10 راهکار برای پیشگیری از آلزایمر

اعتقاد به اینکه آلزایمر یک بیماری ارثی است که به هیچ وجه نمی شود از آن پیشگیری کرد غیر قابل قبول ترین ایده ای است که ابراز شده است. امروزه محققین می‌د انند که آلزایمر مانند بیماری های قلبی و سرطان در طی دهه ها و تحت تاثیر شیوه زندگی فرد گسترش می یابد. به همین دلیل عواملی مانند میزان کلسترول، فشارخون بالاٍ چاقی، افسردگی، تحصیلات ، تغذیه ، خواب و شرایط روحی، فعالیت های فیزیکی و اجتماعی بر آن اثر می گذارند.

  به گفته ی پژوهشگران بسیاری از فعالیت های ساده ی روزمره ممکن است شما را از مصیبت از دست دادن حافظه به دلیل آلزایمر محافظت کنند.  

در اینجا به 10 راه اصلی اشاره می کنیم که ممکن است در عین سادگی از ارتباط آنها با بروز آلزایمرشگفت زده شوید:

1- خوردن قهوه.

تحقیقات زیادی که در اروپا انجام شده نشان داده اند که مصرف روزانه ی 3 تا 5 فنجان قهوه ، در سنین میانسالی می تواند احتمال بروز الزایمر را در سالمندی تا 65 درصد کاهش دهد.

گری ارنداش محقق دانشگاه فلوریدای جنوبی معتقد است نوشیدن قهوه باعش کاهش کم حافظگی آمیلویید در حیوانات می شود. به همین دلیل توصیه می کند قهوه بنوشید مگر اینکه پزشکتان مصرف آن را برای شما ممنوع کرده باشد.

2- نخ زدن دندان

سلامت داندانها و لثه های شما شاخص خوبی برای پیش بینی امکان کاهش حافظه در سالهای آتی است.

بیماری های دهان و ذندان قیل از 35 سالگی احتمال ابتلا به از دست دادن حافظه را 4 برابر افزایش می دهد.

افراد مسن تری که مشکلات دندان و لثه دارند در آزمایش حافظه و هوش امتیاز کمتری کسب می کنند. متخصصین معتقدند که التهابات ناشی از بیماری های دهان و دندان به مغز سرایت می کنند.

3- جستجو در اینترنت

جستجو در اینترنت بیشتر از خواندن یک کتاب مغز مسن شما را به تحرک وادار می کند.

نکته شگفت انگیزاین است که کاربران تازه کار 55 تا 70 ساله اینترنت تنها پس از یک هفته استفاده از اینترنت به مدت 1 ساعت در روز ، کلید فعال کردن منطقه یادگیری و حافظه را روشن می کنند.

4- پرورش سلول های جدید مغزی

  دانشمندان عادت دارند بگویند چنین چیزی غیر ممکن است.امروزه اعتقاد بر این است که هزاران سلول مغزی به طور روزانه به وجود می آیند.کلک این است که ما بتوانیم این سلولها را زنده نگه داریم.برای اینکار باید چه کنیم؟ ورزش هوازی مثل یک پیاده روی 30 دقیقه ای روزانه شاد و سرحال؛ تقویت عضلات، خوردن سالمون و سایر ماهی های چرب، و جلوگیری از چاق شدن، استرس های مزمن و محرومیت از خواب ، کمبود ویتامین ب و مصرف زیاد الکل  


مراقبت های قبل از عمل

همچنین بخواید:

مراقبت های قبل از اتاق عمل


5- نوشیدن آب سیب

آب سیب می تواند ساخته شدن ماه شیمیایی حافظه به نام استیل کولین را تحریک کند این دقیقا همان کاری است که داروهای تجویزشده برای این بیماری انجام می دهند. موشهای پیری که به آنها آب سیب داده می شد حافظه و یادگیری بهتری نسبت به موشهایی دارند که به آنها آب داده می شد،

مقدار توصیه شده 16 اونس آب سیب در روز یا مصرف روزانه 2 یا 3 سیب است.

6- محافظت از سر در برابر ضربات

ضربه های وارده به سر در سنین پایین ،حتی اگر شدید نباشند می تواند درسالهای آینده موجب کاهش حافظه شوند. بازیکنان حرفه ای فوتبال 19 بار بیشتر در معرض بیماری های مرتبط با حافظه هستند.آلزایمر در سالمندانی که سابقه آسیب به سر داشته اند چهار برابر شایعتر است.

حوادث ناشی از سقوط شانس ابتلا به کاهش حافظه را در سالمندان طی پنج سال بعد از آن دو برابر می کند. بنابر این کمربند ایمنی را ببندید ، کلاه ایمنی بر سر بگذارید محل زندگی خود را از نظر سقوط ایمن کنید و خطر را به جان نخرید.

7- مدیتیشن

اسکن های مغزی نشان داده است که افرادی که به طور مرتب مدیتیشن می کنند زمانی که پیرتر می شوند علائم اولیه آلزایمر مانند کوچک شدن مغز یا زوال آن را کمتر نشان می دهند. انجام روزانه 12 دقیقه یوگا برای مدت 2 ماه باعث بهبود گردش خون و عملکرد ذهنی در سالمندانی می شود که دچار نقصان ذهنی هستند.

8- مصرف ویتامین D

کمبود شدید ویتامین دی ؛ خطر ابتلای سالمندان آمریکایی به اختلالات حافظه را تا 394 درصد افزایش می دهد . اکثر افراد کمبود ویتامین دی دارند.توصیه متخصصین مصزف روزانه ی 800 تا 2000 واحد بین المللی ویتامین دی 3 در روز است.

9- غنی سازی مغزی

این کار را ذخیره ی حافظه می گویند. ذخیره خوب از تجربیات زندگی، آ موزش هایی که می بینیم، ازدواج، ارتباطات اجتماعی، شغل محرک ذهن، مهارتهای زبانی، داشتن هدف در زندگی، فعالیت بدنی و سرگرمی های لذت بخش فکری به مغز شما کمک می کند تا پلاک ها و تناگل ها را بهتر تحمل کند . اگر ذخیره حافظه خوبی داشته باشید می توانید حتی در صورت داشتن زمینه های مشخص اختلال ذهنی هیچ نشانه ای از اختلال حواس نداشته باشید.

10- دوری از عفونت ها

اخیرا شواهد عجیبی دال بر ارتباط نزدیک زخم های تبخالی، زخم های معده، بیماری های لنفی، ذات الریه وآنفولانزا باآلزایمر کشف شده است. ویروس تبخال را مسئول 60 درصد از موارد آلزایمر می داند.

سعید اسپنانی


مراقبت های قبل از عمل

  • 1400/09/14 - 22:56
  • 7236
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
عمومی

آموزش بدو ورود به بیمار

مراجعین محترم براین باوریم که بیمار از عزیزترین مخلوقات خداست و خدمت به او نوعی عبادت است. با امید به اینکه کلیه خدمات ارائه شده در این مرکز، تا حد امکان مورد توجه و رضایت شما قرارگیرد، در ابتدای بستری به نکات زیر توجه فرمائید.

بدو ورود بیمار

آموزشهای لازم در مورد روند بیماری و نحوه مراقبت از خود، در بدو پذیرش و حین بستری، توسط پزشک و پرستار به شما ارائه میشود. در بدو پذیرش، دستبند مشخصات در اختیار بیمار قرار داده میشود، لطفاً تا پایان دوره بستری به مچ دست بیمار خود ببندید. زیرا درکلیه مراحل درمانی و تشخیصی (تجویز دارو، تزریق خون، انجام آزمایشات و تصویربرداری و ...)به منظور پیشگیری و به حداقل رساندن اتفاقات ناخواسته (ناشی از عدم صحیح شناسایی)، نیاز میباشد. داخل هر اتاق امکانات رفاهی (سرویس بهداشتی،حمام، یخچال، تلویزیون و....) جهت رفاه حال شما عزیزان فراهم شده است. لطفاً در حفظ و نگهداری آنها کوشا باشید. هر بیمار در هر شیفت، پرستار مخصوص خود را دارد. پرستار خود را بشناسید و بدون اطالع ایشان به هیچ وجه از بخش خارج نشوید.

ادامه مطلب....

  • گروه خبری : آموزش به بیمار
  • کد خبر : 48556

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید