هوالشافی

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم                                                                                                                                                    

مرکز آموزشی مجتمع خیرین سلامت

راهنمای تغذیه‏ای برای بیمار بستری بخش سوختگی

همراه بیمار؛ موارد تغذیه‏ای زیر در کنار برنامه غذایی بیمارستان جهت بهبودی سریعتر بیمار شما موثر می‏باشد:

1-      مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ همراه با سبزی تازه یا لیموترش، در کنار صبحانه بیمارستان

2-     میان وعده صبح ( ساعت 9 تا 10 صبح ) : یک لیوان آب هویج تازه و یا مخلوط  شیر و هویج و عسل آب شده

3-     کنار وعده نهار و شام مصرف ماست و دوغ .

4-     در وعده شام و ناهار  برای بیمار کاهو یا سبزی تازه آورده شود.

5-     مصرف ژله یا آب میوه بعد از غذا .

6-     عصرانه یک لیوان آب پرتقال طبیعی یا شیر هویج .

7-     روزانه 3 لیوان از مایع زیر تهیه نموده و در میان وعده‏های صبح ، عصر و قبل از خواب برای بیمار خود تهیه نمائید.

(شیر 2 لیوان + یک عدد موز + انواع مغزها (گردو - بادام ، پسته ، فندق) + سه عدد خرمای پوست کنده + 2 قاشق کنجد + یک قاشق مرباخوری پودر جوانه گندم+ پودر شیر خشک یک قاشق + یک قاشق غذاخوری عسل آب شده ) همه مواد فوق را در مخلوط کن کاملاً

 میکس نموده و در ظرف شیشه‏ای تمیز دربسته به بخش آورید تا برای مصرف روز بیمار در یخچال قرار گیرد.

- لازم به توضیح است که قبل از اضافه نمودن مغزها از تلخ نبودن آنها مطمئن شوید.

-پودر جوانه گندم را می‏توانید از داروخانه و سوهان پزی ها  تهیه نمائید.

8-     مصرف ماهی تازه در بهبودی سریع تر زخمها موثر است. (سعی کنید در هفته چهاربار ماهی استفاده شود)

9-در مورد میوه‏ها مصرف مرکبات مانند پرتقال ، لیمو ، نارنگی و ... همچنین آناناس در میان وعده‏های صبح و عصر مفید می‏باشد. (روزانه 3 تا 4 میوه مصرف شود)

10-کنار صبحانه ، بعد از نهار و شام و همچنین در میان وعده‏های بیمار مصرف خرما با کنجد و گردو مفید می‏باشد.

11- کنار نهار و شام یک عدد لیمو ترش یا نارنج برای میل بیشتر بیمار به مصرف غذا مفید می‏باشد.


تغذیه در جراحی مغز و اعصاب


         مهشید شکوری

کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی مجتمع خیرین سلامت

تغذیه در بیماران سوختگی - سعید اسپنانی

 

 

 

 

 

 


 

  • 1400/09/28 - 18:10
  • 6733
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
آموزش

آموزش مراقبت از پای دیابتی

بیمار محترم شایسته است جهت پیشگیری از زخم پای دیابتی موارد زیر را به دقت مطالعه و اقدام نمایید:

آموزش مراقبت از پای دیابتی

بیماران دیابتی درد را احساس نمی کنند بنابراین توصیه می شود روزانه پاهای خود را از نظر زخم، برش و التهاب بین انگشتان با یک آینه یا کمک دیگران کنترل کنید.

- همیشه پاهای خود را با آب ولرم بشویید. قبل از دوش گرفتن باید آب را امتحان کنید تا خیلی داغ نباشد.

بعد از دوش گرفتن بهتر است پاها خشک شوند. مطمئن شوید که بین انگشتان خشک است و محیطی برای رشد قارچ ها وجود ندارد.

ادامه مطلب....

  • گروه خبری : آموزش به بیمار
  • کد خبر : 48882

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید