• 1398/06/27 - 12:16
  • 2376
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

ترمیم شکستگی و در رفتگی لگن استابولوم پس از یک عمل 6 ساعته

برای اولین بار در مرکز آموزشی درمانی نکویی هدایتی فرقانی قم فیکساسیون با پیچ بسته توسط ارتوپد مرکز آقای دکتر معظمی پور انجام شد . در این عمل.......

 

با مراجعه آقایی 40 ساله با شکستگی در ناحیه لگن و استابولوم به دکتر معظمی پور ارتوپد مرکز و پس از انجام تست های پاراکلینیکی از جمله سی تی اسکن 

شکستگی و دررفتگی در ناحیه لگن و استابولوم تایید و بیمار جهت انجام عمل جراحی ارتوپدی پس از بستری در بخش مربوطه به اتاق عمل جنرال انتقال و

طی بیش از 6 ساعت عمل جراحی ناحیه شکسته برای اولین بار در قم با فیکساسیون با پیچ انجام و عمل جراحی بدون هرگونه آسیب به عصب سیاتیک و

شرایط پایدار به بخش منتقل گردید در حال حاضر بیمار با شرایط مناسب و حال عمومی خوب از بیمارستان ترخیص گردید.

لازم به ذکر است عمل جراحی ارتوپدی توسط دکتر معظمی پور انجام شد.

 

 

 

 

 

گرافی های گرفته شده از بیمار پس از عمل 

 

 

 

-

لازم به ذکر است که حفره استابولوم قسمتی از استخوان لگن است که با سر استخوان ران مفصل میشود. شکستگی های استابولوم جزئی از شکستگی های لگن  بوده و از شدیدترین آسیب های سیستم اسکلتی هستند که توسط جراحان ارتوپد درمان میشوند و معمولا بر اثر تصادف اتومبیل یا سقوط از بلندی بوجود میایند.شکستگیهای استابولوم در هر سنی دیده میشوند.

 

 

در جوانترها شکستگی های استابولوم معمولا بدنبال ضربات پر انرژی مانند تصادف اتومبیل یا سقوط از بلندی ایجاد میشود و در سنین بالا غالبا  بر اثر ضربه های خفیف تر مانند زمین خوردن ایجاد گردند. ادر افراد مسن استخوان ها ضعیف هستند و ممکن است با یک زمین خوردن ساده بشکنند.

جراحی شکستگیهای استابولوم جزو اعمال جراحی پیچیده و مشکل ارتوپدی است چون از یک طرف قسمت شکسته شده در عمق لگن بوده و دسترسی به آن مشکل است و از طرف دیگر رگ های بزرگی که از لگن بطرف پا میروند و همچنین عصب سیاتیک و روده و مثانه در نزدیکی محل شکستگی هستند.

معمولا در حین حوادثیسر استخوان ران بر اثر نیروهایی که به آن وارد میشود بشدت به استابولوم ضربه زده و این ضربه شدید موجب شکسته شدن حفره استابولوم میشود.

گاهی اوقات در حین حادثه و در اثر نیروهایی که گفته شد، ممکن است سر استخوان ران از حفره استابولوم که حالا شکسته شده است خارج شود که به آن دررفتگی مفصل ران میگویند. پس در بسیاری اوقات، شکستگی استابولوم همراه با دررفتگی مفصل ران است

 

بر اثر شکستگی های استابولوم سطح بسیار صاف و یکنواخت آن شکسته و ناهموار شده و دیگر نمیتواند بستر مناسبی برای حرکت یکنواخت و نرم سر استخوان ران در آن باشد.

اگر اجازه داده شود تا شکستگی در همین وضعیت جابجا شده جوش بخورد، سطح مفصلی سر استخوان ران به سطح ناهموار استابولوم ساییده شده و این سایش میتواند بتدریج موجب از بین رفتن پوشش غضروفی سر فمور و استابولوم شود.

بعد از مدتی تمام غضروف روی سر فمور و داخل استابولوم از بین رفته و استخوان هم شروع به ساییده شدن و از بین رفتن میکند. این روند را آرتروز یا ساییدگی مفصل میگویند.

فعالیت روزمره بیماری که دچار ساییدگی مفصل میشود به علت ایجاد درد و محدودیت حرکت مفصل، بشدت کاهش میابد.

 شکستگی استابولوم میتواند موجب خونریزی شدید داخلی شود. این خونریزی ها اکثرا به علت شکسته شدن استخوان و خونریزی از سطح شکسته شده استخوان ایجاد میشوند ولی میتوانند به علل دیگری مثل پاره شدن بافتهای اطراف استخوانهای شکسته شده نیز بوجود آیند.

ندرتا به علت فشار لبه تیز شکستگی، عروق بزرگی که از مجاورت استابولوم عبور میکنند پاره شده که میتوانند خونریزی های شدیدی را ایجاد کنند.

شکستگی های استابولوم میتوانند با آسیب احشاء داخلی مثل روده و یا مثانه همراه باشند. گاهی اوقات در حین حادثه، اعصاب مجاور استابولوم بر اثر شکستگی آسیب میبینند.

این آسیب ها میتوانند موجب عوارضی مانند اختلال در حس و حرکت اندام تحتانی یا اختلال درعملکرد روده یا مثانه و یا عملکرد جنسی شوند.

علائم شکستگی استابولوم چیست؟

مهمترین علامت این شکستگی ها درد است. معمولا بر اثر شکستگی استابولوم درد شدیدی در ناحیه لگن بوجود میاید و حرکت اندام تحتانی دردناک میشود. ایستادن روی پای مبتلا، بسیار دردناک یا غیر ممکن است.

بدنبال این شکستگی محدودیت حرکتی در ناحیه مفصل ران بوجود میاید. به عبارت دیگر بیمار نمیتواند به راحتی ران خود را حرکت دهد.

این محدودیت حرکتی تا حد زیادی به علت درد ناشی از شکستگی است ولی میتواند بر اثر از دست رفتن شکل حفره استابولوم بدنبال شکستگی هم بوجود آید.

ممکن است تورم و کبودی در ناحیه لگن دیده شود که معمولا به علت خونریزی است.

در صورت شدید بودن شکستگی،  بیمار ممکن است دچار خونریزی داخل لگن شده و مقدار زیادی از خون خود را از دست بدهد. این از دست دادن خون میتواند منجر به بروز علائم شوک در بیمار شود.

 

  • گروه خبری : اخبار، اطلاعیه ها و مناسبتهای مرکز
  • کد خبر : 33677
کلمات کلیدی