درمان ناباروری

درمان ناباروری ریحانه قم

ناباروری چیست:

ناباروری چیست؟ ناباروری به این معنی است که فرد پس از یک سال تالش قادر نباشد باردار شود، در افراد 35 سال یا بیشتر بعد از 6 ماه تالش در صورت باردار نشدن ارزیابی زوجین آغاز میگردد. بارداری نتیجه فرایندی است که مراحل زیر را دارد:

بدن زن باید یک تخمک از یکی از تخمدانها آزادکند (تخمک گذاری).

تخمک باید درون لوله فالوپ به سمت رحم حرکت کند.

اسپرم مرد باید در این مسیر به تخمک ملحق شود( لقاح).

تخمک بارور شده باید به درون رحم بچسبد(لانه گزینی).

اگر در هر یک از این مراحل مشکلی وجود داشته باشد، باعث ناباروری میشود.

آیا ناباروری مسئله ای رایج و متداول است؟

طبق گزارشات، بیشتر انواع ناباروریها در ایران قابل درمان است. اکثر زوجها جهت درمان مراجعه میکنند، ولی تعداد کمتری که اقدام به درمان نمیکنند دسترسی به درمانهای ناباروری ندارند و متاسفانه مورد بررسی و درمان قرار نمیگیرند (در حقیقت اکثر زوجهایی که مراجعه میکنند درمان میشوند)

چه مدت زمان یک زن، پیش از مراجعه به پزشک باید برای بارداری تلاش کند؟

متخصصان پیشنهاد میکنند برای بارداری حداقل یک سال تلاش لازم است، زنان 35 ساله و یا با سن بالاتر پس از 6 ماه تلاش برای بارداری در صورت موفق نشدن باید به پزشک مراجعه کنند. پس از30 سالگی فرصتهای زن برای بارداری هر سال کاهش مییابد. بنابراین توصیه میشود زوجین در صورتی که مشکل خاصی ندارند پس از ازدواج فاصله بین اولین فرزند و دومی را طولانی نکنند. برخی مشکلات سلامتی نیز خطر ناباروری را افزایش میدهد، بنابراین زنان میبایست در چنین مواردی به پزشک مراجعه کنند.

پریودهای نامنظم و یا عدم پریود شدن

پریودهای بسیار دردناک

اندومتریوز

بیماری التهابی لگن بهتراست هر زن پیش از باردارشدن به پزشک مراجعه کند. پزشک به شما کمک میکند بدنتان را برای یک بارداری سالم آماده کنید، همچنین به سوالات شما پاسخ میدهد و نکاتی را راجع به بارداری به شما ارایه میدهد.

پزشکان چگونه متوجه میشوند که یک زن و همسرش مشکل ناباروری دارند؟

پزشک یک ارزیابی سلامت برای زوجین انجام میدهد. همچنین از هر دو زوج درباره پیشینه سلامتی و وضعیت جنسیشان سوالاتی می پرسد. گاهی اوقات در همین مرحله پزشک به وجود مشکل پی میبرد. گرچه در اغلب اوقات نیاز به بررسی های بیشتری هست. پزشکان معمولا برای مردان مایع منی را تست میکنند. تعداد شکل و حرکت اسپرم ها را بررسی میکنند، در بعضی موارد سطح هورمون مرد را نیز بررسی میکنند.

 در رابطه با زنان اولین مرحله فهمیدن این موضوع است که آیا هرماه تخمک گذاری انجام میشود یا خیر. یکی از علایم تخمک گذاری میتواند سیکلهای منظم 28 تا 30 روزه باشد. پزشک همچنین میتواند ازطریق آزمایش خون وضعیت تخمک گذاری را بررسی کند و یا می تواند سونوگرافی از تخمدانها را انجام دهد اگر تخمک گذاری به طور طبیعی انجام شود آزمایشهای دیگری برای بررسی باروری سالم وجود دارد.

پزشکان چگونه ناباروری را درمان می کنند؟

ناباروری از طریق دارو، جراحی، لقاح مصنوعی یا فن آوری کمک به باروری قابل درمان است. بیشتر اوقات ترکیبی از این درمانها استفاده میشود و در بیشتر موارد ناباروری با دارو یا جراحی برطرف میشود. پزشک درمانهای خاص ناباروری را بر اساس این موارد توصیه میکند:

نتایج آزمایشه

مدت زمانی که زوجین برای بارداری تلاش کردهاند.

سن هر دو نفر، هم زن و هم مرد 

وضعیت سلامت کلی هردو نفر

اولویت زوج ها

در زنان نیز برخی از مشکلات جسمی با جراحی قابل درمان است. برای درمان مشکلات تخمک گذاری زنان، داروهای باروری استفاده میشود. خیلی مهم است که درباره مزایا و معایب این داروها با پزشکتان صحبت کنید. چون این حق شماست که از عوارض جانبی و خطرات احتمالی داروها اطلاع داشته باشید.

واحد آموزش به بیمار مرکز آموزشی درمانی خیرین سالمت قم

منبع: راهنمای خودمراقبتی خانواده

 


کلینیک درمان ناباروری ریحانه | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت


فایل PDF مقاله       

   

 

 

 


  • 1401/05/29 - 09:40
  • 7109
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

علائم ابتلا به بیماری ام اس جوانان چیست

ام. اس اغلب جوانان را درگیر خود می‌کند و با علائم متنوعی از جمله خستگی، ضعف حسی و حرکتی، خارش بدون علت، اختلال تکلم، تاری دید، بی‌اختیاری ادرار و عدم تعادل ظاهر می‌شود با این حال در صورت تداوم بیش از ۲۴ساعت است که این نشانه‌ها را می‌توان علائم ابتلا به این بیماری دانست.

بیماری MS

دامنه سنی ابتلا به بیماری‌ام. اس

ام. اس بیماری افراد جوان است و بیشتر در سنین بین ۲۰تا۴۰ سال دیده می‌شود، با این حال ابتلا در سنین کمتر از ۲۰و بالای ۴۰سال نیز دیده شده است که خوشبختانه در کشور ما شیوع کمتری دارد.

آمار دقیقی از مبتلایان نداریم/تخمین وجود ۵۰هزار بیمار
بنا به دلایلی آمار دقیقی از میزان مبتلایان به‌ام اس در کشور نداریم، با این وجود تخمین‌ها از مبتلا بودن ۵۰هزار ایرانی به این بیماری حسی -حرکتی خبر می‌دهند که آمار نهایی و دقیقی محسوب نمی‌شود.

هر دردی، درد ‌ام. اس نیست/ تداوم ۲۴ساعته، رمز تشخیص علائم بیماری‌ام. اس
علائم بیماری بسیار متنوع است و در عین حال علائم ممکن است خیلی هم شایع باشد و بسیاری از افراد را نگران کند که هر درد عضلانی، علامت ابتلا به‌ام. اس است.
با توجه به مشترک بودن بسیاری از نشانه‌های ابتلا به ‌ام. اس با سایر بیماری‌ها، مهم‌ترین عاملی که می‌توان این نشانه‌ها را از علایم این بیماری خواند، مدت استمرار و پایداری بیش از ۲۴ ساعت است.

کاهش بینایی یک روزه، علامت ابتلا به‌ام. اس نیست
درگیری عصب چشم و کاهش بینایی یک و یا دوطرفه که به صورت ناگهانی ایجاد شود را می‌توان از علائم دانست با این حال، تاری دید به علت التهاب عصب چشم باید بیش از ۲۴ساعت به طول بینجامد.
علامت‌ها حسی بسیار متنوع هستند که بی‌حسی، مور مور شدن و گزگز کردن دست و پا و هر احساسی که بیمار می‌گوید نا‌خوشایند است، از جمله نشانه هابه شمار می‌آید و ممکن است این علائم در نیمه راست و یا چپ بدن باشد و طی چند روز نیز پیشرفت کند.

هر خارشی، زنگ خطر ابتلا نیست
گاهی احساس خارش در مراجعان مشکوک به ابتلا رویت می‌شود که این خارش در نواحی تنه و شانه‌ها، باید علت خاصی نداشته وهمچنین با دوام باشد تا بتوان آن را در لیست علائم بیماری‌ ام. اس دانست.

خستگی، ۷۰درصد بیماران را درگیر می‌کند
علامت خستگی بدن بسیار شایع است به طوری که در ۷۰درصد بیماران دیده می‌شود و بیمار اغلب می‌گوید که بعد از ۲ساعت کار احساس خستگی شدید و غیر قابل توصیف را دارد و اغلب در این موارد بیمار حس می‌کند که توانایی ادامه فعالیت‌های خود را ندارد.
علائم درگیری ساقه مغز و مخچه که به صورت علائم دو بینی و احساس لرزش در دید و محدودیت حرکت چشم ظاهر می‌شوند نیز می‌تواند از جمله علائم ابتلا باشد.

اختلال در تکلم، علامت صوتی مبتلایان
اختلال تکلم یکی دیگر از نشانه‌های بیماری‌ام. اس است که طی آن بیمار قادر به محکم صبحت کردن و ادای روان کلمات نیست.

مشکلات جنسی؛یکی دیگر از علائم ابتلا
عدم تعادل نیز یکی دیگر از نشانه هاست به طوری که بیمار می‌گوید راه می‌روم اما به سمت چپ و یا راست در حال افتادن هستم و بدون مانع زمین می‌خورم به همین منظور، این بیماران برای راه رفتن باید از جایی کمک بگیرند.
مشکلات ادراری از جمله تکرر و بی‌اختیاری و همچنین مشکلات جنسی یکی دیگر از علائم ابتلا هستند که متاسفانه بیماران مبتلا به‌ام. اس در گیر آن می‌شوند.
مشلات حرکتی که خود را در قالب ضعف در یک پا و یا هر دو نشان می‌دهد نیز باید بیش از ۲۴ساعت دوام داشته باشد و پس ازاین استمرار است که ضهف در مهارت‌های یدی نیز حاصل دیده می‌شود.


 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,آموزش به بیمار
  • کد خبر : 9664