توصیه‌های قبل از عمل جراحی

بیمار گرامی سلام، به توصیه‌های زیر جهت آمادگی هر چه بیشتر برای رفتن به اتاق عمل توجه فرمائید:

 قبل از انجام عمل جراحی رضایتنامه داوطلبانه کتبی را مطالعه‌کرده، امضاء و اثر انگشت بزنید. در صورتی که بیمار از نظر حقوقی اجازه امضاء رضایتنامه را نداشته باشد، حتماً باید ولی بیمار یا قیم قانونی برای اخذ رضایت حضور داشته باشند.

در صورت داشتن هرگونه سرماخوردگی، سرفه و آب ریزش بینی به پزشک معالج و پرستار بخش اطلاع دهید.

در صورت داشتن هرنوع بیماری یا حساسیت دارویی و یا سابقه جراحی قبلی و چنانچه ازداروهای خاصی استفاده می‌کنید، حتما پزشک و پرستار خود را از نوع آن آگاه نمائید، زیرا گاهی لازم است با نظر پزشک معالج مصرف بعضی از داروها را قطع کنید یا برعکس مصرف برخی از داروها را تا چند ساعت قبل از بیهوشی ادامه دهید.

 کلیه تستها،آزمایشات و مشاوره هایی که پزشک درخواست نموده قبل از روز جراحی انجام دهید.

به مدیریت تخت مراجعه نموده تا مدارک شما را از نظر تکمیل بودن کنترل نموده و تخت جراحی را برای شما رزو نماید.

کلیه مدارک و هرگونه‌گرافی انجام شده قبلی را همراه خود بیاورید.

در صورت صلاحدید پزشک معالج، روز قبل از بستری حمام‌ کنید و موهای محلی که قرار است جراحی گردد، بدون ایجاد خراش و زخم در سطح پوست کوتاه نمائید. زیرا این خراشیدگی‌ها محل رشد میکروب شده و ممکن است این میکروب‌ها به ناحیه عمل وارد شده و ایجاد عفونت نمایند.

عینک، لنز، دندان مصنوعی و زیورآلات وکلیه اشیاء فلزی همراه خود را قبل از ورود به اتاق عمل خارج کنید، زیرا خطر سوختگی در هنگام عمل و در تماس پوست با اشیا فلزی وجود دارد. همچنین لاک ناخن و آرایش خود را پاک کنید.

 به دلیل امکان تهوع و استفراغ بعد از عمل و برگشت محتویات معده به ریه‌ها، ‏لطفاً از شب قبل از عمل ناشتا بمانید. (یعنی از خوردن آب و مایعات هم اجتناب نمایید).

در مورد میزان ساعت ناشتا بودن ‏از پرستار بخش سوال فرمایید. لطفاً قبل از رفتن به اتاق عمل، کلیه لباس‌ها از جمله لباس زیر خود را درآورده و لباس مخصوص اتاق عمل را بپوشید.

قبل از رفتن به اتاق عمل، از خالی بودن مثانه و روده خود اطمینان داشته باشید و حتما به دستشویی بروید.

در صورت مصرف سیگار و یا هر نوع ماده مخدر دیگر، به پزشک و پرستار بخش اطلاع دهید و از 24 ساعت قبل از عمل از مصرف سیگار خودداری کنید.

بیماران محترم توجه داشته باشند‌که نوبت عمل در روز مشخص شده بر اساس نوع عمل و صلاحدید پزشک معالج می باشد.

در نظر داشته باشید درصورت نیاز به رزرو تختICU  قبل از عمل، به علت محدود بودن تخت ICU  احتمال لغو عمل جراحی وجود دارد.

آرامش خود را حفظ کنید و با صبر و حوصله دستورات کادر پزشکی را اجرا کنید.


مراقبت از کشش | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت


توصیه‌های پس از عمل جراحی

پس از به هوش آمدن به کمک پرستار، به بخش منتقل خواهید شد. پس از جراحی این وسایل به شما وصل می‌باشد:

آنژیوکت (سوزن  پلاستیکی داخل رگ) که به سرم وصل است. در صورت نیاز سوند فولی (لوله پلاستیکی بسیار نرم و انعطاف‌پذیری که داخل مجرای ادرار جهت خروج ادرار کار گذاشته می‌شود).گاهی ممکن است  شلنگی در بینی شما تعبیه شده باشد که جهت تخلیه محتویات معده می باشد، مراقب باشید کشیده و خارج نشود.   با توجه به نوع عمل جراحی ممکن است لوله‌هایی از محل جراحی خارج  شده باشد که به شیشه یا ظرف پلاستیکی وصل است. در محافظت از آنها کوشا باشید و در صورت بروز مشکل اطلاع دهید.

پس از جراحی وجود سوزش و درد گلو، تهوع و استفراغ، کوفتگی عضلانی و درد ناحیه عمل امری طبیعی است. در صورت تهوع، سر را به یک طرف بچرخانید تا ترشحات معده به حلق راه نیابد. در صورت درد، آرامش خود را حفظ نمائید و به پرستار خود اطلاع دهید.

  برای خروج از تخت پس از عمل جراحی با پزشک و پرستار خود هماهنگ نمائید.

هنگام خروج از تخت، با هماهنگی پرستار ابتدا کنار تخت نشسته و پاها را آویزان کنید، اگر دچار سرگیجه وتهوع نشدید به مدت چند دقیقه در کنار تخت ایستاده و سپس باکمک فرد دیگری، راه بروید.

  سرفه و تنفس عمیق، خطر عفونت ریوی را به حداقل کاهش می‌دهد. دهان خود را بسته، از طریق بینی یک نفس عمیق کشیده و با 2 شماره بازدم را با دهان باز انجام دهید.

در هنگام سرفه، جهت کاهش درد، حتماً ناحیه جراحی را توسط دست یا بالش حمایت کنید.

 بسته به نوع جراحی، پس از جراحی با اجازه پرستار خود می‌توانید از راه دهان چیزی بخورید. ابتدا آب ساده و سپس آب میوه و در صورت تحمل، رژیم غذایی خاص خود را میل نمائید.

 درصورت توصیه پزشک و پرستار، ناحیه عمل را بالاتر از سطح قلب قرار دهید تا ناحیه عمل متورم نشود.در مورد حرکت دادن ناحیه عمل و انجام ورزش، از پزشک یا پرستار خود سوال کنید.

 در بی‌حسی نخاعی، از قراردادن بالش یا زیرسری به مدت  6 تا 8 ساعت خودداری کنید.

دانلود فایل pdf آموزش

 

 

 

 


مراقبت قبل و بعد از عمل - سعید اسپنانی

  • 1402/06/22 - 11:15
  • 3706
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
آموزش به بیمار

مراقبت پس از جراحی تیغه بینی

پس از عمل جراحی تیغه بینی یا انحراف بینی چه مراقب هایی لازم است

مراقبت در جراحی تیغه بینی

توصیه‌های مهم در مراقبت پس از جراحی تیغه بینی

یکی از مهم‌ترین دلایل جراحی بینی وجود انحراف در تیغه بینی است. این انحراف زمانی به وجود می‌آید که تیغه بینی که همان دیواری نازک بین مجاری بینی است، در جهت چپ یا راست منحرف شود. این انحراف یا کجی دیواره یا همان تیغه بینی باعث می‌شود تا شکل ظاهری بینی دارای خمیده و نافرم باشد. برای رفع این مشکل متخصصین، جراحی انحراف بینی یا همان سپتوپلاستی را پیشنهاد می‌کنند. اگر این جراحی توسط یک متخصص زبردست و ماهر انجام شود، می‌تواند علاوه بر زیبایی ظاهری بینی، فرد را از  مشکلاتی که در اثر این انحراف  به وجود می‌آیند مانند انسداد بینی، خون‌دماغ، درد صورت، تنفس سخت هنگام خواب خونریزی‌های مکرر بینی و عفونت‌های مکرر سینوسی رهایی بخشد. در کل انحراف بینی می‌تواند درجات مختلفی از انسداد مجاری بینی و همچنین انسداد مسیرهای تخلیه سینوس را در پی داشته باشد. پزشک پس از انجام معاینات، بررسی آزمایش‌ها و در صورت لزوم تصویربرداری از بینی  به شما خواهد گفت که میزان انحراف تا چه مقدار است و چگونه باید تغییرات لازم را برای رفع این مشکل اعمال نمود.

پس از عمل جراحی تیغه بیثنی مراقبتهایی باید توسط بیمار انجام شود که در ادامه مطلب خواهید خواند


ادامه مطلب ....


  • گروه خبری : آموزش به بیمار
  • کد خبر : 18377