آموزش مراقبت از سوند فولی در منزل

                            مراقبت از سوند ادراری

بیمار گرامی

 برای جلوگیری از بروز عفونت سیـستم ادراری هر روز موارد زیر را انجام دهید:

 

  • قبل از کنترل و مراقبت از سوند فولی دستهای خود را با آب گرم و صـابون بشویید.

 

  • از لباسهای زیر نخی و پنبه ای استفاده کنید تا از رطوبت در ناحیه تناسلی پیشگیری شود.

 

  • حداقل روزانـه 8 لیـوان مایعـات بنوشـید. ایـن مایعات می تواند شامل آب، آبمیوه و شیر باشـد . مصرف قهوه، چای و نوشابه را محدود کنید و مایعات ترش مانند آب و لیموترش ترجیح داده می شود.

 

  • سوند فولی را تکان ندهید ( نه به داخل مجرا هـل بدهید و نه به سمت خارج آنـرا بکـشید) چـون ممکــن اســت باعــث صــدمه مجــرای ادراری و  خونریزی شود .

 

  • هنگام راه رفتن لوله سوند را در دسـت گرفتـه وکیسه ادرار را پایین تر از مثانه نگه دارید .

 

  • لوله سوند را طوری قرار دهید تـا لولـه روی هـم پیچ نخورد و جریان ادرار متوقف نشود و با گیره به کنار تخت آویزان کنید وبرروی زمین رها نکنید .

 

  • هنگام خوابیدن در تخت ، کیسه ادرار پایین تر ازسطح بدن باشد و اگر تخـت بیمـار چـرخ دارد ، مراقب باشید تا کیسه ادرار بـه زیـر چـرخ گیـرنکند .

 

  • همچنین هر بار پس از اجابت مـزاج پوسـت اطـراف مجرای ادراری و سوند را تمیز کنید.

 

  • از مصرف مواد غذایی محرک مثانه مانند گوجه فرنگی،شکلات،الکل،غذاهای تند، قهوه وکافئین که باعث تحریک و ایجاد حساسیت در مثانه می شوند و بی اختیاری ادراری را تشدید می کنند ، خودداری کنید.

 

  • زمانی که ادرار درون کیسه ادراری ،خونی ، کدر و یا بدبو شود ، کاهش حجم ادرار و عدم وجود ادرار و هکچنین پارگی کیسه  به پرستار بخش اطلاع دهید .

 

  •  بعد از پرشدن نصف کیسه ادرار آنرا تخلیه کنید و قبل از تخلیه ادرار دست خودرابا آب  و صابون بشوئید و حین تخلیه ، ظرف تخلیه ادرار و کیسه ادرارباهم تماس نداشته باشند  .

 



همچنین بخوانید:

انسولین در سفر | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت


لیست اخبار صفحه :10
آموزش مراقبت از پای دیابتی
آموزش

آموزش مراقبت از پای دیابتی

بیمار محترم شایسته است جهت پیشگیری از زخم پای دیابتی موارد زیر را به دقت مطالعه و اقدام نمایید:

آموزش استفاده و نگهداری انسولین در سفر
آموزش

آموزش استفاده و نگهداری انسولین در سفر

بیمارگرامی: احتمال دارد در مسافرت، انسولین مورد نیاز در دسترس شما نباشد، لذا قبل از این که شهر را ترک کنید، حتماً مقدار کافی انسولین و سرنگ را برای یک هفته بیشتر از طول مدت مسافرت، همراه خود داشته باشید تا با مشکل روبرو نشوید.

آموزش مراقبت از یرقان نوزادان
آموزش

آموزش مراقبت از یرقان نوزادان

زردی نوزاد: تعدادی از نوزادان پس از تولد ممکن است به زردی مبتلا شوند که معمولا در اثر وجود یک ماده رنگی به نام بیلیروبین در قسمتهای مختلف بدن مانند چشم و پوست است. بیلیروبین در اثر تخریب گلبولهای قرمز خون ایجاد میشود و کبد این ماده را ازخون خارج واز طریق مدفوع دفع میکند. این بیماری واگیردار نیست.

آموزش مراقبت از کشش
آموزش

آموزش مراقبت از کشش

از کشش (تراکشن)، جهت جا انداختن و بی حرکت کردن شکستگی ها و اصلاح بدشکلی و یا به حداقل رساندن گرفتگی عضلات، استفاده میشود. دو نوع کشش مورد استفاده، کشش پوستی و کشش استخوانی است.

چگونه می توانم مصرف داروهای خودم را کنترل کنم؟
آموزش

چگونه می توانم مصرف داروهای خودم را کنترل کنم؟

ممکن است مصرف دارو تجربه جدیدی برای شما بوده و شما در به یاد داشتن مصرف آن مشکلات زیادی داشته باشید. اگر شما قرص های خود را به صورت صحیح استفاده نکنید، فاقد اثر لازم می باشند. همچنین ممکن است سبب بروز عوارض جانبی خفیف یا حتی بسیار خطرناکی شوند. ممکن است بدون آگاهی از این مطلب، شما سبب واکنش دو دارو با یکدیگر شوید. عدم مصرف صحیح دارو، ممکن است باعث ایجاد احساس بیماری یا سرگیجه شود.

آموزش بدو ورود به بیمار
عمومی

آموزش بدو ورود به بیمار

مراجعین محترم براین باوریم که بیمار از عزیزترین مخلوقات خداست و خدمت به او نوعی عبادت است. با امید به اینکه کلیه خدمات ارائه شده در این مرکز، تا حد امکان مورد توجه و رضایت شما قرارگیرد، در ابتدای بستری به نکات زیر توجه فرمائید.