دیابت در بارداری

دیابت بارداری چیست از دیابت در دوران بارداری چه میدانید. با دیابت دوران بارداری چکار کنیم پیشگیری و درمان دیابت بارداری دیابت بارداری چیست دیابت باردری و جنین - سعید اسپنانی

دیابت بارداری چیست؟ از دیابت در دوران بارداری چه میدانید؟ با دیابت دوران بارداری چکار کنیم؟ پیشگیری و درمان دیابت بارداری. دیابت باردری و جنین

دیابت بارداری یک اختلال دوران بارداری است که به دلیل عدم تحمل کربوهیدرات‌ها،چربی‌ها و پروتئین‌ها برای اولین بار در دوران بارداری بروز می‌کند.

ﺩﻳﺎﺑﺖ ﺩﺭ ﺑﺎﺭﺩﺍﺭﻯ ﺑﻪ ﺩﻭ ﺷﻜﻞ می‌تواند ﺑﺮﻭﺯ ﻧﻤﺎﻳﺪ:

۱-افراد دیابتی که پیش از بارداری دیابت داشته‌اند و دیابت آن‌ها می‌تواند وابسته یا غیر وابسته به انسولین باشد.

۲-دیابتی که اولین بار در بارداری تشخیص داده‌شده است.

ﻋﻮﺍﻣﻞ ﺧﻄﺮ ﺩﻳﺎﺑﺖ ﺑﺎﺭﺩﺍﺭﻯ:

*اضافه‌وزن و چاقی قبل از بارداری

*سابقه فامیلی دیابت در اقوام درجه اول

*سابقه اختلال متابولیسم کلوگز یا گلیکوزوری

*سابقه قبلی دیابت بارداری و تولد نوزاد ماکروزوم در زایمان قبلی

*سن۳۵سال و بالاتر

اقدامات پیشگیرانه:

*انجام فعالیت بدنی،ورزش و تحرک

*جلوگیری از افزایش وزن و نگه‌داشتن در محدوده طبیعی

*عدم مصرف بیش‌ازحد مواد قندی،چربی و نمک

*استفاده از میوه و سبزی‌ها

*انجام آزمایش‌ها قبل از بارداری

*انجام آزمایش‌ها دوران بارداری

درمان:

در صورت ابتلا مادر بارداری بایستی مراقبت‌ها و درمان لازم از طریق مراکز بهداشتی،پزشک متخصص و...دریافت نماید.به‌طورکلی درمان دیابت بر سه اصل استوار است:

۱-رژیم غذایی

۲-ورزش

۳- درمان با انسولین

ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﻳﻰ ﻏﻴﺮﻣﺠﺎﺯ ﺑﺮﺍﻯ رنان ﺑﺎﺭﺩﺍﺭ ﺩﻳﺎﺑﺘﻰ:

ﻣﺼﺮﻑ ﺳﻪ ﮔﺮﻭﻩ ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﻳﻰ ﺩﺭ ﻣﺎﺩﺭﺍﻥ ﺑﺎﺭﺩﺍﺭ دیابتیک ﻣﺠﺎﺯ ﻧﻴﺴﺖ:

۱-ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﻳﻰ ﺑﺎ ﺳﺪﻳﻢ ﺑﺎﻻ ﻧﻈﻴﺮ ﻛﺎﻟﺒﺎﺱ، ﺳﻮﺳﻴﺲ ﻳﺎ ﻫﺮ ﻧﻮﻉ ﻣﺎﺩﻩ ﻏﺬﺍﻳﻰ ﻛﻨﺴﺮﻭ ﺷﺪﻩ، ﭼﻴﭙﺲ

۲-ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﻳﻰ ﭼﺮﺏ ﺑﺎ ﻛﻠﺴــﺘﺮﻭﻝ ﺑﺎﻻ :ﻫﺮ ﻧﻮﻉ ﻏﺬﺍﻯ سرخ‌شده، ﺍﻧﻮﺍﻉ ﮔﻮﺷﺖ ﻗﺮﻣﺰ پرچرب، کله‌پاچه، ﭘﻮﺳﺖ ﻣﺮﻍ، ﻣﺎﻳﻮﻧﺰ، ﺷﻴﺮ ﻭ ﻟﺒﻨﻴﺎﺕ پرچرب

۳- قندهای ﺳﺎﺩﻩ ﺩﺭ ﻣﻘﺎﺩﻳﺮ ﺑﺎﻻ :ﺍﻧﻮﺍﻉ ﺷﻴﺮﻳﻨﻰ،بیسکویت،نوشابه‌های گازدار،قند،شکر،عسل،مربا،انواع بستنی


مراقبت در منزل

 با مشورت پزشک و کارشناس تغذیه رژیم غذایی شما تعیین می‌شود. مصرف مواد غذایی نشاسته‌ای مانند برنج، نان، سیب‌زمینی و خشکبار مانند انجیر خشک، توت خشک و کشمش باید محدود باشد.
در روز 2-3عدد میوه مصرف کنید و حتی‌الامکان باپوست میل کنید و از مصرف آب‌میوه بسته‌بندی‌شده اجتناب کنید.
مرغ و ماهی را کاملاً بدون پوست (آب پز یا کبابی) استفاده کرده و گوشت قرمز را به مقدار کم‌مصرف کنید.
بیشتر از حبوبات و سبزی‌ها استفاده کنید.
برای پیشگیری از افت قند خون از انجام ورزش شدید و فعالیت‌های سنگین بدنی خودداری کنید. قبل از ورزش و فعالیت بدنی سنگین یک میان وعده در برنامه‌ی غذایی خود بگنجانید.
با مشورت پزشک برای تنظیم قند خون ورزش‌های سبک مانند پیاده‌روی، شنا و نرمش را انجام دهید.
تعداد وعده‌های غذایی خود را زیاد و حجم غذای مصرفی در هر وعده را کم کنید. به‌جای 3وعده حداقل 6بار در روز از غذا استفاده کنید. بهتر است مابین صبحانه، نهار و شام سه میان وعده حدود 10صبح،  بعدازظهر و قبل از خواب مصرف کنید.
اگر برای شما انسولین تجویزشده است روش صحیح مصرف آن را یاد بگیرید.
ناخن‌های خود را به‌صورت صاف بگیرید و با سوهان سر آن‌ها را صاف کنید.
پل‌ها را با آب ولرم و صابون ملایم هرروز شسته و خشک‌کنید (بخصوص بین انگشتان).
از جوراب نخی استفاده کرده و روزانه آن‌ها را تعویض نمایید.
کفش‌های پاشنه‌کوتاه یا پنجه پهن از جنس نرم بپوشید و کفش‌های نو حداکثر یک ساعت در روز استفاده و در روزهای بعد آن را افزایش دهید.
به‌طور منظم و مرتب جهت ادامه درمان به پزشک مراجعه کنید.
در صورت مشاهده موارد زیر به پزشک یا مرکز درمانی یا بیمارستان مراجعه کنید:
در صورت بروز علائم عفونت مانند تب، ضعف و....
پوست گرم و خشک، گرسنگی هوا، درد شکم، بوی شیرین یا بوی میوه در تنفس، احساس گیجی و عدم آگاهی
در صورت دریافت انسولین و داشتن علائم از قبیل تعریق و رنگ‌پریدگی،سرگیجه و سردرد، لرزش، اضطراب، احساس گرسنگی شدید و ضعف.


مراقبتها در دیابت

سعید اسپنانی


  • 1401/09/14 - 09:52
  • 6144
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
آموزش به بیمار

اصول تنفس صحیح

اصول صحیح تنفس و تنفس صحیح در بیماران دچار آسیب های قفسه سینه یا بیماریهای قفسه سینه

اصول تنفس صحیح

بیمارگرامی، برای بهتر شدن وضعیت تنفسی و اکسیژن‌رسانی به بدن بایستی به روش‌هایی که در زیر توضیح داده می‌شود، نفس بکشید.

ادامه مطلب ....

  • گروه خبری : آموزش به بیمار
  • کد خبر : 12880