هوالشافی

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم                                                                                                                                                    

مرکز آموزشی مجتمع خیرین سلامت

راهنمای تغذیه‏ای برای بیمار بستری بخش سوختگی

همراه بیمار؛ موارد تغذیه‏ای زیر در کنار برنامه غذایی بیمارستان جهت بهبودی سریعتر بیمار شما موثر می‏باشد:

1-      مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ همراه با سبزی تازه یا لیموترش، در کنار صبحانه بیمارستان

2-     میان وعده صبح ( ساعت 9 تا 10 صبح ) : یک لیوان آب هویج تازه و یا مخلوط  شیر و هویج و عسل آب شده

3-     کنار وعده نهار و شام مصرف ماست و دوغ .

4-     در وعده شام و ناهار  برای بیمار کاهو یا سبزی تازه آورده شود.

5-     مصرف ژله یا آب میوه بعد از غذا .

6-     عصرانه یک لیوان آب پرتقال طبیعی یا شیر هویج .

7-     روزانه 3 لیوان از مایع زیر تهیه نموده و در میان وعده‏های صبح ، عصر و قبل از خواب برای بیمار خود تهیه نمائید.

(شیر 2 لیوان + یک عدد موز + انواع مغزها (گردو - بادام ، پسته ، فندق) + سه عدد خرمای پوست کنده + 2 قاشق کنجد + یک قاشق مرباخوری پودر جوانه گندم+ پودر شیر خشک یک قاشق + یک قاشق غذاخوری عسل آب شده ) همه مواد فوق را در مخلوط کن کاملاً

 میکس نموده و در ظرف شیشه‏ای تمیز دربسته به بخش آورید تا برای مصرف روز بیمار در یخچال قرار گیرد.

- لازم به توضیح است که قبل از اضافه نمودن مغزها از تلخ نبودن آنها مطمئن شوید.

-پودر جوانه گندم را می‏توانید از داروخانه و سوهان پزی ها  تهیه نمائید.

8-     مصرف ماهی تازه در بهبودی سریع تر زخمها موثر است. (سعی کنید در هفته چهاربار ماهی استفاده شود)

9-در مورد میوه‏ها مصرف مرکبات مانند پرتقال ، لیمو ، نارنگی و ... همچنین آناناس در میان وعده‏های صبح و عصر مفید می‏باشد. (روزانه 3 تا 4 میوه مصرف شود)

10-کنار صبحانه ، بعد از نهار و شام و همچنین در میان وعده‏های بیمار مصرف خرما با کنجد و گردو مفید می‏باشد.

11- کنار نهار و شام یک عدد لیمو ترش یا نارنج برای میل بیشتر بیمار به مصرف غذا مفید می‏باشد.


تغذیه در جراحی مغز و اعصاب


         مهشید شکوری

کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی مجتمع خیرین سلامت

تغذیه در بیماران سوختگی - سعید اسپنانی

 

 

 

 

 

 


 

  • 1400/12/15 - 11:46
  • 6098
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
آموزش به بیمار

چاقی چیست

چاقی چیست؟ علل بروز چاقی چیست؟ عوارض چاقی چیست؟ و.... هر آنچه درباره چاقی باید بدانید

چاقی چیست

اضافه‌وزن و چاقی از مشکلات شایع ناشی از زندگی ماشینی و کم‌تحرکی است. چاقی به وجود بیش‌ازحد مجاز توده چربی در بدن اطلاق می‌شود که وزن بدن 20% یا بیشتر، بالاتر از وزن ایدئال باشد. معمولاً دور کمر بیش از 88 سانتی‌متر در زنان و بیش از 102 سانتی‌متر در مردان را چاقی می‌نامند، این نوع چاقی ارتباط مستقیمی با ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی دارد.

چگونه وزن خود را ارزیابی کنیم؟

  • گروه خبری : آموزش به بیمار
  • کد خبر : 8664

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید