خونریزی غیرطبیعی رحم

خونریزی غیر طبیعی رحم

خونریزی غیرطبیعی رحم ( AUB  ) چیست؟

خونریزی رحمی که بدون دلیل و یا سابقه باشد ممکن است در هر رده سنی برای خانم‌ها اتفاق بیفتد.هرگونه خونریزی غیرمعمول باید هر چه سریع‌تر مورد ارزیابی قرار گیرد. خونریزی غیرطبیعی رحمی یک خونریزی شدید و یا غیرعادی از رحم ( از طریق واژن ) است.

خونریزی غیرطبیعی رحمی درواقع به خونریزی‌هایی گفته می‌شود که بدون هیچ علت محرزی به وجود می‌آیند.این خونریزی‌ها معمولاً شدید هستند و نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارند.

در خانم‌های سنین باروری، AUB این‌طور تعریف می‌شود که هرگونه بی‌نظمی در سیکل قاعدگی چه ازنظر تکرر، مدت میزان یا خونریزی بین سیکل‌های قاعدگی غیرطبیعی محسوب شده و نیاز به بررسی دارد.

علل خونریزی رحم (  AUB ) چیست؟

هر عارضه یا بیماری علل مختلفی دارد که باید با در نظر گرفتن آن به بیماری پی برد.

علل خونریزی رحمی شامل:

اختلالات قاعدگی- عفونت – IUD – استرس- کیست تخمدان- سوءتغذیه- اختلالات هورمونی-مصرف دارو- پولیپ -حاملگی و سقط - میوم

روش‌های پیشگیری خونریزی رحم (  AUB  ) :

• بیماران باید 1-2 هفته یک‌بار دیده شوند تا وقتی‌که یک تشخیص ثابت‌شده و خونریزی به‌طور قانع‌کننده‌ای برطرف گردد.

• ارجاع به یک متخصص زنان ، در طی پیگیری  AUB  در چند جا اندیکاسیون دارد . همچنین هر زمان که در مورد تشخیص یا درمان شک وجود داشته باشد، ارجاع ضروری خواهد بود.

درمان خونریزی رحم ( AUB )

در ابتدا پزشک متخصص زنان باید علت بیماری را پیدا کند . بعدازآن می‌توان با روش‌های مختلفی این عارضه را درمان کرد.روش‌های درمان  AUB عبارت است از: درمان با OCP -  پروژسترون درمانی

• درمان خونریزی غیرطبیعی رحم با پروژسترون:

پروژسترون هورمونی است که توسط تخمدان ایجاد می‌شود و در درمان خونریزی غیرطبیعی رحم در خانم‌هایی مؤثر است که تخمک‌گذاری منظمی ندارند. فرم سنتتیک پروژسترون پروژستین نام دارد. پروژستین در درمان خونریزی غیرطبیعی رحم توصیه می‌شود. پروژستین معمولاً به فرم قرص، روزانه یک‌بار به مدت 10 تا 12 روز در ماه یا هرروز توصیه می‌شود. در خانم‌هایی که از پروژستین به‌طور دوره‌ای استفاده می‌کنند احتمال خونریزی واژینال دوره‌ای وجود دارد. پروژستین درمانی دوره‌ای به‌طور مطمئنی از بروز بارداری پیشگیری نمی‌کند. در این شرایط اگر خونریزی مورد انتظار رخ ندهد احتمال بارداری وجود دارد.

درمان خونریزی غیر طبیعی رحم با پروژسترون


هیستروسکوپی | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت


• درمان خونریزی غیرطبیعی رحم با قرص‌های ضدبارداری :

قرص‌های ضدبارداری اغلب برای درمان خونریزی غیرطبیعی رحم تجویز می‌شود، البته در مواردی که تغییرات و بی‌نظمی‌های هورمونی در ایجاد خونریزی غیرطبیعی رحم دخالت داشته باشد. قرص‌های ضدبارداری که برای درمان خونریزی غیرطبیعی رحم استفاده می‌شود ممکن است در خانم‌هایی موردتوجه باشد که تخمک‌گذاری منظمی ندارند. به‌این‌ترتیب با مصرف این داروها سیکل خونریزی منظم شده و از رشد برخی توده‌ها در آندومتر جلوگیری می‌شود. استفاده از این داروها در خانم‌هایی که تخمک‌گذاری منظمی دارند در درمان خونریزی بیش‌ازحد دوران قاعدگی مؤثر است. همچنین استفاده از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن سدیم نیز می‌تواند در کاهش خونریزی مؤثر باشد. در گذار به دوران یائسگی استفاده از قرص‌های ضدبارداری یا سایر درمان‌های هورمونی ممکن است برای منظم کردن چرخه‌های قاعدگی و پیشگیری از توده‌های آندومتر مؤثر باشد.

• درمان خونریزی غیرطبیعی رحم با دستگاه درون رحمی:

دستگاه درون رحمی که به‌اختصار  IUDآی یو دی نامیده می‌شود حاوی پروژستین می‌باشد. استفاده از این نوع دستگاه‌های آی یو دی در خانم‌هایی توصیه می‌شود که به خونریزی غیرطبیعی رحم دچارند. دستگاه آی یو دی دستگاهی T شکل می‌باشد که توسط متخصص زنان از طریق واژن و سرویکس داخل رحم قرار داده می‌شود. به دستگاه آی یو دی رشته‌ای پلاستیکی متصل گردیده است که با استفاده از آن فرد قادر خواهد بود بررسی کند آیا دستگاه آی یو دی در جای خود باقی‌مانده است یا خیر. دستگاه‌های آی یو دی آزادکننده پروژسترون مقدار خونریزی را تا بیش از 50 درصد کاهش می‌دهد و همچنین در کاهش درد پریود نیز مؤثر می‌باشد. در برخی خانم‌ها استفاده از دستگاه‌های آی یو دی سبب توقف خونریزی قاعدگی می‌شود که این حالت با برداشتن دستگاه برگشت‌پذیر است.

• درمان خونریزی غیرطبیعی رحم با جراحی:

جراحی دربرداشتن ساختارهای رحمی غیر نرمال مانند فیبروم رحمی و پولیپ ها نقش دارد. فیبروم رحمی و پولیپ ها در ایجاد خونریزی غیرطبیعی رحم دخالت دارند. خانم‌هایی که دیگر قصد تولد فرزند ندارند و دچار خونریزی‌های سنگین قاعدگی می‌شوند می‌توانند از روش تخریب آندومتر برای درمان خونریزی غیرطبیعی رحم بهره برند. در این روش با استفاده از گرما، سرما، لیزر یا جریان الکتریکی لایه داخلی آندومتر از بین می‌رود. خانم‌های مبتلابه فیبروم با استفاده از جراحی‌هایی مانند میومکتومی می‌توانند اقدام به برداشتن فیبروم و درمان خونریزی غیرطبیعی رحم کنند. گزینه دیگری که در درمان خونریزی غیرطبیعی رحم نقش دارد کاهش خون‌رسانی به رحم است (آمبولیزاسیون شریان رحمی). درمان خونریزی غیرطبیعی رحم با برداشت ساختار رحم یا انجام هیسترکتومی به‌طورقطع انجام می‌شود. با انجام هیسترکتومی تخمدان‌ها باقی می‌ماند. هیسترکتومی به‌منظور درمان خونریزی غیرطبیعی رحم می‌تواند به شیوه لاپاراسکوپیک یا رباتیک، از طریق واژن و یا جراحی باز شکمی انجام شود.

درمان خونریزی غیر طبیعی رحم با جراحی


بارکد مطلب خونریزی غیر طبیعی رحم

  • 1401/05/29 - 09:40
  • 6868
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

علائم ابتلا به بیماری ام اس جوانان چیست

ام. اس اغلب جوانان را درگیر خود می‌کند و با علائم متنوعی از جمله خستگی، ضعف حسی و حرکتی، خارش بدون علت، اختلال تکلم، تاری دید، بی‌اختیاری ادرار و عدم تعادل ظاهر می‌شود با این حال در صورت تداوم بیش از ۲۴ساعت است که این نشانه‌ها را می‌توان علائم ابتلا به این بیماری دانست.

بیماری MS

دامنه سنی ابتلا به بیماری‌ام. اس

ام. اس بیماری افراد جوان است و بیشتر در سنین بین ۲۰تا۴۰ سال دیده می‌شود، با این حال ابتلا در سنین کمتر از ۲۰و بالای ۴۰سال نیز دیده شده است که خوشبختانه در کشور ما شیوع کمتری دارد.

آمار دقیقی از مبتلایان نداریم/تخمین وجود ۵۰هزار بیمار
بنا به دلایلی آمار دقیقی از میزان مبتلایان به‌ام اس در کشور نداریم، با این وجود تخمین‌ها از مبتلا بودن ۵۰هزار ایرانی به این بیماری حسی -حرکتی خبر می‌دهند که آمار نهایی و دقیقی محسوب نمی‌شود.

هر دردی، درد ‌ام. اس نیست/ تداوم ۲۴ساعته، رمز تشخیص علائم بیماری‌ام. اس
علائم بیماری بسیار متنوع است و در عین حال علائم ممکن است خیلی هم شایع باشد و بسیاری از افراد را نگران کند که هر درد عضلانی، علامت ابتلا به‌ام. اس است.
با توجه به مشترک بودن بسیاری از نشانه‌های ابتلا به ‌ام. اس با سایر بیماری‌ها، مهم‌ترین عاملی که می‌توان این نشانه‌ها را از علایم این بیماری خواند، مدت استمرار و پایداری بیش از ۲۴ ساعت است.

کاهش بینایی یک روزه، علامت ابتلا به‌ام. اس نیست
درگیری عصب چشم و کاهش بینایی یک و یا دوطرفه که به صورت ناگهانی ایجاد شود را می‌توان از علائم دانست با این حال، تاری دید به علت التهاب عصب چشم باید بیش از ۲۴ساعت به طول بینجامد.
علامت‌ها حسی بسیار متنوع هستند که بی‌حسی، مور مور شدن و گزگز کردن دست و پا و هر احساسی که بیمار می‌گوید نا‌خوشایند است، از جمله نشانه هابه شمار می‌آید و ممکن است این علائم در نیمه راست و یا چپ بدن باشد و طی چند روز نیز پیشرفت کند.

هر خارشی، زنگ خطر ابتلا نیست
گاهی احساس خارش در مراجعان مشکوک به ابتلا رویت می‌شود که این خارش در نواحی تنه و شانه‌ها، باید علت خاصی نداشته وهمچنین با دوام باشد تا بتوان آن را در لیست علائم بیماری‌ ام. اس دانست.

خستگی، ۷۰درصد بیماران را درگیر می‌کند
علامت خستگی بدن بسیار شایع است به طوری که در ۷۰درصد بیماران دیده می‌شود و بیمار اغلب می‌گوید که بعد از ۲ساعت کار احساس خستگی شدید و غیر قابل توصیف را دارد و اغلب در این موارد بیمار حس می‌کند که توانایی ادامه فعالیت‌های خود را ندارد.
علائم درگیری ساقه مغز و مخچه که به صورت علائم دو بینی و احساس لرزش در دید و محدودیت حرکت چشم ظاهر می‌شوند نیز می‌تواند از جمله علائم ابتلا باشد.

اختلال در تکلم، علامت صوتی مبتلایان
اختلال تکلم یکی دیگر از نشانه‌های بیماری‌ام. اس است که طی آن بیمار قادر به محکم صبحت کردن و ادای روان کلمات نیست.

مشکلات جنسی؛یکی دیگر از علائم ابتلا
عدم تعادل نیز یکی دیگر از نشانه هاست به طوری که بیمار می‌گوید راه می‌روم اما به سمت چپ و یا راست در حال افتادن هستم و بدون مانع زمین می‌خورم به همین منظور، این بیماران برای راه رفتن باید از جایی کمک بگیرند.
مشکلات ادراری از جمله تکرر و بی‌اختیاری و همچنین مشکلات جنسی یکی دیگر از علائم ابتلا هستند که متاسفانه بیماران مبتلا به‌ام. اس در گیر آن می‌شوند.
مشلات حرکتی که خود را در قالب ضعف در یک پا و یا هر دو نشان می‌دهد نیز باید بیش از ۲۴ساعت دوام داشته باشد و پس ازاین استمرار است که ضهف در مهارت‌های یدی نیز حاصل دیده می‌شود.


 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,آموزش به بیمار
  • کد خبر : 9664