بسمه تعالی

راهنمای چگونگی تغذیه با لوله ( گاواژ) برای همراه بیمار

راهنمای گاوا در بخش

با توجه به آنکه تغذیه مناسب با وضعیت بیمار شما عامل بهبودی وی می باشد و هم اکنون نوع تغذیه بیمار توسط لوله از راه بینی به معده می باشد .؛ نکات ذیل را به دقت مطالعه و عمل نمائید :

1-بیمار شما باید هر سه ساعت یکبار با لوله تغذیه شود . ساعات تغذیه بیمار 6 صبح ، 9 صبح ، 12 ظهر ، 3عصر ، 6 عصر ، 9 شب ، 12 شب ، می باشد .

2-برای بیمار شما در دو نوبت ؛صبح  :ساعت 9 و ظهر :ساعت 12 دو ظرف مایع تغذیه گاواژ مخصوص  ، توسط بیمارستان به صورت تازه تهیه و آورده می شود . در روی ظرف گاواژ بر چسب نام بخش ، شماره تخت بیمار و تاریخ تهیه مایع نوشته شده است . دقت نمائید که ظرف گاواژ مختص بیمار شما باشد .  

3-ترکیب مواد غذایی این مایع با توجه به گزارش آزمایشات روزانه و پرونده پزشکی و وضعیت بیمار شما ، توسط مسئول تغذیه بیمارستان تنظیم شده است و در اختیار شما قرار می گیرد .

4-پس از هر بار استفاده از مایع گاواژ در ظرف را کاملا بسته و در یخچال نگهداری نمائید و قبل از مصرف مجدد در نوبت بعدی ، مقدار مایع گاواژ مورد نیاز را از یخچال خارج کرده و به دمای محیط رسانده و بعد برای بیمار استفاده شود  .

5-دقت نمائید مایع گاواژی که در لوله می ریزید به هیچ وجه سرد نباشد و بسیار آرام مایع را وارد لوله نمایید تا برای بیمار مشکل گوارشی ایجاد نشود .

 6-قبل و بعد از هر بار تغذیه گاواژ، لوله را با کمی آب معدنی  جوشیده شستشو دهید، تا هم آب روزانه مورد نیاز بیمار تأمین شود و هم مسیر لوله تمیز شود.

7-مایع گاواژ روز قبل را برای مصرف روز بعد استفاده ننمائید .

8- در صورتی که نیاز به آوردن مواد غذایی خاصی باشد ، راهنمای برنامه غذایی توسط مسئول تغذیه در اختیار همراه بیمار و بخش قرار می گیرد تا در ساعات معینی برای بیمار در نظر گرفته شود .

9-مایع تهیه شده توسط همراه بیمار به صورت تازه و روزانه و با رعایت کلیه اصول بهداشتی ( به علت حساسیت شدید بدن بیمار به آلودگی مواد غذایی) در ظروف شیشه‏ای دربسته برای بیمار تهیه شود.

10-به هیچ وجه همراهان بیمار بدون مشورت با مسئول تغذیه اقدام به آوردن مواد غذایی ننمایند . زیرا احتمال دارد وضعیت بیمار را وخیم نماید . ( به طور مثال برای بیماری که در آزمایشات او اوره و کراتینین بالا نشان داده می شود ، آوردن عصاره گوشت ، خطر سکته قلبی را در فرد دو چندان می کند )

11-در صورت هرگونه تغییرات مزاجی بیمار (مانند اسهال) ، مسئله را با مسئول بخش و مسئول تغذیه بیمارستان در میان بگذارید تا برنامه غذایی مخصوص تنظیم شود.

12-اگر بیمار شما هوشیار است، در زمان تغذیه با لوله بهتر است در وضعیت نشسته قرار گیرد.

13-زمانی که بیمار هوشیاری خود را به دست آورد به تدریج با نظر پزشک معالج تغذیه دهانی را با قاشق مربا خوری برای بیمار شروع نمائید تا روند بهبودی را زودتر طی نماید.

  به امید سلامتی هر چه زودتر بیماران 

مهشید شکوری

  کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی  مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم


راهنمای تغذیه ای در بیماران با مشکلات مختلف


لیست اخبار صفحه :9
میگرن چیست
آموزش به بیمار

میگرن چیست

میگرن چیست؟ سردرد میگرنی ناشی از نوعی اختلال عروقی در رگهای مغز و پوست سر است که عموماً نوعی بیماری خانوادگی با حملات راجعه سردرد است که شدت، فرکانس و زمان متفاوتی دارد.

کلستومی چیست؟
آموزش به بیمار

کلستومی چیست؟

یکی از انواع جراحی روده است که طی آن روده از طریق سوراخی به نام استوما,به سطح شکم باز می‌شود.در حقیقت این جراحی مسیر جدیدی برای دفع مدفوع از بدن ایجاد می‌کند.

مراقبت و ورزش پس از زایمان طبیعی
آموزش به بیمار

مراقبت و ورزش پس از زایمان طبیعی

درحین زایمان ممکن است برای خروج راحت‌تر سر نوزاد، انجام اپی زیاتومی ضرورت یابد که پس از زایمان محل برش با بخیه ترمیم می‌شود.

  توصیه های مهم در سندرم کمپارتمان
آموزش

توصیه های مهم در سندرم کمپارتمان

سندرم کمپارتمان در اثر بالا رفتن فشار بافتی در هریک از اندامها ، جریان خون در بافت کاهش می یابد و باعث کاهش در میزان اکسیژن در عضله و عصب می شود که سبب بروز درد در آن اندام نیز می گردد. این وضعیت بیشتر درضربه های وارد آمده به اندام ایجاد شده و در صورت درمان نشدن موجب آسیب های همیشگی از جمله نکروز و از دست رفتن اندام می گردد. این عارضه از عوارض آسیب های عروقی در شکستگی نیز می باشد.