هوالشافی

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم                                                                                                                                                    

مرکز آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم

عوامل مو ثر در رفع یبوست

توصیه های غذایی در درمان یبوست تغذیه در بیماران دچار یبوست

1)     غذا های شما باید شامل موادی باشدکه به حرکات روده کمک میکند مانند انواع مختلف سبزی و میوه های تازه و یا خشک ونان با سبوس می باشد در این مواد مقادیر قابل توجهی فیبر می باشد .(مصرف بیسکویت جو نیز موثر می باشد)

2)     سعی کنید که حداقل دو بار در روز میوه با پوست میل نمایید و اگر از نظر بلع یا جویدن دچار مشکل هستید سعی کنید این مواد را له کنید و یا در مخلوط کن به شکل نرم در آورید .( بین میوه های سیب با پوست و گلابی بهترین انتخاب می باشد .همچنین میوه هایی که دارای هسته سخت هستند مانند هلو - آلو)

3)     می توانید روزی یک یا دو قاشق سبوس آسیاب شده به غذا های خود اضافه کنید . سبوس را می توان در روی ماست ،  سوپ و سایر غذا ها استفاده نمایید .

4)     سعی کنید روزانه 8 تا 10 لیوان آب و مایعات بنوشید . مایعات گرم معمولا بیشتر مو جب تحریک روده ها می شوند.  صبح ناشتا دو لیوان آب خورده و سپس صبحانه کامل مصرف شود .(خوردن صبحانه دیرتر از ساعت 8 نباشد )

5)     استفاده از آلوی خیس خورده - انجیرخشک - برگه - کشمش مفید  می باشد.

6)     فعالیت بدنی سبک حداقل راه رفتن در اتاق می تواند در رفع یبوست موثر باشد . برعکس استراحت بیش از حد در بستر و نشستن و بی حر کتی مو جب تشدید حالت یبوست می گردد .

7) غذاهای غیر مجاز : غذاهای پرچرب - موز و فرآورده های لبنی به خصوص پنیر

8)روزانه سه لیوان از شربت  زیر استفاده نمایید:

آب جوشیده ولرم+خاکشیر + اسپرزه + یک قاشق عسل

9)کنار وعده ناهار و شام سالاد و سبزی استفاده نمایید. روغن زیتون روی سالاد خود اضافه نمایید .

10)ماست کنار وعده های غذایی خود را همراه با اسفناج پخته ( برانی) استفاده نمائید.

11) توصیه می‏شود مصرف برنج را محدود نمایید و بجای آن نان جو و یا سنکگ استفاده نمایید.


تغذیه در اسهال


تهیه و تنظیم : مهشید شکوری

کارشناس  ارشد تغذیه و رژیم درمانی مجتمع

توصیه های غذایی در درمان یبوست

 

 

 

 

 

 


 

  • 1400/09/14 - 22:10
  • 9665
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
گوارش

نکات مهم در گاواژ و (باقی مانده حجم معده)

نکات قبل از انجام گاواژ شروع گاواژ بعد از NPO بودن سرعت گاواژ مقدار گاواژ و...

گاواژ

توصیه های مهم در تغذیه از طریق لوله بینی معده ای ( گاواژ)

    ضمن آرزوی سلامتی برای شما شایسته است قبل از شروع تغذیه لوله بینی معده ای  موارد زیر را به دقت مطالعه و اقدام کنید:

گاواژ یا تغذیه از طریق لوله بینی معده ای، روش مناسبی برای رساندن مواد غذایی به بیماری است که قادر به خوردن غذا از طریق دهان نیست. تأمین انرژی کافی برای این بیماران ازاین طریق توسط کارشناس تغذیه بررسی می‌شود تا از سوء تغذیه بیمار جلوگیری و به روند بهبود بیمار کمک شود. لازم به ذکر است بهترین راه برای تأمین انرژی بیمارانی که از این طریق تغذیه می‌شوند، استفاده از گاواژ دستی(خانگی) به همراه مصرف محلول‌ها و پودرهای فرمولا یا مکمل غذایی آماده تحت نظر کارشناس تغذیه می‌باشد.

 

ادامه مطلب....

  • گروه خبری : آموزش به بیمار
  • کد خبر : 48555

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید