دستورالعمل شستشو و ضدعفونی تجهیزات آرتروسکوپی و لاپاروسکوپی

توجه : جهت جلوگیری از آسیب به دستگاه و قسمت های حساس آن کلیه مراحل شستشو و گندزدایی بایستی طبق دستورالعمل پیوست انجام گیرد.

1-پاکسازی  Cleaning  :

بایستی کلیه قسمت هایی که قابلیت جداشدن از دستگاه را دارند جداسازی شوند و سپس کلیه قسمت های دستگاه با آب و دترژنت مناسب کاملاً شسته شده و کلیه آلودگی های قابل رؤیت مثل خون و ترشحات بدن بیمار از روی آن حذف شوند. قسمت های غیرقابل دسترس نیز باید توسط برسهای مخصوص کاملاً پاک شده و کلیه آلودگی های آنها برداشته و کاملاً  شستشو شوند. (طبق دستورالعمل پیوست)

2-گندزدایی Disinfection :

دستگاه بایستی به مدت 30-25 دقیقه در محلول گلوتارآلدهید 2 درصد کاملاً غوطه ور شوند. ماده گندزدا بایستی کاملاً با سطح دستگاه تماس داشته و کلیه حبابهای هوا خارج شوند بایستی توجه داشت فرایند گندزدایی تنها در صورتی موفقیت آمیز خواهد بود که کلیه آلودگی ها و مواد آلی از روی ابزار حذف شده و تماس کافی بین ماده گندزدا و ابزار ایجاد شده باشد.

-         بعدا از گندزدایی قطعات کاملاً آبکشی شده تا باقیمانده مواد گندزدا از روی ابزار پاک شود.

3- خشک کردن  Drying :

دستگاه پس از آبکشی می بایستی توسط دستمال تمیز و نرم و هوای فشرده کاملاً خشک شده و باقیمانده آب از حفرات و کانالهای غیرقابل دسترسی دستگاه خارج شود.

4-نگهداری و ذخیره سازی :

دستگاه ها بایستی به گونه ای نگهداری شوند تا از آلودگی مجدد آنها جلوگیری شده و فرایند خشک کردن آنها بهتر انجام شود. برای این منظور می بایستی آندوسکوپها در کابینت های تمیز دارای جریان هوای پاک ، بدون رطوبت و به صورت عمودی آویزان کنیم. قفسه ها و کابینت های نگهداری دستگاه ها می بایستی حداقل هفته ای یک بار توسط محلول گندزدای سطح بالا high level گندزدایی شوند.

 

تهیه و تنظیم :

مهدی صفا  - کارشناس بهداشت محیط


دستورالعمل‌ها | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت


 

  • 1401/04/11 - 10:46
  • 4202
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
کنترل عفونت

دستورالعمل شستشو و ضدعفونی و مراقبت از تجهیزات آندوسکوپی

اصول کنترل عفونت در واحدهای آندوسکوپی و برونکوسکوپی و اتاق عمل

دستورالعمل شستشو و ضدعفونی و مراقبات از تجهیزات آندوسکوپی

طبق قانون احتیاطات استاندارد، همه بیماران باید به‌عنوان منبع عفونت در نظر گرفته شوند. لذا تمام آندوسکوپ ها و تجهیزات جانبی آن‌ها باید قبل از استفاده برای بیمار بعدی کاملاً تمیز و عاری از میکروب شوند.

کارکنان واحد آندوسکوپی باید به‌طور کامل درزمینهٔ آماده‌سازی آندوسکوپ آموزش ببینند تا از انتقال میکروارگانیسم‌ها به بیمار و خودشان جلوگیری نمایند.

این آموزش شامل مراحل مختلف آماده‌سازی آندوسکوپ، رقیق‌سازی و استفاده از محلول‌های شیمیایی و نکات ایمنی مربوط به آن، بهداشت دست و وسایل حفاظت فردی است.

اطلاعات مربوط به هر بار آندوسکوپی مثل اسم بیمار، تاریخ و ساعت آندوسکوپی، نوع پورسیژر انجام‌شده، نام پزشک و شماره سریال آندوسکوپ باید در دفتر مخصوص یادداشت شود.

 

ادامه مطلب.....

  • گروه خبری : کنترل عفونت
  • کد خبر : 14606