کلاس ها و کنفرانس های مجتمع خیرین سلامت
برگزاری کلاس ها و کنفرانس های مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم
کلاس ها و کنفرانس ها در مجتمع خیرین سلامت
1403/07/04
برگزاری کلاس آموزشی نحوه پاکسازی و ضدعفونی تجهیزات پزشکی
1403/04/19
برگزاری سمینار مراقبت تسکینی نوزادات در مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت
مدرسان:
خانم دکتر ملیحه کدیور استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران
خانم دکتر نعیمه سید فاطمی استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران
خانم دکتر صالحه تجلی استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران
گروه هدف:
متخصصین اطفال، رزیدنتها، پرستاران و ماماها
1403/02/12
ارزش گذاری به فرهنگ سازی رعایت اصول بهداشت دست منطبق با اصول بهداشت جهانی در راستای ایمنی بیماران و پیشگیری از عفونت های بیمارستانی هدف مسئولین و پرسنل مجتمع خیرین سلامت در راستای حمایت از حقوق گیرنده خدمت می باشد.در همین راستا جشن بهداشت دست بمناسبت روز جهانی بهداشت دست با حضور ریاست بیمارستان و همچنین کارشناس محترم کنترل عفونت دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد و از قهرمانان بهداشت دست تقدیر و تشکر انجام شد.
کلیپ هایی جهت این روز توسط بخش های مجتمع تهیه شده بود که در شستشوی دست، بخش نوزادان و در اسکراب دست، اتاق عمل جنرال و در پزپ و درپ، اتاق عمل زنان و زایمان منتخب و برنده شدند.
کلیپ منتخب بخش نوزادان
کلیپ منتخب اتاق عمل جنرال
کلیپ منتخب اتاق عمل زنان و زایمان
1402/11/07
نشست بصیرتی در راستای بررسی مسائل روز، تحلیل عملیات طوفان الاقصی و جایگاه استراتژیک ایران در معادلات منطقه از طرف بسیج جامعه پزشکی، در آمفی تئاتر مجتمع خیرین سلامت برگزار گردید.
1402/10/05
برگزاری چندین دوره کلاس های آموزشی ویژه همسران با عنوان حمایتهای روانی همسران در طول دوران بارداری با حضور خانم دکتر قپانچی و شرکت بیشاز ۴۵ زوج1402/04/29
کارگاه یکروزه آموزشی مراقبت تکاملی یگانه نوزاد NIDCAP در سالن آمفی تئاتر مجتمع.
این کارگاره با حضور کارکنان مجتمع خیرین سلامت و سایر مراکز درمانی استان برگزار گردید.مدرس این کارگاه دکتر کیوان میرنیا، فوق تخصص نوزادان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بودند.
1402/02/17
برگزاری کلاس بهداشت دست همراه با جشن گرامیداشت روز جهانی بهداشت دست در مجتمع خیرین سلامتکلاس نحوه ثبت بیماران خاص در سامانه ها
برگزاری کلاس نحوه ثبت بیماران خاص در سامانه های HIS و ERX بیمه سلامت به میزبانی ستاد دانشگاه علوم پزشکی قم
1401/11/20
نشست بصیرت افزایی
به همت روابط عمومی و بسیج جامعه پزشکی مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیرین سلامت، نشستی با عنوان بصیرت افزایی در آمفی تئاتر مجتمع برگزار شد.
1401/10/28
کنفرانس علمی کانسر آندومتر
1401/10/27
برگزاری کلاس مدیریت بحران با عنوان سامانه هشدار اولیه
1401/09/29
کنفرانس علمی زایمان بی درد
1401/09/17
برگزاری کلاس کنترل عفونت و بهداشت محیط برای کارکنان خدمات مجتمع خیرین سلامت
1401/08/19
کلاس آموزش تغذیه در بیماران ICU
1401/08/24
سمینار یکروزه PCO با امتیاز بازآموزی در مجتمع خیرین سلامت برگزار میگردد.
1401/06/22
مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیرین سلامت برگزار کرد.
کارگاه یک روزه تفسیر پیشرفته انواع گرافی که با حضور کارکنان از مراکز درمانی شهید بهشتی و مجتمع خیرین سلامت برگزار شد.
مدرس این جلسه جناب آقای یاسر غلامی کارشناس ارشد پرستاری شاغل در ICU مجتمع خیّرین سلامت بودند.
مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت برگزار میکند
به اطلاع میرساند کنفرانس پارگی زودرس کیسه آب - زایمان زودرس در تاریخ سه شنبه 1401/06/29 در سالن کنفرانس مجتمع خیرین سلامت برگزار میگردد
1401/06/15
مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت برگزار کرد
در تاریخ پانزدهم شهریور 1401 کنفرانس بررسی سقط جنین برای متخصصین زنان و زایمان، مامایی و پزشک عمومی، در سالن آمفی تاتر مجتمع برگزار گردید.
1401/05/22
مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت برگزار می کند
برگزاری جلسات رایگان آموزش خانواده، با موضوع نحوه مراقبت از بیماران روانپزشکی در منزل
1401/05/10
برگزاری وبینار اصول مراقبت بیماران قلبی در بارداری
زمان:1401/05/25 از ساعت 8:30 تا 12:30
لینک ورود به وبینار https://webinar.muq.ac.ir/ch/cme184569
1401/04/10
برگزاری کنفرانس مدیریت خونریزی پس از زایمان
زمان 21 تیرماه 1401
1400/04/21
برگزاری کلاس آموزشی در خصوص نحوه صحیح تفکیک، جمعآوری، حمل و نقل، بیخطرسازی و دفع پسماندهای بیمارستانی جهت پرسنل خدماتی توسط واحد بهداشت محیط مجتمع
1398/01/28
افتتاح کلاس های "آموزش آمادگی برای زایمان" در مرکز آموزشی درمانی نکویی هدایتی فرقانی
بارداری و زایمان یک فرآیند طبیعی است که به دنبال آن مادر دچار تغییرات جسمی و روحی می شود که در صورت حمایت، این دوران بدون عارضه سپری خواهد شد. این در حالی است که اگر مادر حمایت نشود این تغییرات می تواند اثرات نامطلوبی بر روی مادر و جنین بگذارد. عدم آگاهی و ترس از ناشناخته های دوران بارداری باعث ایجاد اضطراب در مادران می شود که با افزایش ترشح هورمون های استرس، احتمال زایمان زودرس، عدم پیشرفت زایمان و تولد نوزاد کم وزن بیشتر می شود .
در این راستا «کلاس های آمادگی برای زایمان» با هدف ایجاد احساس خودباوری در مادر باردار، پیشگیری از سزارین غیر ضروری، کاهش ترس و درد زایمان و تمایل به انجام زایمان طبیعی و فیزیولوژیک در آستانه ولادت با سعادت حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان، صبح روز سه شنبه مورخ 98/01/27 به همت واحد مامایی دانشگاه علوم پزشکی قم و واحد آموزش بیمار و ارتقاء سلامت مرکز آموزشی درمانی نکویی هدایتی فرقانی فعالیت خود را آغاز کرد. مراسم افتتاح کلاس های آموزشی فوق با حضور جناب آقای دکتر شیروانی ریاست محترم مرکز آموزشی درمانی نکویی هدایتی فرقانی، جناب آقای دکتر غفارزاده معاونت محترم درمان، سرکار خانم فلاح مدیر محترم پرستاری و سرکار خانم عمویی کارشناس محترم واحد مامایی دانشگاه علوم پزشکی قم به همراه جمعی از مسئولین محترم بخش ها و واحدهای مختلف در درمانگاه حکیمه برگزار شد.
1397/10/29
برگزاری کنفرانس آموزشی " روشهای دستیابی به عروق دیالیز و مراقبتهای آن" در مرکز نکویی
به همت معاونت آموزشی مرکز نکویی-فرقانی چهارمین دوره آموزش مداوم در سال 95 با موضوع "روشهای دستیابی به عروق دیالیز و مراقبتهای آن " دارای 4.5 امتیاز پنج شنبه 28 بهمن در سالن آموزش نکویی برگزار گردید . در این کنفرانس آموزشی یک روزه آقایان دکتر علی شفیعی- دکتر حمیدرضا فرهنگ- دکتر یاسر نصیری- دکتر رضا شیروانی- دکتر عباس حسنی و دکتر ثاراله شجاعی مباحث خود را ارائه دادند و پزشکان و پرستاران حاضر در جلسه به صورت فعال در کنفرانس شرکت داشتند.
1397/07/10
کلاس "فضای مجازی و راهکارهای مدیریت فرزندان"
کلاس آموزشی" فضای مجازی و راهکارهای مدیریت فرزندان" به همت واحد آموزش دفتر پرستاری (سوپروایزر آموزشی)امروز سه شنبه سوم مهرماه ساعت ۸ تا ۱۰ در سالن آموزش ساختمان فرقانیبرگزار شد . در این برنامه سرهنگ بیات.کارشناس ارشد روانشناسی به تبین راهکارهای کنترل فضای مجازی و شیوه های استفاده صحیح فرزندان در فضای مجازی پرداخته و حضار در پایان جلسه سوالات خود را مطرح نمودند.
1397/06/12
دوازدهم شهریور ماه نود و هفت ، مرکز آموزشی درمانی نکویی، هدایتی، فرقانی میزبان مادرانی بود که فرزندانشان زودتر از موعد بدنیا آمده بودند. در این جلسه آموزشی که در روز دوشنبه برگزار گردید مادران با علل بدنیا آمدن نوزادان نارس، روند درمان وشیوه های مراقبتی این نوزادان پس از ترخیص آشنا شدند.
نوزاد نارس یا پری مچور
در سال ١٣۴٠ شمسی سازمان بهداشت جهانی، «سن حاملگی» را بهعنوان معیاری برای تعریف نوزادان زودرس معرفی کرد. طبق نظر این سازمان، زایمان پره ترم به زایمانی اطلاق میشود که جنین پس از ٢٠ هفتگی کامل بارداری و قبل از تکمیل ٣٧ هفتگی بارداری متولد شود. نوزادی که حاصل چنین زایمانی باشد زودرس بوده و مشکلاتی، حیات وی را تحت تأثیر قرار میدهند. از علل اصلی مرگ و میر نوزادان در کشورهای پیشرفته، زایمان زودرس (پره ترم) بوده است. نوزادان بهدلایل مختلف در معرض خطرهای بیشتری برای عوارض کوتاهمدت و بلندمدت، از جمله ناتوانی جسمی و تکامل ذهنی هستند. در 2 سال اول زندگی نوزاد نارس احتمالا از نظر رشدی نسبت به نوزاد ترم (رسیده) هم سن خود، عقبماندگی جسمی دارد، اما انتظار بر این است که این نوزاد نیز همان توالی شاخصهای رشدی هر کودک دیگری را بگذراند. این تاخیر در رشد نوزاد نارس در حدود ۲ سالگی به تدریج جبران خواهد شد و هنگامی که کودک به سنین پیش از مدرسه رسید، ۲ تا ۴ ماه تفاوت از لحاظ سن یا رشد مشکلی برای کودک در میان هم سالانش ایجاد نمیکند. اما باید در مورد اختلالات یادگیری در ایشان، هوشیار بود زیرا این اختلالات، که ناشی از نارسی است، در سالهای اولیه مدرسه خود را نشان میدهند. زایمان زودرس یک حادثه جدی برای مادر و نوزاد بوده و در 5-10% از حاملگیها رخ میدهد. اما شیوع آن بسته به جمعیتهای مختلف و وضعیت اقتصادی و اجتماعی در جوامع مختلف متفاوت میباشد. اما با همین میزان شیوع بهعنوان عامل دو سوم از مرگ و میرهای دوران بارداری و نوزادی شناخته میشود.
علل تولد نوزاد نارس
علل تولد نوزاد نارس چند عاملی بوده و شامل واکنشهای متقابل پیچیدهای بین عوامل جنینی، رحمی و مادری است. مانند مشکلات جفتی، بارداری دوقلو یا بیشتر، عفونت در مادر، مشکلات رحم یا گردن رحم، مصرف الکل، سیگار، مواد مخدر، داروهای غیرمجاز حین بارداری و سبک زندگی مادر میباشد. این فاکتورها از طریق مکانیسمهای مختلف نظیر کاهش خونرسانی رحمی- جفتی، ناتوانی رحم در نگهداری جنین به علتهایی مانند اختلالات دهانه رحم، مشکلات ساختاری رحم، پارگی پیش از موعد پردههای جنینی (که میتوانند به علل مانند عفونتهای دوران بارداری و ضربههای فیزیکی باشد)، شغل مادر (بهدلیل بلند کردن اجسام سنگین، تماس با مواد شیمیایی و...)، عدم دریافت مراقبت کافی در دوران بارداری و..... ایجاد شود. بررسی هر یک از این علل و مکانیسمهای مربوطه نیازمند صرف وقت بسیار میباشد که در این محدوده نمیگنجد.
عوارض و مشکلا ت نوزادان نارس
زایمان زودرس و نارسی نوزاد یکی از مشکلات عمده بهداشتی محسوب میشود و از شایعترین علل مرگهای نوزادی است. این نوزادان در معرض عوارض زیادی از جمله سندرم زجر تنفسی، بیماریهای مزمن ریوی، خونریزی داخل بطنی مغزی، عوارض ذهنی و عصبی درازمدت، آنتروکولیت نکروزان (یک بیماری گوارشی) و اختلال تکامل حسی- عصبی قرار دارند. این نوزادان بدلیل عدم کارایی و تکامل سیستمهای بدن دچار رنگ پریدگی، مشکلات تنفسی، تشنج، ناتوانی در تغذیه، زردی و... شوند لذا این نوزادان نیازمند توجه بیشتری میباشند.
پس از ترخیص از بیمارستان
این نوزادان در مقایسه با نوزادان رسیده و ترم، تعداد دفعات بیداری بیشتری داشته، لذا در این مورد نگران نباشید، بدلیل ضعف جسمانی که دارند، نیازمند صبر و حوصله بیشتری برای تغذیه میباشند و لذا ممکن مادر مجبور شود حتی ساعتها برای تغذیه او وقت بگذارد. این نوزادان بسیار سادهتر از نوزادان هم سن و سال خود، بیمار میشوند. بنابراین نیازمند توجه و مراقبت بیشتر میباشند. بهتر است که برای معاینات دورهای و واکسیناسیون منظم با مراکز بهداشتی یا پزشک خود در ارتباط منظم باشید.این نوزاد در خطر سندرم مرگ ناگهانی بیشتر از سایر نوزادان قرار دارند، بنابراین مراقب باشید که نوزاد روی شکمش نخوابد. این کار احتمال بروز این نشانگان را کاهش میدهد.
و اما...
یک سری از عوامل بروز زایمان زودرس و نارسی نوزاد براحتی توسط مادر قابل کنترل و پیشگیری میباشند. به طور مثال سبک زندگی مادر که شامل تغذیه، فعالیتهای فیزیکی، مصرف سیگار، الکل، مواد مخدر، کنترل استرس، مراقبت از خود، شغل میباشد، از جمله عواملی است که میشود بیشترین تغییرات را بر روی آن اعمال کرد. به طور مثال ترک سیگار، الکل و مواد مخدر، کاهش فعالیتهای شدید فیزیکی، بلند نکردن اجسام سنگین و... همه این موارد ذکر شده به وسیله ترکیبی از تلاشها برای افزایش آگاهی، تغییر رفتار و ایجاد محیطهای سالم بهداشتی قابل حصول است همچنین با توجه به اهمیت زایمان زودرس و متفاوت بودن سبک زندگی در جوامع مختلف اصلاح عوامل خطر مرتبط با زایمان زودرس در سبک زندگی زنان حامله در جامعه ضرورت دارد.
1397/05/17
کلاس آموزش مداوم مخاطرات بیمارستانی در بحران به همت بسیج جامعه پزشکی برگزار گردید
این برنامه آموزشی که 3/5 امتیاز بازآموزی داشت و مورد استقبال خوب همکاران گروه پزشکی و پرستاری قرار گرفت برای اعضای بسیج به صورت رایگان ارائه گردید.جناب سرهنگ رضایی، آقای دکتر فرزین نیا ، آقای دکتر شجاعی و آقای سیدفرج اله از مدرسین این برنامه بودند.
1392/09/23
جهت کادر پرستاری بیمارستان کلاس تغییر cxray توسط دکتر گوهریان فوق تخصص توراکس برگزار شد .
1391/06/27
باسمه تعالی
سری کارگاه های آموزش CPR با هدف دوره علم احیا با توجه به آخرین ویرایشها و آموزش عملی در برخورد با بیماران بستری
دچار ارست قلبی ریوی از تاریخ 18/5/91 تا 26/6/91 در کلیه بخش های بیمارستان با حضور خوب پرسنل برگزار گردید.
با توجه به لزوم این آموزش ،هر کارگاه در دو نوبت در هر بخش برگزار گردید که مربیان مسلط به عملیات احیا ،امر آموزش را بر عهده
داشتند.
1391/03/24
دوره آموزشی با عنوان شکستگی ها و مراقبت های لازم با هماهنگی واحد آموزش ضمن خدمت دانشگاه، با گروه هدف پرستار،بهیار و اتاق عمل در سالن آمفی تأتر بیمارستان نکویی- هدایتی درروز یکشنبه مورخ21/3/91 از ساعت 2بعد از ظهر برگزار گردید.
دکتر رامین عمومی (متخصص ارتوپدی)با ارائه مطالب پیرامون شکستگی های شایع و آناتومی آنها ،عوارض شکستگی ها ، اصول آتل و گچ گیری،اصول برقراری کشش در شکستگی های اندام تحتانی ومراقبت ها ، نکات ارزنده ای را یادآور شدند.
تکرار دوره فوق در مورخ 4/4/91 از ساعت 2 برگزار میگردد.
1391/02/02
دوره آموزشی با عنوان "نحوه مراقبت، پانسمان و درمان بیماران سوختگی "