توصیه‌های قبل از عمل جراحی

بیمار گرامی سلام، به توصیه‌های زیر جهت آمادگی هر چه بیشتر برای رفتن به اتاق عمل توجه فرمائید:

 قبل از انجام عمل جراحی رضایتنامه داوطلبانه کتبی را مطالعه‌کرده، امضاء و اثر انگشت بزنید. در صورتی که بیمار از نظر حقوقی اجازه امضاء رضایتنامه را نداشته باشد، حتماً باید ولی بیمار یا قیم قانونی برای اخذ رضایت حضور داشته باشند.

در صورت داشتن هرگونه سرماخوردگی، سرفه و آب ریزش بینی به پزشک معالج و پرستار بخش اطلاع دهید.

در صورت داشتن هرنوع بیماری یا حساسیت دارویی و یا سابقه جراحی قبلی و چنانچه ازداروهای خاصی استفاده می‌کنید، حتما پزشک و پرستار خود را از نوع آن آگاه نمائید، زیرا گاهی لازم است با نظر پزشک معالج مصرف بعضی از داروها را قطع کنید یا برعکس مصرف برخی از داروها را تا چند ساعت قبل از بیهوشی ادامه دهید.

 کلیه تستها،آزمایشات و مشاوره هایی که پزشک درخواست نموده قبل از روز جراحی انجام دهید.

به مدیریت تخت مراجعه نموده تا مدارک شما را از نظر تکمیل بودن کنترل نموده و تخت جراحی را برای شما رزو نماید.

کلیه مدارک و هرگونه‌گرافی انجام شده قبلی را همراه خود بیاورید.

در صورت صلاحدید پزشک معالج، روز قبل از بستری حمام‌ کنید و موهای محلی که قرار است جراحی گردد، بدون ایجاد خراش و زخم در سطح پوست کوتاه نمائید. زیرا این خراشیدگی‌ها محل رشد میکروب شده و ممکن است این میکروب‌ها به ناحیه عمل وارد شده و ایجاد عفونت نمایند.

عینک، لنز، دندان مصنوعی و زیورآلات وکلیه اشیاء فلزی همراه خود را قبل از ورود به اتاق عمل خارج کنید، زیرا خطر سوختگی در هنگام عمل و در تماس پوست با اشیا فلزی وجود دارد. همچنین لاک ناخن و آرایش خود را پاک کنید.

 به دلیل امکان تهوع و استفراغ بعد از عمل و برگشت محتویات معده به ریه‌ها، ‏لطفاً از شب قبل از عمل ناشتا بمانید. (یعنی از خوردن آب و مایعات هم اجتناب نمایید).

در مورد میزان ساعت ناشتا بودن ‏از پرستار بخش سوال فرمایید. لطفاً قبل از رفتن به اتاق عمل، کلیه لباس‌ها از جمله لباس زیر خود را درآورده و لباس مخصوص اتاق عمل را بپوشید.

قبل از رفتن به اتاق عمل، از خالی بودن مثانه و روده خود اطمینان داشته باشید و حتما به دستشویی بروید.

در صورت مصرف سیگار و یا هر نوع ماده مخدر دیگر، به پزشک و پرستار بخش اطلاع دهید و از 24 ساعت قبل از عمل از مصرف سیگار خودداری کنید.

بیماران محترم توجه داشته باشند‌که نوبت عمل در روز مشخص شده بر اساس نوع عمل و صلاحدید پزشک معالج می باشد.

در نظر داشته باشید درصورت نیاز به رزرو تختICU  قبل از عمل، به علت محدود بودن تخت ICU  احتمال لغو عمل جراحی وجود دارد.

آرامش خود را حفظ کنید و با صبر و حوصله دستورات کادر پزشکی را اجرا کنید.


مراقبت از کشش | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت


توصیه‌های پس از عمل جراحی

پس از به هوش آمدن به کمک پرستار، به بخش منتقل خواهید شد. پس از جراحی این وسایل به شما وصل می‌باشد:

آنژیوکت (سوزن  پلاستیکی داخل رگ) که به سرم وصل است. در صورت نیاز سوند فولی (لوله پلاستیکی بسیار نرم و انعطاف‌پذیری که داخل مجرای ادرار جهت خروج ادرار کار گذاشته می‌شود).گاهی ممکن است  شلنگی در بینی شما تعبیه شده باشد که جهت تخلیه محتویات معده می باشد، مراقب باشید کشیده و خارج نشود.   با توجه به نوع عمل جراحی ممکن است لوله‌هایی از محل جراحی خارج  شده باشد که به شیشه یا ظرف پلاستیکی وصل است. در محافظت از آنها کوشا باشید و در صورت بروز مشکل اطلاع دهید.

پس از جراحی وجود سوزش و درد گلو، تهوع و استفراغ، کوفتگی عضلانی و درد ناحیه عمل امری طبیعی است. در صورت تهوع، سر را به یک طرف بچرخانید تا ترشحات معده به حلق راه نیابد. در صورت درد، آرامش خود را حفظ نمائید و به پرستار خود اطلاع دهید.

  برای خروج از تخت پس از عمل جراحی با پزشک و پرستار خود هماهنگ نمائید.

هنگام خروج از تخت، با هماهنگی پرستار ابتدا کنار تخت نشسته و پاها را آویزان کنید، اگر دچار سرگیجه وتهوع نشدید به مدت چند دقیقه در کنار تخت ایستاده و سپس باکمک فرد دیگری، راه بروید.

  سرفه و تنفس عمیق، خطر عفونت ریوی را به حداقل کاهش می‌دهد. دهان خود را بسته، از طریق بینی یک نفس عمیق کشیده و با 2 شماره بازدم را با دهان باز انجام دهید.

در هنگام سرفه، جهت کاهش درد، حتماً ناحیه جراحی را توسط دست یا بالش حمایت کنید.

 بسته به نوع جراحی، پس از جراحی با اجازه پرستار خود می‌توانید از راه دهان چیزی بخورید. ابتدا آب ساده و سپس آب میوه و در صورت تحمل، رژیم غذایی خاص خود را میل نمائید.

 درصورت توصیه پزشک و پرستار، ناحیه عمل را بالاتر از سطح قلب قرار دهید تا ناحیه عمل متورم نشود.در مورد حرکت دادن ناحیه عمل و انجام ورزش، از پزشک یا پرستار خود سوال کنید.

 در بی‌حسی نخاعی، از قراردادن بالش یا زیرسری به مدت  6 تا 8 ساعت خودداری کنید.

دانلود فایل pdf آموزش

 

 

 

 


مراقبت قبل و بعد از عمل - سعید اسپنانی

  • 1401/05/29 - 09:40
  • 10634
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

علائم ابتلا به بیماری ام اس جوانان چیست

ام. اس اغلب جوانان را درگیر خود می‌کند و با علائم متنوعی از جمله خستگی، ضعف حسی و حرکتی، خارش بدون علت، اختلال تکلم، تاری دید، بی‌اختیاری ادرار و عدم تعادل ظاهر می‌شود با این حال در صورت تداوم بیش از ۲۴ساعت است که این نشانه‌ها را می‌توان علائم ابتلا به این بیماری دانست.

بیماری MS
00:00
00:00
دانلود

دامنه سنی ابتلا به بیماری‌ام. اس

ام. اس بیماری افراد جوان است و بیشتر در سنین بین ۲۰تا۴۰ سال دیده می‌شود، با این حال ابتلا در سنین کمتر از ۲۰و بالای ۴۰سال نیز دیده شده است که خوشبختانه در کشور ما شیوع کمتری دارد.

آمار دقیقی از مبتلایان نداریم/تخمین وجود ۵۰هزار بیمار
بنا به دلایلی آمار دقیقی از میزان مبتلایان به‌ام اس در کشور نداریم، با این وجود تخمین‌ها از مبتلا بودن ۵۰هزار ایرانی به این بیماری حسی -حرکتی خبر می‌دهند که آمار نهایی و دقیقی محسوب نمی‌شود.

هر دردی، درد ‌ام. اس نیست/ تداوم ۲۴ساعته، رمز تشخیص علائم بیماری‌ام. اس
علائم بیماری بسیار متنوع است و در عین حال علائم ممکن است خیلی هم شایع باشد و بسیاری از افراد را نگران کند که هر درد عضلانی، علامت ابتلا به‌ام. اس است.
با توجه به مشترک بودن بسیاری از نشانه‌های ابتلا به ‌ام. اس با سایر بیماری‌ها، مهم‌ترین عاملی که می‌توان این نشانه‌ها را از علایم این بیماری خواند، مدت استمرار و پایداری بیش از ۲۴ ساعت است.

کاهش بینایی یک روزه، علامت ابتلا به‌ام. اس نیست
درگیری عصب چشم و کاهش بینایی یک و یا دوطرفه که به صورت ناگهانی ایجاد شود را می‌توان از علائم دانست با این حال، تاری دید به علت التهاب عصب چشم باید بیش از ۲۴ساعت به طول بینجامد.
علامت‌ها حسی بسیار متنوع هستند که بی‌حسی، مور مور شدن و گزگز کردن دست و پا و هر احساسی که بیمار می‌گوید نا‌خوشایند است، از جمله نشانه هابه شمار می‌آید و ممکن است این علائم در نیمه راست و یا چپ بدن باشد و طی چند روز نیز پیشرفت کند.

هر خارشی، زنگ خطر ابتلا نیست
گاهی احساس خارش در مراجعان مشکوک به ابتلا رویت می‌شود که این خارش در نواحی تنه و شانه‌ها، باید علت خاصی نداشته وهمچنین با دوام باشد تا بتوان آن را در لیست علائم بیماری‌ ام. اس دانست.

خستگی، ۷۰درصد بیماران را درگیر می‌کند
علامت خستگی بدن بسیار شایع است به طوری که در ۷۰درصد بیماران دیده می‌شود و بیمار اغلب می‌گوید که بعد از ۲ساعت کار احساس خستگی شدید و غیر قابل توصیف را دارد و اغلب در این موارد بیمار حس می‌کند که توانایی ادامه فعالیت‌های خود را ندارد.
علائم درگیری ساقه مغز و مخچه که به صورت علائم دو بینی و احساس لرزش در دید و محدودیت حرکت چشم ظاهر می‌شوند نیز می‌تواند از جمله علائم ابتلا باشد.

اختلال در تکلم، علامت صوتی مبتلایان
اختلال تکلم یکی دیگر از نشانه‌های بیماری‌ام. اس است که طی آن بیمار قادر به محکم صبحت کردن و ادای روان کلمات نیست.

مشکلات جنسی؛یکی دیگر از علائم ابتلا
عدم تعادل نیز یکی دیگر از نشانه هاست به طوری که بیمار می‌گوید راه می‌روم اما به سمت چپ و یا راست در حال افتادن هستم و بدون مانع زمین می‌خورم به همین منظور، این بیماران برای راه رفتن باید از جایی کمک بگیرند.
مشکلات ادراری از جمله تکرر و بی‌اختیاری و همچنین مشکلات جنسی یکی دیگر از علائم ابتلا هستند که متاسفانه بیماران مبتلا به‌ام. اس در گیر آن می‌شوند.
مشلات حرکتی که خود را در قالب ضعف در یک پا و یا هر دو نشان می‌دهد نیز باید بیش از ۲۴ساعت دوام داشته باشد و پس ازاین استمرار است که ضهف در مهارت‌های یدی نیز حاصل دیده می‌شود.


 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,آموزش به بیمار
  • کد خبر : 9664