توصیه‌های مهم در مراقبت پس از جراحی زیبایی بینی

جراحی زیبایی بینی - جراحی زیبایی دماغ

بیمار محترم ضمن آرزوی سلامتی شایسته است که پس از ترخیص موارد زیر را به‌دقت مطالعه و اقدام نمایید.          

مراقبت در منزل :

• از مصرف غذاهای سفت که احتیاج به جویدن طولانی دارند (مانند ساندویچ، استیک و کباب‌برگ) و مواد خوراکی که میدانید به آن‌ها آلرژی دارید، خودداری کنید.

•  تا حدود یک ماه از فعالیت‌های ورزشی سنگین مانند وزنه‌برداری خودداری کنید.

•  در هفته‌های اول در معرض حرارت اجاق‌گاز، بخاری و نور شدید آفتاب نباشید.

•  از بلند کردن اشیاء سنگین اجتناب کنید.

•  طی چند هفته‌ی بعد از عمل به علت جمع شدن ترشحات داخل بینی تنفس مشکل می‌شود که می‌توانید روزانه چند   نوبت از محلول نمکی ( سرم شستشو ) استفاده کنید. بدین روش که با استفاده از یک سرنگ  20سی‌سی بدون سوزن از سرم کشیده و در بینی بریزید و اجازه دهید ترشحات، شستشو داده شده و خارج شوند.

•  تا دو هفته بعد از عمل از تخلیه‌ی ترشحات بینی با فشار خودداری کنید.

•  معمولاً به مدت  3 الی 4 هفته ، بینی را طبق صلاحدید پزشک توسط چسب فرم دهید.

•  مراقب باشید هیچ ضربه‌ای به بینی‌تان وارد نشود مثلاً هنگام خواب طاق‌باز بخوابید و از لباس‌های دکمه‌دار و زیپ‌دار استفاده کنید.

•  با دهان باز عطسه کنید و از حرکات شدید صورت حین خنده و گریه اجتناب کنید.

•  شنا، شیرجه، آفتاب گرفتن، سونا به مدت  1تا  2ماه ممنوع است.

•  از گذاشتن عینک آفتابی و طبی به مدت یکماه خودداری کنید. در صورت ضرورت عینک را با چسب ضد حساسیت به پیشانی متصل نمایید.

•  رعایت بهداشت فردی و دوری از محیط سرد و افراد سرماخورده ضروری است.

•  دو روز بعد از ترخیص برای خارج کردن تامپون به پزشک معالج مراجعه کنید.

 در صورت مشاهده موارد زیر به بیمارستان مراجعه کنید :

خونریزی از بینی 

بلع خون

تنگی نفس

احساس سرگیجه



شکستگی بینی | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت


 

  • 1401/05/29 - 09:40
  • 10366
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

علائم ابتلا به بیماری ام اس جوانان چیست

ام. اس اغلب جوانان را درگیر خود می‌کند و با علائم متنوعی از جمله خستگی، ضعف حسی و حرکتی، خارش بدون علت، اختلال تکلم، تاری دید، بی‌اختیاری ادرار و عدم تعادل ظاهر می‌شود با این حال در صورت تداوم بیش از ۲۴ساعت است که این نشانه‌ها را می‌توان علائم ابتلا به این بیماری دانست.

بیماری MS
00:00
00:00
دانلود

دامنه سنی ابتلا به بیماری‌ام. اس

ام. اس بیماری افراد جوان است و بیشتر در سنین بین ۲۰تا۴۰ سال دیده می‌شود، با این حال ابتلا در سنین کمتر از ۲۰و بالای ۴۰سال نیز دیده شده است که خوشبختانه در کشور ما شیوع کمتری دارد.

آمار دقیقی از مبتلایان نداریم/تخمین وجود ۵۰هزار بیمار
بنا به دلایلی آمار دقیقی از میزان مبتلایان به‌ام اس در کشور نداریم، با این وجود تخمین‌ها از مبتلا بودن ۵۰هزار ایرانی به این بیماری حسی -حرکتی خبر می‌دهند که آمار نهایی و دقیقی محسوب نمی‌شود.

هر دردی، درد ‌ام. اس نیست/ تداوم ۲۴ساعته، رمز تشخیص علائم بیماری‌ام. اس
علائم بیماری بسیار متنوع است و در عین حال علائم ممکن است خیلی هم شایع باشد و بسیاری از افراد را نگران کند که هر درد عضلانی، علامت ابتلا به‌ام. اس است.
با توجه به مشترک بودن بسیاری از نشانه‌های ابتلا به ‌ام. اس با سایر بیماری‌ها، مهم‌ترین عاملی که می‌توان این نشانه‌ها را از علایم این بیماری خواند، مدت استمرار و پایداری بیش از ۲۴ ساعت است.

کاهش بینایی یک روزه، علامت ابتلا به‌ام. اس نیست
درگیری عصب چشم و کاهش بینایی یک و یا دوطرفه که به صورت ناگهانی ایجاد شود را می‌توان از علائم دانست با این حال، تاری دید به علت التهاب عصب چشم باید بیش از ۲۴ساعت به طول بینجامد.
علامت‌ها حسی بسیار متنوع هستند که بی‌حسی، مور مور شدن و گزگز کردن دست و پا و هر احساسی که بیمار می‌گوید نا‌خوشایند است، از جمله نشانه هابه شمار می‌آید و ممکن است این علائم در نیمه راست و یا چپ بدن باشد و طی چند روز نیز پیشرفت کند.

هر خارشی، زنگ خطر ابتلا نیست
گاهی احساس خارش در مراجعان مشکوک به ابتلا رویت می‌شود که این خارش در نواحی تنه و شانه‌ها، باید علت خاصی نداشته وهمچنین با دوام باشد تا بتوان آن را در لیست علائم بیماری‌ ام. اس دانست.

خستگی، ۷۰درصد بیماران را درگیر می‌کند
علامت خستگی بدن بسیار شایع است به طوری که در ۷۰درصد بیماران دیده می‌شود و بیمار اغلب می‌گوید که بعد از ۲ساعت کار احساس خستگی شدید و غیر قابل توصیف را دارد و اغلب در این موارد بیمار حس می‌کند که توانایی ادامه فعالیت‌های خود را ندارد.
علائم درگیری ساقه مغز و مخچه که به صورت علائم دو بینی و احساس لرزش در دید و محدودیت حرکت چشم ظاهر می‌شوند نیز می‌تواند از جمله علائم ابتلا باشد.

اختلال در تکلم، علامت صوتی مبتلایان
اختلال تکلم یکی دیگر از نشانه‌های بیماری‌ام. اس است که طی آن بیمار قادر به محکم صبحت کردن و ادای روان کلمات نیست.

مشکلات جنسی؛یکی دیگر از علائم ابتلا
عدم تعادل نیز یکی دیگر از نشانه هاست به طوری که بیمار می‌گوید راه می‌روم اما به سمت چپ و یا راست در حال افتادن هستم و بدون مانع زمین می‌خورم به همین منظور، این بیماران برای راه رفتن باید از جایی کمک بگیرند.
مشکلات ادراری از جمله تکرر و بی‌اختیاری و همچنین مشکلات جنسی یکی دیگر از علائم ابتلا هستند که متاسفانه بیماران مبتلا به‌ام. اس در گیر آن می‌شوند.
مشلات حرکتی که خود را در قالب ضعف در یک پا و یا هر دو نشان می‌دهد نیز باید بیش از ۲۴ساعت دوام داشته باشد و پس ازاین استمرار است که ضهف در مهارت‌های یدی نیز حاصل دیده می‌شود.


 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,آموزش به بیمار
  • کد خبر : 9664