بخش مراقبت ویژه نوزادان  NICU2

سال تاسیس: 1401

مکان استقرار بخش: طبقه پنجم  ساختمان فرقانی مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت

معرفی بخش

مسئول فنی بخش : آقای دکتر  حکیم الهی فوق تخصص نوزادان

سرپرستار بخش : سرکار خانم مریم بیدگلی  کارشناس پرستاری

سرکار خانم مریم بیدگلی سرپرستار بخش و کارشناس پرستاری

بخش  2NICU با مالکیت دولتی تحت نظر مدیریت بیمارستان با وضعیت فعال و تعداد 12 تخت فعال در طبقه اول بیمارستان در مجاورت بخش‌های نوزادان و POST PARTUM  قراردارد.

در این بخش خدمات تخصصی به کلیه نوزادانی که نیازمند به مراقبت هستند مانند:پره مچور  ،RDS,VLBW,Sepsis ,IUGR,  HIE ؛ پنومونی ، دیسترس تنفسی ، تشنج و....در این بخش بستری می‌شوند.ارائه  می‌گردند .

 

وضعیت نیروی انسانی در NICU2 مجتمع خیّرین سلامت

تعداد کارکنان پرستاری : 28 پرستار

تعداد خدمات :5نفر

تعداد پزشکان متخصص:  5 نفر

 

قوانین و مقررات بخش nicu مجتمع خیرین سلامت

1-آشنایی با فضای بخش

2-آشنایی با وسایل و تجهیزات بخش و نحوه کارکرد آن‌ها

3-آشنایی با ترالی اورژانس

4-آشنایی با دفاتر موجود در بخش

5-آشنایی با داروهای مصرفی بخش

6-آموزش شیردهی به مادران

7-آشنایی با علائم بیماری‌ها مانند :دیسترس تنفسی ،گرانتینگ ،تاکی پنه ،تشنج ، سیانوز و.....

8-آموزش احیا نوزاد

9-آموزش نحوه رگ گیری و نمونه‌گیری

10-آشنایی با نحوه حل کردن داروها و تزریق و عوارض آن‌ها

11-آشنایی با نحوه آماده‌سازی سرم‌ها و غلظت الکترولیت‌ها

12- آشنایی با نحوه انجام پروسیجرهای انجام‌شده در بخش مانند  ،سونداژ؛ LP ؛گذاشتن کاتتر نافی ،اینتوباسیون ،چست تیوپ NGT و.....

13-آشنایی با راه‌های اکسیژن‌تراپی و آگاهی از عوارض آن

14- تکریم ارباب‌رجوع

15-دقت در انجام وظایف محوله و در صورت بروز اشتباه اطلاع به مسئول مافوق جهت جلوگیری از عوارض احتمالی بعدی

16- ساعت حضور در بخش طبق دستورالعمل‌های بیمارستان

محیط داخلی NICU2 مجتمع خیرین سلامت

نحوه پذیرش نوزاد در بخش مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت NICU2  

1-         پذیرش نوزاد از بخش نوزادان ؛ اتاق عمل و یا لیبر

2-         انتقال به تخت احیا و یا انکوباتور 

3-         تشکیل پرونده

4-         ثبت در دفتر پذیرش

5-         ادمیت نوزاد

6-         در صورت نیاز گذاشتن اکسیژن ،ساکشن کردن ،گرم کردن نوزاد

7-         در صورت نیاز اینتوباسیون ؛ کتتر گذاری و یا تزریق سورفکتانت

8-         داشتن دستبند هویتی و نوشتن تابلو مشخصات بیمار

9-         انتقال order پزشک به کاردکس

10-       در صورت نیاز گرفتن IVLin و نمونه‌های آزمایشگاهی طبق دستور پزشک

11-       تزریق داروهای Stat   بعد از چک دستورات داده‌شده توسط پزشک معالج

12-       گرفتن شرح‌حال و نوشتن گزارش پرستاری در شیفت پرستاری

13-       معرفی خود به والدین و دادن توضیحات لازم در مورد بیماری ، نحوه درمان و اقدامات درمانی لازم

کودک ترخیص شده از NICU

نحوه انتقال در بخش NICU

1.         -نوشتن دستور انتقال توسط پزشک معالج

2.         چک دستورات پزشک و نوشتن دستور انتقال در فلو شیت

3.         اطلاع به بخش نوزادان

4.         تکمیل برگه تجهیزات مصرفی طبق دارو و تجهیزات مصرفی نوشته‌شده در پرونده

5.         تکمیل کردن چک‌لیست انتقال نوزاد به بخش نوزادان

6.         پذیرش بخش نوزادان

7.         انتقال نوزاد به بخش نوزادان توسط یک نیروی پرستاری

8.         تحویل دادن کلیه اوراق ؛ پرونده ؛گرافی‌ها ؛ کارت ادمیت ؛ کارت واکسیناسیون ؛ اتیکت سرم و .....

نمایی دیگر از محیط داخلی بخش ان آی سی یو مجتمع خیرین سلامت واقع در ساختمتان فرقانی

نحوه گرفتن شرح‌حال

1-ساعت و تاریخ ورود به بخش

2-نحوه پذیرش نوزاد (ازچه قسمتی ،توسط چه کسی  )

3-شرایط بالینی نوزاد در هنگام پذیرش (رنگ پوست ،داشتن تنفس و در صورت داشتن تنفس نوع آن قید شود ،هایپو ترم یا هایپرترم و ....)

4-سن ،جنسیت نوزاد ،وزن هنگام تولد ،تاریخ و ساعت زایمان ،نوع زایمان ،سن حاملگی

5 - انجام واکسیناسیون و تست غربالگری

6- وجود نفخ شکم و داشتن دفع و دیورز

7- وجود ساکینگ

8-گرفتن شرح‌حال از والدین (نام و نام خانوادگی والدین ،سن ،شغل والدین ،میزان تحصیلات ،نوع بیمه ،مشکلات دوران بارداری ،داروهای مصرفی در طول بارداری ،داشتن بیماری خاص ،وجود بیماری‌های فامیلی ،تعداد بارداری ،تعداد فرزندان و سن و جنس آن‌ها ،سابقه سقط یا مرده زایی ،زایمان سخت ،وجود زردی در بچه‌های قبلی ،عفونت‌های دوران بارداری ،احتمال بستری و یا عمل جراحی درگذشته ،تزریق آمپول روگام )

عکس روی دیوار جلو درب NICU مجتمع خیّرین سلامت قم

قوانین و مقررات بخش NICU

1.لباس فرم کارکنان بخش آبی به همراه اتیکت  می‌باشد

 2. قبل از حضور بر بالین نوزاد دست‌ها با محلول مخصوص ضدعفونی شود

3.ساعت حضور در بخش در شیفت صبح (بالباس فرم )ساعت 7:15 صبح

4.ساعت حضور در بخش در شیفت عصر (بالباس فرم)13:15

5. ساعت حضور در بخش در شیفت شب (بالباس فرم) ساعت 19:15

6. تحویل و تحول بخش باید بر بالین نوزاد صورت گیرد

7. تحویل نوزاد بر اساس قانون ISBAR

8. تحویل گرفتن اتصالات نوزاد :آنژیوکت،سوند ،لوله تراشه،سوند معده ،چست تیوپ ،کتتر نافی ،پروپ ،سوند های مربوط به اکسیژن (تمامی اتصالات باید تاریخ داشته باشد )

9. موارد قابل‌پیگیری که در پایان دفتر گزارش پرستاری هم باید قیدشده باشد

10. وضعیت بستری نوزاد (انکوباتور یا وارمر ،کات ،فتوتراپی )

11.در صورت وجود مشکل یا داشتن علامت خاصی بر روی بدن نوزاد حتماً هنگام تحویل  شیفت توضیح داده شود

12. دادن دارو در ساعت مقرر وبر بالین نوزاد

13. همراهی با پزشک در هنگام :ویزیت ،گذاشتن چست تیوپ و انجام lp  و یا سایر پروسیچرها

14. همکاری با مسئول بخش در برنامه‌ریزی ماهانه

15. داشتن اطلاعات لازم در مورد نوزادان بخصوص نوزادان بدحال و به‌روز بودن اطلاعات

16. داشتن روابط حسنه با کارکنان بخش و سایر بخش‌ها بخصوص مترون وسوپروایزرها

17. دقت لازم در کارهای درمانی مخصوص بخش که شامل:

پذیرش و انتقال نوزاد ، گرفتن شرح‌حال دقیق در هنگام پذیرش ، نمونه‌گیری (شریانی و وریدی،آزمایش ادرار)،IV LIN  ، اکسیژن‌تراپی ، کمک به نوزادان بدحال ، اطلاع به پزشک در مورد جواب آزمایش‌ها و وضعیت بالینی نوزاد ، کمک در احیا نوزاد واینتوباسیون گذاشتن سوند معده ، شستشوی معده ، دادن شیر ، آموزش شیردهی و.........

18. تحویل گرفتن نوزاد از اتاق عمل

19. مانیتورینگ سیستم‌های حیاتی                                                                                                          

20. انجام مراقبت‌های لازم قبل، حین و بعد از تزریق سورفکتانت و گزارش مورد ضروری به پزشک                     

21. بررسی آزمایش‌ها؛ از قبیل الکترولیت‌ها،سنجش گازهای خونی                                                                      

22. تنظیم و کنترل عملکرد وسایل و تجهیزات پزشکی مورداستفاده جهت مددجو 

23. در موارد ضروری انجام اقدامات احیاء قلبی و ریوی و تنظیم و به‌کارگیری دستگاه                           

24. انجام ساکشن ترشحات راه‌های هوایی                                                                                           

25. گرفتن نمونه خون شریانی

26. همراهی و نظارت پرستار ( حمایت حیاتی نوزاد ) حین انتقال جهت اعزام       

27. مراقبت‌های  پرستاری لازم قبل، حین و بعد از کلیه پروسیجرهای تشخیصی و درمانی

28. نظارت بر صحت عملکرد وسایل و تجهیزات پزشکی بخش

29. تهیه نمونه PKU

29. حمایت و آموزش خانواده نوزاد

‌30 .آموزش در مورد فضای بخش و اتاق مادران                                                                 

31. برگزاری جلسات آموزشی به‌صورت هفتگی برای مادران

32. نظارت بر کار خدمات                                                              


بخش‌های بالینی | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت 


علی اصغرهای متولدین مجتمع خیرین سلامت (بیمارستان نکویی) 

1402


 

نکات کلیدی و آموزشی در طب سنتی

مطالب و نکات کلیدی و آموزشی طب سنتی

خواص:

تب بر، بادشکن، تصفیه خون، درمان جوش آکنه، تقویت عمومی بدن، دافع کرم های معده، درمان التهاب معده، رفع دردهای قاعدگی، قاعدگی نامنظم، درمان عفونت و ورم پستان، تقویت قلب و درمان ضعف عضله قلب، درمان ضعف عضله و خواب رفتن دست و پا، زیاد کننده ادرار در نتیجه مفید برای سنگ های کلیه، درمان افسردگی و ضعف اعصاب صرع و جنون های خفیف، خاصیت ضد باکتری و ضد تورم، بخور آن مفید برای زکام سرماخوردگی.

نسخه مجرب زخم معده:

 بومادران را به سه برابر عسل خمیر کرده به صورت قرص درست کرده بعد از غذا با یک استکان عرق شیرین بیان مصرف کنید.

بوی بد دهان به علت ورم معده یا روده ها:

شاه تره + زیره سبز + بادیان + زنیان + آویشن + بومادران

یک قاشق چایخوری در یک لیوان آب جوش 20 دقیقه دم کرده، نیم ساعت بعد از غذا میل گردد.

بسیار مجرب برای کبد چرب:

ترکیب هفت عرق کاسنی + شاه تره + خارشتر + خارخسک + بومادران + گزنه + کرفس با هم مخلوط و روزی 4 لیوان میل شود.

لکه بینی مداوم بین دو قاعدگی:

شخص بین دو قاعدگی، از لکه بینی رها نشده و تا دوره بعدی قاعدگی لکه بینی ادامه دارد. برای درمان از دمنوش بومادران روزانه استفاده شود تا قاعدگی مرتب شده و خونریزی جمع شود.

ضد عفونت زنان و تنظیم قاعدگی:

عرق گزنه + عرق رازیانه + عرق بومادران هر شب یک استکان با عسل بجز ایام عادت

تنبلی تخمدان:

خوردن صبح یک استکان عرق رازیانه و بعد از ظهر یک استکان عرق بومادران (در ایام پریود ممنوع)

افتادگی رحم و عفونت زنان:

پوست بلوط + پوست انار + گلنار فارسی + آویشن + بومادران

مواد فوق را به مقدار مساوی در عرق آویشن یا عرق بومادران جوشانده، صاف کرده در تشت بزرگی ریخته داخل آن حدود نیم ساعت بنشینید.

رفع عرق بدبو:

مردانی که عرق بدبو دارند، عرق یا دمنوش بومادران مصرف کنند، بوی بد عرق از بین می رود. پاشیدن پودر بومادران داخل کفش نیز بوی بد پا را از بین می برد.

رفع بزرگی شکم:

عرقیجات زنیان + بومادران + پونه + زیره + آویشن + بابونه + شیرین بیان را مخلوط کرده سپس بعد از هر وعده غذایی یک قاشق میل نمایید.

منع مصرف:

در دوران حاملگی.

دمنوش این گیاه زود فاسد می شود.

مصرف دمنوش بومادران نباید بیش از یک هفته باشد.

مصرف زیاد بومادران باعث حالت تهوع و سرگیجه می شود.


در ماه مبارک رمضان، بعد از ساعت ها گرسنگی  وتشنگی، بدن علاوه بر نیاز به تغذیه، به دنبال رفع یه نیاز دیگه یعنی حس لذته و ولع خوردن داره بنابر این اینجا خیلی مهمه که برای رفع این نیاز دست به چه جنایاتی میزنیم

ماه رمضان و پرخوری

1 - روزه یه عامل برای کمک به سلامتیه پس ساعت ها گرسنگی و تشنگی توجیه خوبی برای خوردن میزان زیادی غذا برای سحری و افطاری نیست، در این مرحله از زندگی هم باید به اندازه بخوریم.

یه پاتیل سالاد کم کالری

2 - غذاهای کم کالری در حجم زیاد هم نوعی پرخوری به حساب میاد، چون حتی مواد کم کالری سالم در حجم بالا هم باید هضم بشن، آنزیمهای هضم نمیتوانند تمام مواد خورده شده را هضم کنند و باقی مانده اون مواد باعث ایجاد نفخ، درد معده، بی حالی و خواب آلودگی  میشه ....

یکی پس از دیگری

3 - خوردن غذاهای متنوع و نامتناسب ( آش - نان و پنیر و سبزی - پلو - میوه - شیرینی جات و ... ) در فاصله زمانی غیر معقول به خاطر اینکه هوس کردیم باعث مشکل سو هاضمه میشه و همین طور که گفتیم تعادل بدن را به هم میزنه. اگر میخواهیم در پایان این ماه مبارک بدنی سالم و سر حال تر از قبل داشته باشیم، باید هم میزان و هم نوع تغذیه را تحت کنترل داشته باشیم و به بهانه روزه داری، پرخوری نکنیم.

گرسنگی کاذب

احساس سیری باعث ترشح هورمون سراتونین میشه که عامل احساس لذته... زمانی که بیش از نیازمون غذا میخوریم در حال باج دادن به هورمون سراتونین هستیمف پس به مرور بدن نمیتونه تشخیص بده که ما به خاطر گرسنگیدنبال غذا هستیم یا به خاطر نیاز ذهنی ما به تجربه حس لذت. پس دچار گرسنگی کاذب می شویم. این مشکل میتونه برای هر کسی در هر زمانی به دلایل مختلف ایجاد بشه امادر ماه رمضان به صورت تخصصی برای کسانی که روزه میگیرند هم میتونه ایجاد بشه.

وقتی گرسنه می شویم، هورمون گرسنگی به نام گرلین صداش درمیاد و هشدار میده که غذا بخوریم، بعد از خوردن غذا هم همرمون سیری به نام لپتین وارد میدان میشه و میگه خوب دیگه کافیه... اما وقتی ما حجم بیشتری غذا وارد بدنمون کنیم این هورمون ها از تعادل خارج میشوند.


ریه ها نقش کلیدی در سلامت انسان دارند اما برخی چیزهای خانگی می توانند زمینه ساز تحریک های ناخوشایند ریه و بیماریهای ریوی از آسم گرفته تا سرطان ریه شوند

1 - سیگار (با بیش از 7000 نوع ماده مضر)

2 - افرادی که در معرض دود افراد سیگاری بودند ( دود سیگار برای اطرافیان به مراتب خطرناکتر است )

3 - جارو کشیدن ( تولید گرد و غبار )

4 - حشره کش ها ( هنگام استفاده از تهویه مناسب غافل نشوید )

5 - بخاری چوب سوز ( تولید اکسید نیتروژن و فرمالدئید )

6 - فرش به علت جذب بیشتر گرد و غبار )

7 - عدم تهویه خانه 

8 - ضد عفونی کننده ها مانند کلر، آمونیاک و ...

9 - شوینده های شیمیایی خصوصا وایتکس، تیرک و ...

10 - زیر زمین خانه ( سنگ و خاک ریز خانه میتواند حاوی گاز رادون باشد )

11 - رنگ کردن خانه بدون توجه به گردش هوا در اتاق

12 - عدم توجه به رشد قارچ در مناطق مرطوب خانه مانند حمام، سرویس بهداشتی و ... ( بروز آلرژی )


غذاهای غلیظ از دیدگاه طب سنتی ایران

غذا‌ها در طب سنتی ایران تقسیم بندی‌های مختلفی دارند یکی از این تقسیم بندی‌ها بر اساس ماده و خون حاصل از غذا‌ها بعد از گذراندن مراحل هضم است بر این اساس مواد غذایی به سه دسته لطیف، غلیظ و معتدل تقسیم می‌شوند.

غذای لطیف و ماده حاصل از آن قابلیت تغییر پذیری و هضم راحت تری دارد و خون رقیق تولید می‌کند و غذای غلیظ بر خلاف آن بوده و باعث ایجاد انسدادهای عروقی و کبدی می‌شوند.
غذاهای غلیظ عبارتند از گوشت گاو و تمام موادی که از آن تهیه می‌شود مثل سوسیس و کالباس، قارچ، پنیر پیتزا، گوشت شکار، گوشت مرغابی، تخم مرغی که بسیار پخته باشد و برخی غذاهای لطیف شامل گوشت گوسفند جوان، زرده تخم مرغ عسلی، کاهو، سیب و انگور است.
به علت تفاوت مزاج افراد مختلف نمی‌توان برای همه افراد توصیه واحد داشت اما به صورت کلی مصرف غذاهای غلیظ بیشتر برای افرادی که فعالیت بدنی زیاد دارند مثل کارگران و ورزشکاران توصیه می‌شود.
برای عموم جامعه نیز به ویژه در شرایط زندگی امروزی و کمبود فعالیت بدنی به خصوص در افرادی که بیماری‌هایی مثل غلظت خون و مشکلات قلبی- عروقی و اختلالات کبدی دارند بهتر است از مصرف این غذاها پرهیز شود .
مصرف قارچ که امروزه به عنوان یک ماده پروتئینی تمایل زیادی به مصرف آن وجود دارد در افراد مسن و دارای ضعف هضم و بدون فعالیت و افرادی که غلظت خون دارند توصیه نمی‌شود زیرا باعث ایجاد انسدادهایی در عروق و مجاری کبدی می‌شود و در صورت مصرف برای اصلاح آن باید متناسب با مزاج فرد از ادویه‌های گرم و لطیف کننده مثل فلفل، آویشن و غیره استفاده کرد.
همچنین غذاهایی مثل ماکارونی و سالاد الویه نیز خون نامناسب تولید کرده و مصرف آن‌ها نیز به ویژه در افراد فوق توصیه نمی‌شود.

مطالب آموزشی طب سنتی مطالب آموزشی طب سنتی
12 قاتل ریه مطالب آموزشی طب سنتی
پرخوری در ماه مبارک رمضان بومادران
{author_name}
تصویر نویسنده :