آموزش به بیمار
مدیریت استرس
توصیههایی برای مدیریت استرس استرس طبیعی و غیر طبیعی چیست

توصیههایی برای مدیریت استرس
استرس چیست؟
استرس طبیعی چیست؟
استرس غیرطبیعی چیست؟
به چه دلیل ما دچار استرس میشویم؟
علائم و نشانه های استرس کدامند
در اثر سوختگی بخشی از بافتهای بدن شامل پوست، ماهیچه ها و رگها از بین میروند، همچنین بدن به میزان قابل توجهی آب و سایر مایعات را از دست می دهد. در اثر از بین رفتن پوست در محل سوختگی درجه حرارت بدن هم کاهش می یابد. همراهی تمامی این عوامل با هم باعث میشود که در سوخت و ساز بدن اختلال ایجاد گردد.
با توجه به از دست رفتن آب بدن توصیه میشود بیمار مبتلا به سوختگی روزانه 12-10 لیوان مایعات شامل آب، آب میوه طبیعی و تازه، دوغ و... بنوشد. لازم به ذکر است، افرادی که به بیماریهای قلبی عروقی و کلیوی مبتلا هستند و نیز افراد با سن بیشتر از 50 سال و کمتر از 2 سال جهت تعیین مقدار مایعات مصرفی در روز باید به متخصص تغذیه مراجعه نمایند.
در ایمنی بدن، ترمیم بافتها و تولید انرژی نقش مهمی دارند که در مواد غذایی از قبیل تخم مرغ، گوشت مرغ و ماهی، گوشت قرمز، لبنیات و حبوبات وجود دارند. توصیه میشود در سوختگی از غذاهای کم چرب استفاده شود و حداقل چربی مصرفی، از مواد غذایی حاوی امگا 3( ماهی، میگو، زیتون، گردو و...) که باعث بهبود پاسخ ایمنی بیمار در برابر عفونت میشود، تامین گردد.
در فرایند سوخت مواد مغذی برای تولید انرژی نقش مهمی دارند که درشیر، جوانه ها (مانند جوانه گندم، حبوبات) و انواع گوشتها یافت میشوند.
در ساخت کلاژن موجود در عضلات و ایمنی بدن دخالت دارد و جهت ترمیم زخم مورد نیاز می باشد که در مرکبات، گیلاس، موز، طالبی، هندوانه، انگور، آلو، توت فرنگی، گوجه، کدو، لوبیا سبز، فلفل سبز و قرمز وجود دارد.
برای عملکرد سیستم ایمنی ضروری میباشد که در شیر، ماست، پنیر، تخم مرغ، سبزیجات، هویج، سیب زمینی، اسفناج و زردآلو یافت میشود. توصیه می شود از لبنیات پاستوریزه کم چرب استفاده شود.
به عنوان آنتی اکسیدان عمل کرده و باعث بهبودی زخم می شود و در جوانه گندم، جوانه حبوبات، روغنهای گیاهی، مغزها، سبزیجات برگ سبز و میگو یافت میشود. برای تهیه حبوبات جوانه زده ابتدا حبوبات 5 ساعت خیسانده شود، پس از آن 48 ساعت زیر پارچه مرطوب نگهداری شود تا جوانه بزند، سپس پخته شود (درصورت فریزکردن تا یک ماه قابل استفاده میباشد).
نقش مهم و حیاتی در انعقاد خون دارد و در اسفناج، سبزیجات برگ سبز، کلم سبز و چای سبز یافت میشود. توصیه میگردد برای جبران خون از دست رفته از طریق پوست آسیب دیده، از مواد غذایی حاوی ویتامین آ و مواد غذایی حاوی فولیک اسید مانند سبزیجات، همچنین مواد غذایی حاوی آهن مانند جگر سالم و تازه، گوشت قرمز کم چرب، مغزها، سویا و حبوبات جوانه زده مانند لوبیا، عدس، نخود، ماش و سبزیجات برگ سبز استفاده نمایید.
توصیه میگردد برای افزایش جذب آهن، مواد غذایی فوق به همراه منابع ویتامین C مانند آبلیمو، آب پرتقال یا آب نارنج مصرف شود.
از مصرف مواد غذایی حاوی ادویه، فلفل، غذاهای شور، سرخ شده و تنقلات بو داده به دلیل افزایش خارش و احتمال بروز تاول مجدد در نواحی بهبود یافته، بپرهیزید.
بیماران محترم سعی نمایید وعده های غذایی خود را در پنج تا شش وعده تقسیم نمایید.
کودکان و نوجوانان می توانند از تمامی غذاهایی که خانواده مصرف میکند، استفاده نمایند با این تفاوت که نیازمندی آنان به غذا چندین برابر شرایط عادی میباشد.
جهت افزایش اشتها موارد ذیل را رعایت نمایید:
صورتتان را بشویید و مسواک بزنید.
قبل از غذا، آب و آب میوه ننوشید.
ورزش کنید و فعالیت داشته باشید تا اشتهای شما بیشتر شود.
ماست پاستوریزه کم چرب، سبزیجات تازه، میوه ها و انواع سالاد به افزایش اشتها کمک میکند.
در صورت بی اشتهایی مداوم، کاهش وزن، افزایش وزن و سایر مشکلات تغذیه ای به متخصص تغذیه یا پزشک معالج مراجعه نمایید.
با صلاحدید متخصص تغذیه و پزشک معالج بر اساس شرایط هربیمار مکملهایی نظیر مولتی ویتامین مینرال، روی، ب کمپلکس، ویتامین A ،ویتامین C ،منیزیم و... توصیه میگردد.
نان سبوسدار (سنگک) + پنیر + خیار و گوجه + مغز گردو + شیر پاستوریزه کم چرب
نان سبوس دار (سنگک) + تخم مرغ + گوجه + آب پرتقال طبیعی
یک لیوان شیر موز یک لیوان شیر هویچ فرنی
برنج + مرغ یا ماهی یا گوشت قرمز (به صورت کبابی یا موجود در انواع خورشت ها) و یا جانشین موارد فوق میتوان از حبوبات جوانه زده پخته شده استفاده شود(. ماست + سبزیجات فصل یا سالاد)
میوه یا آب میوه طبیعی تازه شیر خرما شیر + پودر مغزیجات شعله زرد بستنی
برنج + مرغ یا ماهی یا گوشت قرمز (به صورت کبابی یا موجود در انواع خورشتها) و یا جانشین موارد فوق میتوان از حبوبات جوانه زده پخته شده استفاده نمود. + ماست + سبزیجات فصل یا سالاد
یک لیوان شیر + 3 عدد خرما میوه یا آب میوه طبیعی تازه
اگر خانواده از نظر اقتصادی مشکل دارد و تهیه گوشت قرمز مقدور نمی باشد میتوان از تخم مرغ، مرغ، ماهی و حبوبات استفاده شود، به عنوان مثال یک کاسه کوچک لوبیا گرم با مقداری نان سبوسدار نظیر سنگک، شام خوبی برای بیمار میباشد.
مطالب فوق برای بیماران مبتلا به سوختگی که بیماری دیگری ندارند، مفید می باشد. در صورت وجود هرگونه بیماری از قبیل: دیابت، فشارخون و.... با متخصص تغذیه یا پزشک معالج مشورت نمایید.
دانلود فایل PDF آموزش
واحدآموزش به بیمار
مرکز آموزشی پژوهشی درمانی مجتمع خیرین سلامت قم
راهنمای تغذیه ای در بیماران با مشکلات مختلف
توصیههایی برای مدیریت استرس استرس طبیعی و غیر طبیعی چیست
توصیههایی برای مدیریت استرس
استرس چیست؟
استرس طبیعی چیست؟
استرس غیرطبیعی چیست؟
به چه دلیل ما دچار استرس میشویم؟
علائم و نشانه های استرس کدامند
برگزاری مراسم احیاء شبهای قدر در مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت
1404/01/04راهنمای برقراری ارتباط صحیح کارکنان خدمات سلامت در حین تحویل بیمار
سیاست های کلی مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت
رضایت آگاهانه چیست و کدام اقدامات تشخیصی درمانی تهاجمی مشمول اخذ رضایت آگاهانه می باشد
دستورالعمل جراحی ایمن در مجتمع خیرین سلامت
معیار ارزیابی خطر خودکشی SAD در بیماران، مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم
راهنمای برقراری ارتباط صحیح کارکنان خدمات سلامت در حین تحویل بیمار
سیاست های کلی مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت
رضایت آگاهانه چیست و کدام اقدامات تشخیصی درمانی تهاجمی مشمول اخذ رضایت آگاهانه می باشد
دستورالعمل جراحی ایمن در مجتمع خیرین سلامت
معیار ارزیابی خطر خودکشی SAD در بیماران، مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم
راهنمای برقراری ارتباط صحیح کارکنان خدمات سلامت در حین تحویل بیمار
کتابچه کنترل عفونت مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم
روش اجرایی مواجهه شغلی و مدیریت مواجهه شغلی
اصول کنترل عفونت در واحدهای آندوسکوپی و برونکوسکوپی و اتاق عمل
دستورالعمل استریلیزاسیون واحد کنترل عفونت مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم
تمیز کردن وسایل با استفاده از روش های گوناگون
کتابچه کنترل عفونت مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم
روش اجرایی مواجهه شغلی و مدیریت مواجهه شغلی
اصول کنترل عفونت در واحدهای آندوسکوپی و برونکوسکوپی و اتاق عمل
دستورالعمل استریلیزاسیون واحد کنترل عفونت مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم
تمیز کردن وسایل با استفاده از روش های گوناگون
کتابچه کنترل عفونت مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم
با انتخاب حالت کوررنگی تصاویر این وبسایت متناسب با حالت کوررنگی شما بهینه می شود
تغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فاصله بین خطوط:
تغییر نوع موس: