سیستوسل و رکتوسل

سیستوسل و رکتوسل

تعریف

جابه‌جایی مثانه به سمت پایین را سیستوسل و پیش‌آمدگی رکتوم به‌طرف دیواره‌ی پشتی واژن را رکتوسل می‌نامند.

علائم و علل ایجاد

بی‌اختیاری ادرار- تکرر ادرار - تمایل شدید به دفع ادرار- احساس فشار - بیرون‌زدگی واژن - درد پشت و لگن.  از علل این بیماری چاقی ، سرفه‌های مزمن، زور زدن به هنگام اجابت مزاج و زایمان سخت می‌باشد

پیشگیری و درمان

ورزش‌های تقویت‌کننده‌ی پرینه به‌خصوص پس از زایمان از بروز افتادگی جلوگیری می‌نماید. درصورتی‌که شما این مشکل را دارید جراحی روش ترمیمی مناسبی می‌باشد.

توصیه‌های قبل از عمل

_شب قبل از عمل شام سبک مثل سوپ میل نموده و از نیمه‌شب ناشتا باشید._شب قبل از عمل شستشوی روده و شستشوی واژن جهت کاهش آلودگی حین عمل برای شما انجام خواهد شد._شب قبل از عمل استحمام کنید و ناحیه جراحی را کاملاً بتراشید._حمام کردن باعث کاهش احتمال عفونت می‌شود.

صبح روز عمل برای شما سوند ادراری گذاشته می‌شود. _ درصورتی‌که بیماری خاصی دارید که تحت درمان هستید به پزشک و پرستار خود اطلاع دهید. _توجه داشته باشید که روز عمل کلیه اشیا فلزی و اعضا مصنوعی خود را خارج نمایید _لباس مخصوص اتاق عمل را بر تن کنید.

توصیه‌های بعد از عمل

از زمانی که پرستار به شما اجازه داد ابتدا رژیم مایعات برای شما شروع می‌شود و به‌تدریج با نظر پزشک می‌توانید از سایر مواد غذایی استفاده نمایید. - برای جلوگیری از یبوست و فشار به بخیه‌ها بایستی مایعات فراوان و غذاهای پر فیبر ( سبزی‌ها و میوه‌جات) استفاده نمایید. - پیاده‌روی کنید. -  زمانی که به شما اجازه داده شد تخت خود را ترک کنید ابتدا مدتی بر لبه تخت نشسته و پاها را آویزان کرده درصورتی‌که سرگیجه نداشتید می‌توانید به کمک همراه راه بروید - بایستی پس از هر بار ادرار کردن و اجابت مزاج ناحیه عمل را با سرم شستشو شسته و با دستمال یک‌بار تمیز و خشک‌کنید. برای خشک‌کردن ناحیه عمل و تسریع بهبودی می‌توانید از سشوار بافاصله 30 سانتی‌متر استفاده نمایید. - قبل از خارج کردن سوند ادراری ، جهت جلوگیری از بی‌اختیاری ادراری پرستار چند نوبت سوند را بسته و سپس باز می‌کند هنگام جمع شدن ادرار شما ممکن است احساس فشار در مثانه داشته باشید که طبیعی است. - بخیه‌ها 1 تا 2 هفته طول می‌کشد تا خوب‌ترمیم شود. - یک ماه از نزدیکی خودداری شود ولی بهتر است تا 5 هفته خودداری کنید.- دو هفته پس از جراحی می‌توانید فعالیت‌های روزانه خود را از سر بگیرید ولی از ایستادن طولانی و برداشتن اجسام سنگین خودداری کنید.

ورزش بعد از عمل جراحی

1.ورزش ناحیه پرینه را که به شما آموزش داده‌شده است را بایستی در منزل انجام دهید.

2. این تمرین بسیار ساده است در هر وضعیت چه نشسته، چه ایستاده و چه در حالت دراز کشیده کافی است عضلات بین مجرای ادرار و مقعد را منقبض و به سمت داخل بکشید و در این حالت 30 ثانیه بمانید سپس خود را شل کنید.

3. این ورزش 10 تا 20 بار در روز انجام شود برای اینکه اثرات ورزش ملموس شود لازم است این تمرین حداقل 6 تا 12 هفته تداوم داشته باشد.

ورزش در سیستوسل و رکتوسل

مراجعه به درمانگاه

یک هفته پس از ترخیص به درمانگاه مراجعه کنید در صورت بروز درد ناگهانی ، افزایش درد و یا خونریزی لازم است بلافاصله به بیمارستان مراجعه کنید.


خونریزی غیر طبیعی رحم | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت


 

  • 1401/09/03 - 09:44
  • 9476
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
آموزش به بیمار

توصیه‌های مهم در کولونوسکوپی

کولونوسکوپی چیست و نکات و توصیه‌های مهم در کولونوسکوپی

توصیه‌های مهم در کولونوسکوپی
کلونوسکوپی

کولون و رکتوم یعنی چه؟

کولون و رکتوم، بخش‌هایی از دستگاه گوارش هستند و لوله عضلانی طویلی به نام روده بزرگ را تشکیل می‌دهند. ۱۵۰-۱۲۰ سانتی‌متر ابتدای روده بزرگ، کولون و ۱۵ سانتی‌متر انتهایی روده بزرگ رکتوم نام دارد. غذای هضم شده توسط روده باریک وارد کولون می‌شود. کولون آب و مواد مغذی را دوباره جذب نموده و باقی‌مانده به شکل مدفوع ذخیره می‌شود که پس از عبور از کولون به رکتوم رسیده و سپس از طریق سوراخ مقعد، دفع می‌شود

 

 کولونوسکوپی چیست

کولونوسکوپی اقدامی است که برای تشخیص تغییرات یا موارد غیرعادی در روده بزرگ و رکتوم ( راست‌روده ) مورداستفاده قرار می‌گیرد. کولونوسکوپی یکی از روش‌های شایع برای تشخیص و نمونه‌برداری پولیپ ها است.

در طول کولونوسکوپی یک لوله طولانی و انعطاف‌پذیر در رکتوم ( راست‌روده) قرار داده می‌شود. یک دوربین ویدئویی کوچک در بالای لوله وجود دارد که به پزشک اجازه می‌دهد تا داخل کل روده بزرگ را به‌خوبی مشاهده کند. در طول کولونوسکوپی، اگر نیاز باشد، پولیپیا سایر بافت های غیرطبیعی را می‌توان حذف کرد. در طول کولونوسکوپی نیز می‌توان بافت های نمونه ( بیوپسی) را برداشت.

و اما نکات و توصیه‌های مهم در کولونوسکوپی

ادامه مطلب ....

  • گروه خبری : آموزش به بیمار
  • کد خبر : 11939