دستورالعمل شستشو و ضدعفونی دستگاه های برونکوسکوپ

1-پاکسازی  Cleaning  :

بعد از استفاده از دستگاه جهت هر بیمار دستگاه می بایستی بلافاصله تمیز شده و کلیه بقایای خون، ترشحات و بافت های بدن بیمار از روی سطح ابزار و لوازم جانبی آن پاکسازی شود. برای این کار ابتدا می بایستی کلیه قطعات قابل باز شدن از دستگاه جدا شده و پس از انجام تست نشت کلیه قسمت های قابل شستشوی دستگاه اعم از مفاصل لولاها کانالها و سایر قسمت های غیرقابل دسترس به همراه لوازم جانبی آن توسط برسهای مخصوص و مطابق دستورالعمل کارخانه سازنده (دستورالعمل پیوست) کاملاً شستشو و پاکسازی گردد. جهت از بین بردن بقایای خون و ترشحات و تسهیل در فرایند شستشو از محلول تمیز کننده قلیایی آنزیم دار Mediclean fortc با غلظت 2 درصد استفاده شود.

2-گندزدایی Disinfection :

پس از انجام پروسه پاکسازی و جداکردن قطعات حساس ، دستگاه بایستی درون محلول Septo med
 با غلظت 2 درصد به مدت 60 دقیقه و یا غلظت 3 درصد به مدت 30 دقیقه کاملاً غوطه ور شود بایستی دقت شود محلول ضدعفونی کننده بایستی با کلیه قسمت های دستگاه تماس داشته و حباب های هوا موجود روی قطعات می بایستی خارج شوند. لازم به ذکر است فرایند گندزدایی در صورتی مؤثر خواهد بود که مرحله پاکسازی به طور کاملاً صحیح انجام شود.

3-آبکشی Washing :

با توجه به سمی بودن مواد شیمیایی و احتمال ایجاد حساسیت در بیماران دستگاه می بایستی کاملاً آبکشی شده و باقیمانده مواد گندزدا از روی دستگاه ها ، داخل کانالها و لوله ها و ... شسته شود.

4-خشک کردن  Drying :

دستگاه بایستی توسط هوای تمیز خشک شده و در محلی که مجدداً آلوده نشوند نگهداری شوند.

5-پرسنل حین انجام کار می بایستی از لوازم حفاظت فردی مثل دستکش ، ماسک و عینک استفاده کنند.

نکته مهم  : جهت جلوگیری از بروز آسیب به لنزها و قطعات حساس دستگاه ها کلیه مراحل پاکسازی گندزدایی و خشک کردن حتماً مطابق دستورالعمل های کارخانه سازنده (دستورالعمل پیوست) انجام گردد.

تهیه و تنظیم :

مهدی صفا  - کارشناس بهداشت محیط

دانلود فایل pdf

 

 

 

 

 


 

  • 1401/04/11 - 10:46
  • 4081
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
کنترل عفونت

دستورالعمل شستشو و ضدعفونی و مراقبت از تجهیزات آندوسکوپی

اصول کنترل عفونت در واحدهای آندوسکوپی و برونکوسکوپی و اتاق عمل

دستورالعمل شستشو و ضدعفونی و مراقبات از تجهیزات آندوسکوپی

طبق قانون احتیاطات استاندارد، همه بیماران باید به‌عنوان منبع عفونت در نظر گرفته شوند. لذا تمام آندوسکوپ ها و تجهیزات جانبی آن‌ها باید قبل از استفاده برای بیمار بعدی کاملاً تمیز و عاری از میکروب شوند.

کارکنان واحد آندوسکوپی باید به‌طور کامل درزمینهٔ آماده‌سازی آندوسکوپ آموزش ببینند تا از انتقال میکروارگانیسم‌ها به بیمار و خودشان جلوگیری نمایند.

این آموزش شامل مراحل مختلف آماده‌سازی آندوسکوپ، رقیق‌سازی و استفاده از محلول‌های شیمیایی و نکات ایمنی مربوط به آن، بهداشت دست و وسایل حفاظت فردی است.

اطلاعات مربوط به هر بار آندوسکوپی مثل اسم بیمار، تاریخ و ساعت آندوسکوپی، نوع پورسیژر انجام‌شده، نام پزشک و شماره سریال آندوسکوپ باید در دفتر مخصوص یادداشت شود.

 

ادامه مطلب.....

  • گروه خبری : کنترل عفونت
  • کد خبر : 14606