بسمه تعالی

راهنمای چگونگی تغذیه با لوله ( گاواژ) برای همراه بیمار

راهنمای گاوا در بخش

با توجه به آنکه تغذیه مناسب با وضعیت بیمار شما عامل بهبودی وی می باشد و هم اکنون نوع تغذیه بیمار توسط لوله از راه بینی به معده می باشد .؛ نکات ذیل را به دقت مطالعه و عمل نمائید :

1-بیمار شما باید هر سه ساعت یکبار با لوله تغذیه شود . ساعات تغذیه بیمار 6 صبح ، 9 صبح ، 12 ظهر ، 3عصر ، 6 عصر ، 9 شب ، 12 شب ، می باشد .

2-برای بیمار شما در دو نوبت ؛صبح  :ساعت 9 و ظهر :ساعت 12 دو ظرف مایع تغذیه گاواژ مخصوص  ، توسط بیمارستان به صورت تازه تهیه و آورده می شود . در روی ظرف گاواژ بر چسب نام بخش ، شماره تخت بیمار و تاریخ تهیه مایع نوشته شده است . دقت نمائید که ظرف گاواژ مختص بیمار شما باشد .  

3-ترکیب مواد غذایی این مایع با توجه به گزارش آزمایشات روزانه و پرونده پزشکی و وضعیت بیمار شما ، توسط مسئول تغذیه بیمارستان تنظیم شده است و در اختیار شما قرار می گیرد .

4-پس از هر بار استفاده از مایع گاواژ در ظرف را کاملا بسته و در یخچال نگهداری نمائید و قبل از مصرف مجدد در نوبت بعدی ، مقدار مایع گاواژ مورد نیاز را از یخچال خارج کرده و به دمای محیط رسانده و بعد برای بیمار استفاده شود  .

5-دقت نمائید مایع گاواژی که در لوله می ریزید به هیچ وجه سرد نباشد و بسیار آرام مایع را وارد لوله نمایید تا برای بیمار مشکل گوارشی ایجاد نشود .

 6-قبل و بعد از هر بار تغذیه گاواژ، لوله را با کمی آب معدنی  جوشیده شستشو دهید، تا هم آب روزانه مورد نیاز بیمار تأمین شود و هم مسیر لوله تمیز شود.

7-مایع گاواژ روز قبل را برای مصرف روز بعد استفاده ننمائید .

8- در صورتی که نیاز به آوردن مواد غذایی خاصی باشد ، راهنمای برنامه غذایی توسط مسئول تغذیه در اختیار همراه بیمار و بخش قرار می گیرد تا در ساعات معینی برای بیمار در نظر گرفته شود .

9-مایع تهیه شده توسط همراه بیمار به صورت تازه و روزانه و با رعایت کلیه اصول بهداشتی ( به علت حساسیت شدید بدن بیمار به آلودگی مواد غذایی) در ظروف شیشه‏ای دربسته برای بیمار تهیه شود.

10-به هیچ وجه همراهان بیمار بدون مشورت با مسئول تغذیه اقدام به آوردن مواد غذایی ننمایند . زیرا احتمال دارد وضعیت بیمار را وخیم نماید . ( به طور مثال برای بیماری که در آزمایشات او اوره و کراتینین بالا نشان داده می شود ، آوردن عصاره گوشت ، خطر سکته قلبی را در فرد دو چندان می کند )

11-در صورت هرگونه تغییرات مزاجی بیمار (مانند اسهال) ، مسئله را با مسئول بخش و مسئول تغذیه بیمارستان در میان بگذارید تا برنامه غذایی مخصوص تنظیم شود.

12-اگر بیمار شما هوشیار است، در زمان تغذیه با لوله بهتر است در وضعیت نشسته قرار گیرد.

13-زمانی که بیمار هوشیاری خود را به دست آورد به تدریج با نظر پزشک معالج تغذیه دهانی را با قاشق مربا خوری برای بیمار شروع نمائید تا روند بهبودی را زودتر طی نماید.

  به امید سلامتی هر چه زودتر بیماران 

مهشید شکوری

  کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی  مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم


راهنمای تغذیه ای در بیماران با مشکلات مختلف


  • 1402/04/01 - 12:43
  • 3353
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
آموزش به بیمار

حاملگی مولار

مول هیداتیفرم یا بچه خوره یا انگورک چیست و پس از درمان چه مراقبت هایی لازم دارد

بچه خوره
مول هیداتیفرم حاملگی مولار یا بچه خوره یا انگورک چیست
علت ایجاد مول هیداتیفورم چیست
علائم بالینی مول هیداتیفرم چیست
تشخیص مول هیداتیفرم چگونه است
درمان مول هیداتیفرم چیست
مراقبتهای پس از درمان مول هیداتیفرم چیست
پس از جراحی مول هیداتیفرم چه اقداماتی لازم است
 
 
 
  • گروه خبری : آموزش به بیمار
  • کد خبر : 12799