بخش جراحی ارتوپدی مردان مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم
سال تاسیس:1342
رئیس بخش:دکتر آذرنیا
سرپرستار بخش:آقای مهدی ساعدی کیا
مکان استقرار بخش:طبقه سوم ساختمان فرقانی
تلفن مستقیم بخش: 02531331300
وظایف:
متخصص ارتوپدی که به آن متخصص استخوان و مفاصل یا جراح استخوان و مفاصل یا ارتوپد هم میگویند سعی میکند تا با استفاده از روش های جراحی و غیر جراحی به درمان مشکلات سیستم حرکتی بدن اهتمام ورزد. مشکلاتی مانند :
آسیب های استخوان ها و مفاصل بدنبال ضربات مثل شکستگی، در رفتگی، کشیدگی و رگ به رگ شدن، پاره شدن تاندون ها و رباط ها و ...
آسیب مفاصل بدن مثل آرتروز و ساییدگی مفصل
عفونت اندامها
تومورهای استخوان و بافتهای نرم اندام
بیماریهای مادرزادی اندامها
آسیبهای ورزشی
کلمه ارتوپدی ریشه یونانی داشته و اولین بار آنرا آقای نیکولاس آندری Nicolas Andry در سال 1741 میلادی از ادغام دو لغت ارتو Orthos به معنای صاف و
مستقیم و لغت پدی Paideion به معنای کودک و بچه درست کرد. علت این ترکیب آن بود که در ابتدا ارتوپدی بدنبال صاف کردن اندامها در بچه هایی بود که
دست و پا یا ستون فقرات کج داشتند.
کلمه ارتوپدی ریشه یونانی داشته و اولین بار آنرا آقای نیکولاس آندری Nicolas Andry در سال 1741 میلادی از ادغام دو لغت ارتو Orthos به معنای صاف و
مستقیم و لغت پدی Paideion به معنای کودک و بچه درست کرد. علت این ترکیب آن بود که در ابتدا ارتوپدی بدنبال صاف کردن اندامها در بچه هایی بود که
دست و پا یا ستون فقرات کج داشتند.
متخصص جراحی سعی میکند تا با استفاده از روش های جراحی و غیر جراحی به درمان مشکلات سیستمها و احشائ شکمی و پارگیهای اندامها و.... بدن اهتمام ورزد.
مراجعین محترم
براین باوریم که بیمار از عزیزترین مخلوقات خداست و خدمت به او نوعی عبادت است. با امید به اینکه کلیه خدمات ارائه شده در این مرکز، تا حد امکان مورد توجه و رضایت شما قرارگیرد، در ابتدای بستری به نکات زیر توجه فرمائید.
آموزشهای لازم در مورد روند بیماری و نحوه مراقبت از خود، در بدو پذیرش و حین بستری، توسط پزشک و پرستار به شما ارائه میشود.
در بدو پذیرش، دستبند مشخصات در اختیار بیمار قرار داده میشود، لطفاً تا پایان دوره بستری به مچ دست بیمار خود ببندید. زیرا در کلیه مراحل درمانی و تشخیصی (تجویز دارو، تزریق خون، انجام آزمایشها و تصویربرداری و ...) بهمنظور پیشگیری و به حداقل رساندن اتفاقات ناخواسته (ناشی از عدم صحیح شناسایی) ، نیاز میباشد.
داخل هر اتاق امکانات رفاهی ( سرویس بهداشتی،حمام، یخچال، تلویزیون و....) جهت رفاه حال شما عزیزان فراهمشده است. لطفاً در حفظ و نگهداری آنها کوشا باشید.
هر بیمار در هر نوبت کاری، پرستار مخصوص خود را دارد، بدون اطلاع پرستار خود بههیچوجه از بخش خارج نشوید.
خواهشمند است سکوت را در بخش رعایت کرده و در هنگام صحبت با تلفن همراه، تماشای تلویزیون و... آرامش سایر بیماران را در نظر داشته باشید.
بیماران محترم میتوانند پس از بستری، شماره تلفن اتاق و تخت بستری خود را به همراهان ارائه و همراهان از طریق ( شماره تلفن اتاق + 3133 ) با بیماران خود تماس حاصل نمایند.
رعایت پوشش کامل اسلامی و شئونات اخلاقی،در بیمارستان الزامی است.
بهمنظور رعایت حقوق افراد و حفظ ایمنی، استعمال دخانیات در تمامی فضای داخلی بیمارستان، اکیداً ممنوع میباشد.
بیمارستان هیچ مسئولیتی در قبال اشیاء و لوازم قیمتی شما ندارد، از نگهداری این اشیاء نزد بیمار بپرهیزید.
هنگام خواب و استراحت محافظ کنار تخت را بالا بکشید، و درصورتیکه نحوه استفاده از آن را نمیدانید از پرستار بخش سؤال نمائید.
در طول بستری از محلول ضدعفونی دست که در داخل اتاق به دیوار نصبشده است، طبق راهنمای آن استفاده نمائید.
هر بیمار مجاز به داشتن یک همراه میباشد (جهت تهیه کارت همراه به واحد پذیرش بیمارستان مراجعه نمایید).
همراهان محترم جهت استراحت، از صندلیهای تاشو موجود در اتاق بیمار استفاده نمایند و بعد از استفاده، صندلی به حالت اول بازگردانده شود.
در زمان انجام اقدامات تشخیصی و درمانی ( تعویض پانسمان و....) حضور همراه بر بالین بیمار، ممنوع میباشد.
در صورت تمایل به گرفتن آب جوش، صبحها از ساعت 9 - 6 و عصرها از ساعت 20 - 16 به آشپزخانه (طبقه منفی یک) مراجعه نمائید.
ساعت سرو غذا در بخش، صبحانه از ساعت 6 تا 7 ،ناهار از ساعت 12 تا 13 و شام از ساعت 18 الی 19 میباشد. همراه در صورت تمایل به گرفتن غذا برای خود، میتواند در ساعات مذکور به آشپزخانه مراجعه و پس از پرداخت هزینه، غذا دریافت نماید.
به تابلوی راهنمای پلههای خروج اضطراری در بخش، که برای خروج در مواقع بحرانی و اضطراری تعبیهشده، دقت نمایید.
زبالههای شبه خانگی خود را مانند قوطی کمپوت و جعبهی شیرینی، ظروف یکبارمصرف و موارد مشابه را در سطلهای دارای کیسه مشکی بیندازید.
زبالههای عفونی ( پنبه خونی، پانسمان و...) را فقط در سطلهای دارای کیسه زردرنگ، جمعآوری نمایید.
منشور حقوق بیماران، داخل سالن بر روی دیوار نصب گردیده است، در صورت وجود هرگونه سؤال از پرستار خود راهنمایی بگیرید.
نمازخانه واقع در حیاط بیمارستان، زمان اقامه نماز جماعت ظهر و عشاء باز است. مهر، جانمازی، سنگ تیمم، قرآن و ادعیه داخل بخش موجود است. جهت قبله داخل هر اتاق، بر روی سقف مشخصشده است.
جهت دریافت پاسخ سؤالات شرعی و اعتقادی، میتوانید با سفیر محبت مرکز به شماره 09032175797 از ساعت 11 صبح الی 3 بعدازظهر و 6 شب الی 9 شب ارتباط برقرار نمایید.
به علت شیوع کرونا تا اطلاع ثانوی ملاقات ممنوع می باشد.
کودکان بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای واگیردار هستند؛ از به همراه آوردن اطفال زیر 12 سال به بیمارستان خودداری کنید.
دستگاه خودپرداز در طبقه هم کف روبروی پذیرش اورژانس، و همچنین در کلینیک ویژه بیمارستان قرارداد.
پرداخت کلیه هزینههای درمانی، پزشکی، تجهیزات و دارو و... صرفاً از طریق صندوق بیمارستان میباشد، لذا از پرداخت وجه با هر عنوان به افراد خودداری نمایید.
دفترچه بیمار را با در نظر داشتن اعتبار آن جهت پیگیریهای لازم و صدور گواهی بیمه، نزد بیمار خود قرار دهید.
جهت تسریع درروند درمان، از بردن مدارک پزشکی بیمار ( مدارک تصویربرداری، آزمایشها و...) به خارج از بخش خودداری نمائید.
درصورتیکه بیمار زیر 18 سال باشد، حضور پدر یا جد پدری جهت دادن رضایت عمل الزامی است.
روز و ساعت انجام عمل جراحی بیماران توسط پزشک و با توجه به نوع بیماری آنها تعیین میشود و به اطلاع شما میرسد. ترخیص بیمار از بخش، طبق صلاحدید و با دستور پزشک معالج، صورت میپذیرد.
آموزشهای لازم درزمینهٔ مراقبتهای پس از ترخیص شامل نحوه فعالیت، مراقبت از زخم، ادامه درمان دارویی، رژیم غذایی، تاریخ مراجعه بعدی و... بهصورت کتبی و شفاهی توسط پزشک و پرستار به شما ارائه خواهد شد.
پس از ترخیص، هنگام خروج بیمار از بخش برگه خلاصه پرونده بالینی، نسخه داروئی پزشک و برگه آموزشهای حین ترخیص به بیمار تقدیم خواهد شد.
زخم بستر همان زخم فشاری است که به دلیل بی حرکتی طولانی مدت
(می تواند ۲۴ ساعت باشد)در بعضی نواحی بدن که در تماس با تخت خواب است ایجاد میشود. این زخم به علت کاهش خونرسانی محل،ایجاد می شود.
زخم بستر از یک قرمزی ساده در سطح پوست شروع شده و به سرعت گسترش
می یابد و به صورت زخم، تاول تا بافتهای زیر پوست و استخوان بیمار پیشروی
می کند. مخصوصا در بیماران پیر و افرادی که مرض قند یا دیابت دارند. در صورتی که متوجه هرگونه قرمزی در پوست بیمار شدید بلافاصله باید اقدامات درمانی را شروع کنید.چون.....
نظر دهید