روش صحیح و اصولی حمام کردن نوزاد

تبخیر مایع سطح بدن سبب دفع گرمای بدن نوزاد می‌شود.بنابراین در 24 ساعت اول عمر با توجه به خطر  نوزاد باید استحمام با دقت کامل انجام شود.

دمای اتاقی که نوزاد در آن شسته می‌شود باید بالای 25 درجه سانتی‌گراد  و حتماً منبع گرما(گرم‌کننده تابشی) در دسترس باشد.

باید با حوله خوب خشک شود(به‌خصوص سر نوزاد) و حوله خیس کنار گذاشته شود.

برای نوزادان آغشته به مکونیوم شدید و نوزادانی که مادران آنها مبتلا به هپاتیت و هرپس و ایدز هستند نوزاد باید هر چه سریعتر شسته شود ولی در سایر موارد توصیه به عدم استحمام نوزاد حداقل در 12-6 ساعت است.

در نوزادان نارس تا قبل از 32 هفتگی توصیه به حمام نوزاد نمی‌شود.

حمام نوزاد به روش غوطه‌ور ساختن در آب در داخل وان باید باشد.

توجه داشته باشید که زیورآلات و ناخن بلند عامل مراقبت از نوزاد ممکن است سبب آسیب به نوزاد در طی استحمام شود.

قبل از شــروع حمام نوزاد ابتدا وســایل لازم و ضــروری آماده می‌شود.

جهت پیشگیری از هیپوترمی ، وارمر تابشی روشن‌شده و دو عدد حوله بر روی آن قرارگرفته و گرم می‌شود. فاصله لامپ‌های تابشی چراغک تا نوزاد ) 50سانتی‌متر باید باشد همچنین درجـه حرارت اتـاق بـا دماســـنج 26-27درجه سانتی‌گراد  و درجه حرارت آب با دماســنج 37-37.5درجه سانتیگرادکنترل باید باشد.

جهت شستشوی نوزاد ابتدا لباس‌های وی به‌جز پوشک درآورده می‌شود و نوزاد به‌طور نشسته در وان خالی قرار می‌گیرد. سر نوزاد داخل کف دســـت چـپ قرارگرفته و برای جلوگیری از ورود آب بـه گوشه‌ای وی، با دو انگشــت وســطی و شــســت ، گوش‌های نوزاد پوشـانده می‌شود. سر و موهای نوزاد با استفاده از یک شامپوی با PHخنثی و یک لیف نخی نمناک شـسـتشو داده می‌شود و سپس به‌طور کامل آب‌کشی می‌شود. بعد صورت با پارچه تمیز خیس پاک و چشمان نوزاد با گلوله‌های پنبه‌ای خیس از گوشـه داخلی به سـمت گوشـه خارجی آن پاک می‌شود. سپس سر نوزاد با کلاهی پوشانده شده، وان موردنظر توســط فرد کمک‌کننده با وان پر از آب تعویض شــده، پوشـک نوزاد درآورده شده و در حالیکه سر و گردن نوزاد با دست غیر غالب حمایت می‌شود، به‌آرامی در وان آب گرم قرار داده می‌شود.

سـطح آب داخل وان در حدی باید باشد که در پوزی‌شان نشسته نوزاد تا ران‌های او را فرابگیرد. شـسـتشـوی بدن نوزاد با لیف خیس حاوی شـامپو از شانه‌ها و بازوان انجام می‌گیرد. شـروع حمام از قسمت‌های تمیز بدن به سـمت قسمت‌های کثیف، سـبب می‌شود تا آب وان تمیزتر باقی بماند. همچنین چین‌های پوستی نیز به‌طور کامل تمیز باید شوند. در تمامی مراحل شستشو از مالیدن و سائیدن بدن خودداری به عمل آید. در انتها بدن نوزاد به‌طور کامل آب‌کشی می‌شود. سپس وان کنار گذاشته‌شده و نوزاد زیر وارمر قرار می‌گیرد. بدن نوزاد به‌آرامی توسـط حوله‌ی از قبل گرم شده، خشک‌شده )هنگام خشک‌کردن نیز از مالیدن بدن نوزاد خودداری می‌شود،( نوزاد پوشک شده و سپس در حوله‌ی خشـک از قبل گرم شده دیگر، پوشانده شده و به تخت یا  خود که از قبل گرم شـده است، انتقال داده می‌شود. در انتها نیز وان نوزاد شـسته و ضدعفونی می‌شود.  این روش مدت کمتر از  5دقیقه طول می‌کشد.


ورزش های پس از زایمان ...


  • 1401/07/12 - 10:25
  • 6057
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
آموزش به بیمار

مراقبت پس از جراحی گردن

آموزش به بیمار و همراه بیمار جهت مراقبت در جراحی گردن

مراقبت پس از جراحی گردن

بیمار محترم ضمن آرزوی سلامتی ،  شایسته است که پس از ترخیص موارد زیر را به دقت  مطالعه و اقدام نمایید .                   

مراقبت در منزل :

  مایعات فراوان در حدود  6-8 لیتر آب در روز به اضافه مواد غذائی حاوی فیبر فراوان مانند میوه و سبزی جهت جلوگیری از یبوست استفاده کنید.

  از نشستن و یا ایستادن به مدت بیش از  30دقیقه اجتناب کنید.

  از رانندگی زیاد با اتومبیل پرهیز کنید.

ادامه مطلب ....

  • گروه خبری : آموزش به بیمار
  • کد خبر : 9663