بسمه تعالی

راهنمای چگونگی تغذیه با لوله ( گاواژ) برای همراه بیمار

راهنمای گاوا در بخش

با توجه به آنکه تغذیه مناسب با وضعیت بیمار شما عامل بهبودی وی می باشد و هم اکنون نوع تغذیه بیمار توسط لوله از راه بینی به معده می باشد .؛ نکات ذیل را به دقت مطالعه و عمل نمائید :

1-بیمار شما باید هر سه ساعت یکبار با لوله تغذیه شود . ساعات تغذیه بیمار 6 صبح ، 9 صبح ، 12 ظهر ، 3عصر ، 6 عصر ، 9 شب ، 12 شب ، می باشد .

2-برای بیمار شما در دو نوبت ؛صبح  :ساعت 9 و ظهر :ساعت 12 دو ظرف مایع تغذیه گاواژ مخصوص  ، توسط بیمارستان به صورت تازه تهیه و آورده می شود . در روی ظرف گاواژ بر چسب نام بخش ، شماره تخت بیمار و تاریخ تهیه مایع نوشته شده است . دقت نمائید که ظرف گاواژ مختص بیمار شما باشد .  

3-ترکیب مواد غذایی این مایع با توجه به گزارش آزمایشات روزانه و پرونده پزشکی و وضعیت بیمار شما ، توسط مسئول تغذیه بیمارستان تنظیم شده است و در اختیار شما قرار می گیرد .

4-پس از هر بار استفاده از مایع گاواژ در ظرف را کاملا بسته و در یخچال نگهداری نمائید و قبل از مصرف مجدد در نوبت بعدی ، مقدار مایع گاواژ مورد نیاز را از یخچال خارج کرده و به دمای محیط رسانده و بعد برای بیمار استفاده شود  .

5-دقت نمائید مایع گاواژی که در لوله می ریزید به هیچ وجه سرد نباشد و بسیار آرام مایع را وارد لوله نمایید تا برای بیمار مشکل گوارشی ایجاد نشود .

 6-قبل و بعد از هر بار تغذیه گاواژ، لوله را با کمی آب معدنی  جوشیده شستشو دهید، تا هم آب روزانه مورد نیاز بیمار تأمین شود و هم مسیر لوله تمیز شود.

7-مایع گاواژ روز قبل را برای مصرف روز بعد استفاده ننمائید .

8- در صورتی که نیاز به آوردن مواد غذایی خاصی باشد ، راهنمای برنامه غذایی توسط مسئول تغذیه در اختیار همراه بیمار و بخش قرار می گیرد تا در ساعات معینی برای بیمار در نظر گرفته شود .

9-مایع تهیه شده توسط همراه بیمار به صورت تازه و روزانه و با رعایت کلیه اصول بهداشتی ( به علت حساسیت شدید بدن بیمار به آلودگی مواد غذایی) در ظروف شیشه‏ای دربسته برای بیمار تهیه شود.

10-به هیچ وجه همراهان بیمار بدون مشورت با مسئول تغذیه اقدام به آوردن مواد غذایی ننمایند . زیرا احتمال دارد وضعیت بیمار را وخیم نماید . ( به طور مثال برای بیماری که در آزمایشات او اوره و کراتینین بالا نشان داده می شود ، آوردن عصاره گوشت ، خطر سکته قلبی را در فرد دو چندان می کند )

11-در صورت هرگونه تغییرات مزاجی بیمار (مانند اسهال) ، مسئله را با مسئول بخش و مسئول تغذیه بیمارستان در میان بگذارید تا برنامه غذایی مخصوص تنظیم شود.

12-اگر بیمار شما هوشیار است، در زمان تغذیه با لوله بهتر است در وضعیت نشسته قرار گیرد.

13-زمانی که بیمار هوشیاری خود را به دست آورد به تدریج با نظر پزشک معالج تغذیه دهانی را با قاشق مربا خوری برای بیمار شروع نمائید تا روند بهبودی را زودتر طی نماید.

  به امید سلامتی هر چه زودتر بیماران 

مهشید شکوری

  کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی  مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم


راهنمای تغذیه ای در بیماران با مشکلات مختلف


لیست اخبار صفحه :10
آموزش مراقبت از پای دیابتی
آموزش

آموزش مراقبت از پای دیابتی

بیمار محترم شایسته است جهت پیشگیری از زخم پای دیابتی موارد زیر را به دقت مطالعه و اقدام نمایید:

آموزش استفاده و نگهداری انسولین در سفر
آموزش

آموزش استفاده و نگهداری انسولین در سفر

بیمارگرامی: احتمال دارد در مسافرت، انسولین مورد نیاز در دسترس شما نباشد، لذا قبل از این که شهر را ترک کنید، حتماً مقدار کافی انسولین و سرنگ را برای یک هفته بیشتر از طول مدت مسافرت، همراه خود داشته باشید تا با مشکل روبرو نشوید.

آموزش مراقبت از یرقان نوزادان
آموزش

آموزش مراقبت از یرقان نوزادان

زردی نوزاد: تعدادی از نوزادان پس از تولد ممکن است به زردی مبتلا شوند که معمولا در اثر وجود یک ماده رنگی به نام بیلیروبین در قسمتهای مختلف بدن مانند چشم و پوست است. بیلیروبین در اثر تخریب گلبولهای قرمز خون ایجاد میشود و کبد این ماده را ازخون خارج واز طریق مدفوع دفع میکند. این بیماری واگیردار نیست.

آموزش مراقبت از کشش
آموزش

آموزش مراقبت از کشش

از کشش (تراکشن)، جهت جا انداختن و بی حرکت کردن شکستگی ها و اصلاح بدشکلی و یا به حداقل رساندن گرفتگی عضلات، استفاده میشود. دو نوع کشش مورد استفاده، کشش پوستی و کشش استخوانی است.

چگونه می توانم مصرف داروهای خودم را کنترل کنم؟
آموزش

چگونه می توانم مصرف داروهای خودم را کنترل کنم؟

ممکن است مصرف دارو تجربه جدیدی برای شما بوده و شما در به یاد داشتن مصرف آن مشکلات زیادی داشته باشید. اگر شما قرص های خود را به صورت صحیح استفاده نکنید، فاقد اثر لازم می باشند. همچنین ممکن است سبب بروز عوارض جانبی خفیف یا حتی بسیار خطرناکی شوند. ممکن است بدون آگاهی از این مطلب، شما سبب واکنش دو دارو با یکدیگر شوید. عدم مصرف صحیح دارو، ممکن است باعث ایجاد احساس بیماری یا سرگیجه شود.

آموزش بدو ورود به بیمار
عمومی

آموزش بدو ورود به بیمار

مراجعین محترم براین باوریم که بیمار از عزیزترین مخلوقات خداست و خدمت به او نوعی عبادت است. با امید به اینکه کلیه خدمات ارائه شده در این مرکز، تا حد امکان مورد توجه و رضایت شما قرارگیرد، در ابتدای بستری به نکات زیر توجه فرمائید.