آشنایی با تخصص قلب و عروق

متخصصان قلب و عروق، پزشکانی هستند که کارشان تشخیص و درمان بیماری ها و شرایط قلب و رگ های خونی و سیستم قلبو عروق می باشد. همچنین اگر مشکلات کوچک دیگری در زمینه ی قلب تان داشته باشید و یا برای چکاب قلب تان و مطمئن شدن از سلامتی قلب تان به متخصص قلب و عروق می توانید مراجعه کنید. وقتی که با شرایط پیچیده ی قلبی مانند بیماری های مربوط به قلب مواجه شدید، بهتر است هر چه زودتر بهمتخصص قلب مراجعه کنید.

معمولا علت ارجاع بیمار به یک متخصص قلب، وجود داشتن پتانسیل بعضی از بیماری های قلبی و عروقی است. متخصص قلب و عروق در اولین ملاقات با بیمار جدید خود، درباره ی سابقه پزشکی او سوال کرده و سایر علائم فیزیکی او را معاینه می کند. همچنین متخصص قلب برای تشخیص هرگونه مشکلات قلبی بیمار، به صدای قلب او گوش می دهد. متخصصین قلب و عروق برای تشخیص دقیق تر بیماری های قلبی از ازمایش خون و یکسری از ازمایش ها مانند EKG، X-ray، تست ورزش و نمونه برداری کمک می گیرند. پس از مشخص شدن نتیجه آزمایش ها، متخصصین قلب قادر به تشخیص هرگونه ناهنجاری ها، بیماری های مادرزادی و یا بیماری های قلبی و عروقی خواهند بود.

بیشتر این بیماری ها بوسیله ی دارو، رژیم غذایی و یا روش های دیگر قابل درمان می باشند.


 معاونت درمان | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت


 

  • 1401/08/01 - 07:48
  • 1652
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
آموزش سلامت

ساز و کار پیر شدن مغز کشف شد

ریشه‌های فرایند پیری در ژرفای درون یاخته‌ها و مولکلول‌هایی قرار دارند که بدن ما را تشکیل می‌دهند. کار‌شناسان از پیش‌ یک مسیر مولکولی را شناسایی کرده‌اند که نسبت به آسیب دیدگی یاخته واکنش نشان داده و قابلیت تقسیم سلول را قطع می‌نماید، فرایندی که به نام پیر شدن سلول شناخته می‌شود.

علت پیری مغز

ریشه‌های فرایند پیری در ژرفای درون یاخته‌ها و مولکلول‌هایی قرار دارند که بدن ما را تشکیل می‌دهند. کار‌شناسان از پیش‌ یک مسیر مولکولی را شناسایی کرده‌اند که نسبت به آسیب دیدگی یاخته واکنش نشان داده و قابلیت تقسیم سلول را قطع می‌نماید، فرایندی که به نام پیر شدن سلول شناخته می‌شود.
در سلول‌هایی که این قابلیت تقسیم را ندارند، مانند یاخته‌های عصبی درون مغز و دیگر جا‌ها، درک اندکی درباره این فرایند پیر شدن وجود داشت. اکنون تیمی از دانشمندان دانشگاه نیوکسل (بریتانیا)، با هدایت «توماس ون زگلینیکی» نشان داده‌اند که این سلول‌ها هم‌‌ همان مسیر (ساخته‌های قابل تقسیم) را طی می‌کنند.
این یافته فرض‌های پیشین درباره پیر شدن سلول‌ها را به چالش کشیده و زمینه‌های تازه‌ای را برای اکتشاف وضعیت‌هایی مانند زوال عقل، بیماری نرون‌های حرکتی یا ناشنوایی‌های مرتبط با سالمندی می‌گشاید.
«ون زگیلینیکی» گفت: «ما می‌خواهیم کار خود را با بررسی آن مسیر‌ها در مغز انسان ادامه دهیم، زیرا این مطالعه درک تازه‌ای در مورد اینکه چگونه آسیب می‌تواند از منطقه‌ای که اول معیوب شد به تمامی مغز گسترش یابد، ارائه داد.»
با استفاده از مجتمعی از موش‌های سالخورده، این دانشمندان کشف کردند که سالمندی در یاخته‌های عصبی دقیقا‌‌ همان قواعدی را پیروی می‌کند که پیری در فیبروبلاست‌ها. (فیبروبلاست‌ها سلول‌هایی هستند که در پوست تقسیم می‌شوند تا زخم‌ها را درمان نمایند.)

  • گروه خبری : گروه های مطالب,مطالب آموزشی و مقاله ها
  • کد خبر : 9665