبرو نشوید.

آموزش مراقبت از یرقان نوزادان
آموزش

آموزش مراقبت از یرقان نوزادان

زردی نوزاد: تعدادی از نوزادان پس از تولد ممکن است به زردی مبتلا شوند که معمولا در اثر وجود یک ماده رنگی به نام بیلیروبین در قسمتهای مختلف بدن مانند چشم و پوست است. بیلیروبین در اثر تخریب گلبولهای قرمز خون ایجاد میشود و کبد این ماده را ازخون خارج واز طریق مدفوع دفع میکند. این بیماری واگیردار نیست.

آموزش مراقبت از کشش
آموزش

آموزش مراقبت از کشش

از کشش (تراکشن)، جهت جا انداختن و بی حرکت کردن شکستگی ها و اصلاح بدشکلی و یا به حداقل رساندن گرفتگی عضلات، استفاده میشود. دو نوع کشش مورد استفاده، کشش پوستی و کشش استخوانی است.

چگونه می توانم مصرف داروهای خودم را کنترل کنم؟
آموزش

چگونه می توانم مصرف داروهای خودم را کنترل کنم؟

ممکن است مصرف دارو تجربه جدیدی برای شما بوده و شما در به یاد داشتن مصرف آن مشکلات زیادی داشته باشید. اگر شما قرص های خود را به صورت صحیح استفاده نکنید، فاقد اثر لازم می باشند. همچنین ممکن است سبب بروز عوارض جانبی خفیف یا حتی بسیار خطرناکی شوند. ممکن است بدون آگاهی از این مطلب، شما سبب واکنش دو دارو با یکدیگر شوید. عدم مصرف صحیح دارو، ممکن است باعث ایجاد احساس بیماری یا سرگیجه شود.

آموزش بدو ورود به بیمار
عمومی

آموزش بدو ورود به بیمار

مراجعین محترم براین باوریم که بیمار از عزیزترین مخلوقات خداست و خدمت به او نوعی عبادت است. با امید به اینکه کلیه خدمات ارائه شده در این مرکز، تا حد امکان مورد توجه و رضایت شما قرارگیرد، در ابتدای بستری به نکات زیر توجه فرمائید.