معرفی آقای محمد حسین طبسی پرسنل شاغل در مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت قم و هنرمند عکاس و سازنده انیمیشن

لطفاً خودتان را معرفی کنید:

بنده محمد حسین طبسی هستم و حدود 27 سال دارم و توفیق داشتم که در جمع همکاران و مجموعه خیرین سلامت به عنوان تمدید طرح در خدمتتون باشم.

 

هنر عکاسی و ساخت انیمیشن را از چندسالگی و در کجا و چطور شروع کردید؟

راستش عکاسی رو از وقتی موبایل ها به دوربین های با کیفیت تری مجهز شدن من به سمت عکاسی بیشتر کشیده شدم.

در واقع عکاسی حرفه ای رو از سال اول دانشگاه شروع کردم که حدودا 19 سالم بود و خب تا الان هم کم و بیش و به صورت تفریحی عکاسی میکنم.

علاقه خودم در عکاسی از حیات وحش هست که باطبع اون تجهیزات خیلی پیشرفته تر و متاسفانه گرون تری نیازه.

 

کدوم دانشگاه تحصیل کردید؟

بنده در دوره کارشناسیم رو در داشنگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خوندم

اساتید و مربیان شما در یادگیری هنر عکاسی  چه کسانی بودند؟

در عکاسی بیشتر خودم به صورت خود خوان فعالیت کردم

 

مشوقان اصلی‌ شما در عکاسی  چه کسانی بودند؟

مشوق و مربی ام برادرم بوده و هستن.

 

فکر می‌کنید رمز موفقیت شما در عکاسی  چه بوده است؟

حس میکنم در عکاسی یه موضوع بلد بودن شما از پارامتر های دوربین و محیط هست و دیگری اینکه شما چطور به این متغیر ها نگاه میکنید و میخواید ازش استفاده کنید، اینطور بگم هنرمند کسی است که میتونه از دوربین یک منظره ی جالبی که با چشم عادی دیده نمیشه رو ثبت کنه و این موضوع نیازمند یک نبوغی هست که با تلاش و زحمت و راهنمایی های مختلف به رشد و تکامل رسانده باشد، اینکه شما صرفا تمام پارامتر های نورپردازی و دوربین رو به صورت حرفه ای بلد باشید کافی نیست در این صورت شما هنرمند نیستید صرفا تکنسین دوربین هستید، مثل این میماند که فردی کامل بلد هست که ساز سه تار را بزند اما صرفا نوت های تکراری نه چیز جدید! نگاه من به هنر به این شکل هست که میدانم هنوز شاید تکنسین دوربین خوبی نیز نباشم.

شما در هر زمانی نیاز به یک استارت دارید

از کجا یادگیری هنر عکاسی  در ذهن شما جرقه خورد؟

راستش من در یک جاده ای که پر از درختان سرو بود، گفتم کاش دوربینی داشتم که میتونستم این مناظر رو ثبت کنم که در همان لحظه خانم برادرم که دوربینی داشت به من داد و همان موقع من شروع به عکاسی کردم.

 

توصیه ی شما به کسانی که علاقه مند به هنر عکاسی  هستند چیه؟

راستش توصیه من به کسانی که دوست دارند عکاسی کنند این هست اگر در این راه قدم برمیدارن تا آخرش بروند چون در راه مشکلات زیادی بوجود خواهد آمد از جمله تجهیزات که متاسفانه ارقام سرسام آوری به گوش میخورد ولی این را نیز بدانند پس از ثبت یک عکس خوب، فقط یک عکس خوب! چنان شور شعفی در دلشان راه خواهد یافت که تمام سختی ها را از یاد خواهند برد.

و در آخر میخوام تشکر کنم از این فرصت ارائه ی هنر دوستان که واقعا باعث ایجاد انگیزه در دیگران خواهد شد.



 

  • 1402/07/15 - 19:25
  • 932
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
آموزش سلامت

حشره کش ها رابطه مستقیم با بیماری های خونی کودکان دارند

حشره کش ها رابطه مستقیم با بیماری های خونی در کودکان دارند، بنابراین در حضور کودکان نباید از آنها استفاده کرد.

** بیماری های خونی شایع کودکان ایرانی

این فوق تخصص خون و سرطان کودکان در پاسخ به این سووال که کدام یک از بیماری های خونی کودکان در ایران شیوع بیشتری دارد، گفت: متاسفانه همانطور که در ایران بیماری های ژنتیک متعددی وجود دارد، بیماری های خونی ای که ریشه ژنتیک دارند نیز زیاد مشاهده می شود.

وی به عنوان نمونه به بیماری تالاسمی در کشور اشاره کرد و افزود : ایران کشوری است که روی کمربند تالاسمی دنیا قرار گرفته، بگونه ای که شیوع این بیماری در ایران به دو تا سه درصد و حتی در بعضی مناطق تا 15 درصد نیز می رسد.

دکتر ابوالقاسمی هر چند شیوع تالاسمی و کنترل آن را در ایران یکی از دغدغه های متخصصین خون کشور عنوان کرد اما در عین حال گفت : خوشبختانه موفقیت های خوبی در این خصوص برای نظام سلامت کشور فراهم شده است. برنامه های پیشگیری قبل از تولد و مشاوره قبل از ازدواج در کنترل این بیماری اثرگذار بوده است بطوریکه در گذشته که حدود یکهزار مورد جدید تالاسمی در سال داشتیم، امسال این رقم به زیر 250 مورد رسیده است.

وی همچنین با بیان اینکه کم خونی های دیگری که جنبه ارثی دارند نیز همچنان در کشور شایع هستند، آنیمی پلاستیک بیماری فانکونی را از جمله این کم خونی ها برشمرد.

این فوق تخصص خون کودکان، کمبود آنزیم «جی 6 پی دی»(G6PD) را نیز یکی از شایع ترین موارد در بیماری های خونی عنوان کرد که نمونه بارز آن فاویسم است که هر سال تعداد قابل توجهی از بستری های نوزادان در بیمارستان ها را همین بیماری تشکیل می دهد.

دکتر ابوالقاسمی یکی دیگر از بیماری های خونی را هموفیلی عنوان کرد و گفت: هر چند در کشور ما حدود هفت یا هشت هزار نفر هموفیلی وجود دارد، اما از آنجا که بار مالی این بیماری برای کشور بسیار زیاد است، بنابراین هزینه این بیماران از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.



** ابتلا حدود سه هزار کودک زیر 15 سال کشور به سرطان طی سال

وی در پاسخ به سووالی مبنی بر اینکه کدام سرطان ها در کودکان کشور شیوع بیشتری دارد، گفت: متاسفانه در داخل کشور، ثبت سرطان در افراد بالغ آمار صحیح تری نسبت به سرطان در کودکان دارد، بطوریکه متاسفانه هنوز نتوانسته ایم آمار کودکان مبتلا به سرطان را جمع آوری کنیم.

رییس انجمن خون و سرطان کودکان در عین حال افزود : آمارها تا به امروز نشان داده است که سالانه دو هزار و 500 تا سه هزار کودک زیر 15 سال مبتلا به سرطان در کشور تشخیص داده می شوند که از این میزان، 20 درصد به سرطان خون مبتلا هستند.

وی با بیان اینکه سرطان خون در دنیا رو به افزایش است، ادامه داد: از هر 100 هزار کودک زیر 15 سال، چهار نفر مبتلا به سرطان خون هستند که شایع ترین سرطان کودکان را در وهله نخست سرطان خون، سپس سرطان بافت های نرم تشکیل می دهند.

دکتر ابوالقاسمی ادامه داد: به نظر می رسد که در این بخش نیز نبود آمار دقیق، مشکلاتی را برای ثبت سرطان در کشور به همراه آورده است.



** فعالیت یکصد پزشک فوق تخصص خون و سرطان کودکان در کشور

وی همچنین در خصوص تعداد پزشکان فوق تخصص خون و سرطان کودکان در کشور گفت: تعداد متخصصان رشته سرطان خون کودکان در گذشته، بیشتر از پنج نفر نبود که این افراد در اهواز و تهران فعالیت می کردند اما اکنون یکصد پزشک فوق تخصص خون و سرطان کودکان در کشور بسر می برند که در کنار طبابت، تربیت نیروهای فوق تخصصی در این زمینه را نیز برعهده دارند.

وی این موضوع را بسیار افتخار آمیز ارزیابی کرد و گفت : از نظر آماری باید اذعان داشت که اگر دو هزار کودک مبتلا به سرطان در کشور باشد، برای هر 30 نفر یک فوق تخصص وجود دارد.



** 80 درصد کودکان مبتلا به سرطان درمان قطعی می شوند

دکتر ابوالقاسمی همچنین در زمینه احتمال درمان کودکان سرطانی در کشور افزود: حدود 80 درصد بچه های ایرانی مبتلا به سرطان، بطور قطع درمان می شوند.

رییس سابق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دسترسی آسان تر این کودکان به درمان، پزشک و دارو را از جمله علل درمان قطعی آنها برشمرد.



** مرکز تحقیقات ثبت سرطان کودکان دارای مجوز همچنان شکل نگرفته است

مدیرعامل سابق سازمان انتقال خون درمورد مشکلات تحقیقات علمی با موضوع سرطان کودکان گفت: یکی از مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد این است که دپارتمان های شکل گرفته باید تقویت شوند. بسیاری از دپارتمان ها هر چند مجوز گرفته اند اما به خوبی فعالیت نمی کنند.

وی افزود: هنوز مرکز تحقیقات ثبت سرطان اطفال در کشور که دارای مجوز باشد شکل نگرفته و مرکزی که مرکز پیوند استخوان مخصوص اطفال باشد نیز هنوز راه نیافتاده است. به عبارت دیگر مرکز اختصاصی پیوند مغز استخوان اطفال به دلیل هزینه های زیاد برای ساخت، وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: به رغم حضور افراد متخصص در مورد سلول های بنیادی خونساز، ، کشور همچنان فضاهای اختصاصی کمی برای فعالیت این متخصصان دارد، بگونه ای که به عنوان مثال اکنون دو تا سه مرکز برای انجام کارهای پیوند مغز استخوان کودکان اعلام آمادگی کرده اند.

  • گروه خبری : مطالب آموزشی و مقاله ها
  • کد خبر : 16059