آموزش به بیمار
مراقبت از بیمار دچار فلج اندام تحتانی
آموزش به بیمار و خانواده جهت مراقبت از بیمار دچار فلج اندام تحتانی
آموزش به بیمار
آمادگی های لازم جهت انجام سونوگرافی
سونوگرافی چیست و برای انجام آن چه آمادگیهایی لازم است
متن استاتیک شماره 22 موجود نیست
یکی از مشکلات شایع در خانمها کیست تخمدان است. بیشتر خانمها در سنین پیش از یائسگی ممکن است کیست تخمدان پیداکرده باشند.خوشبختانه کیست تخمدان در 95% موارد خوشخیم است و بهراحتی با دارو کنترل و درمان میشود.در بیشتر موارد ممکن است بیماری که کیست دارد متوجه آن نشود و بهطور تصادفی در یک سونوگرافی کیست او تشخیص داده شود اما در بعضی موارد کیست تخمدان باعث بروز علائمی میشود.
تشخیص کیست: توسط پزشک بر اساس علائم و در صورت نیاز به کمک سونوگرافی صورت میگیرد.
درمان کیست: معمولاً به یکی از روشهای زیر انجام میپذیرد:
دارودرمانی: در بیشتر موارد درمان دارویی میتواند کیست را کاملاً از بین ببرد . در صورت وجود درد میتوان از مسکنها با دستور پزشک برای کاهش درد استفاده کرد.
جراحی: در بعضی موارد نیاز است که کیست برداشته شود یا تخلیه گردد . معمولاً این کار در مورد کیستهای مشکوک و یا بسیار بزرگ و کیستهایی که به درمان دارویی پاسخ نمیدهند انجام میشود.
شایعترین علائم کیست تخمدان که در صورت بروز آن باید به پزشک مراجعه نمود:
• احساس درد مبهم ( و گاه دردهای تیز) که معمولاً در نواحی پایین شکم و ناحیه لگن میباشد و گاه ممکن است به پشت و کمر انتشار داشته باشد.
• احساس پری یا سنگینی و نفخ در پایین شکم
• درد سینهها
• دردهای شدید حوالی عادت ماهانه
• لکه بینی در میانه ماه یا خونریزیهای ماهانه غیرمنظم
• پرمویی
• علائم عمومیتری مانند سرگیجه، سردرد، تهوع و ...
1.پس از عمل ، مدتزمان بستری در بخش با توجه به وضعیت بیمار و نظر پزشک میباشد.
2. بهتر است 12 تا 24 ساعت پس از عمل با نظر پزشک معالج از تخت پایین آمده و راه بروید.راه رفتن را بهطور مرتب انجام دهید.
3.بهتر است هر دو ساعت یکبار نفس عمیق بکشید و سرفهکنید.این حرکت تا حدود زیادی از عفونت ریهها جلوگیری میکند .برای پیشگیری از هرگونه ناراحتی در هنگام سرفه ، میتوانید محل عمل را با دست خود حمایت کنید.
4. محل زخم چه در روش باز ( لاپاراتومی) و چه در روش بسته ( لاپاراسکوپی) باید خشک نگهداشته شود.تعویض پانسمان محل زخم بنا به صلاحدید و دستور پزشک انجام گیرد.
5.پس از ترخیص کلیه داروهای تجویزشده جهت منزل از قبیل آنتیبیوتیک، مسکن و ... را طبق دستور پزشک و بهطور صحیح( میزان، فواصل زمانی تعداد کافی ) مصرف نمایید.
6.انجام کارهای شخصی و سبک در منزل مانعی ندارد.
7.بعد از ترخیص از بیمارستان میتوانید بهصورت روزانه استحمام نمایید( البته با تائید پزشک ) ولی درهرصورت رعایت بهداشت فردی الزامی میباشد.
8.از خوردن غذاهای نفاخ همچون حبوبات، شیر، آبمیوههای صنعتی و ... خودداری کنید و سعی کنید غذاهای سبک در حجم کم و غنی از پروتئین مصرف کنید.مصرف آب به میزان فراوان بسیار مفید است.
9. زمان مراجعه مجدد با صلاحدید پزشک معالج و با در دست داشتن برگه خلاصه پرونده و پس از دریافت جواب پاتولوژی جهت ویزیت مجدد و کشیدن بخیهها مراجعه فرمایید.
همچنین بخوانید:
خونریزی غیر طبیعی رحم | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت
با آرزوی سلامتی و شادابی
واحد آموزش سلامت مجتمع خیّرین سلامت قم
آموزش به بیمار و خانواده جهت مراقبت از بیمار دچار فلج اندام تحتانی
سونوگرافی چیست و برای انجام آن چه آمادگیهایی لازم است