روش لیپ (LEEP) یا برداشتن الکتریکی حلقه‌ای

روش لیپ (LEEP) یا برداشتن الکتریکی حلقه‌ای چیست:

اگر نتایج غربالگری سرطان دهانه رحم یا سرویکس غیر نرمال یعنی نتیجه پاپ اسمیر غیرطبیعی باشد پزشک به شما روش LEEP  را توصیه خواهد کرد. LEEP  روشی است که طی آن سلول های غیرطبیعی دهانه رحم با استفاده از حلقه سیمی نازک برداشته می‌شود . این حلقه شبیه چاقوی جراحی عمل خواهد کرد.جریان الکتریکی از درون حلقه عبور داده می‌شود و منجر به برداشت لایه‌ی نازکی از سرویکس یا دهانه رحم می‌شود ( روش برش الکتریکی با حلقه) LEEPباید زمانی انجام شود که شما به خونریزی‌های قاعدگی دچار نباشید تا به‌این‌ترتیب دید بهتری از دهانه رحم یا سرویکس به دست آید. بعد از انجام LEEP  از چسبی مخصوص در سرویکس استفاده خواهد شد تا از خونریزی جلوگیری شود. بافت برداشته‌شده در آزمایشگاه موردمطالعه قرار خواهد گرفت تا تشخیص پیش سرطانی بودن سلول های دهانه رحم تأیید شود.

عوارض پس از جراحی:

 شایع‌ترین خطر بعد از انجام  LEEP  در طول سه هفته نخست خونریزی سنگین خواهد بود.اگر بیمار به خونریزی سنگین دچار شود باید با پزشک خود تماس بگیرد.برای توقف خونریزی ممکن است به چسب‌های بیشتری در سرویکس نیاز باشد. LEEPبا ایجاد مشکلاتی در بارداری آینده ارتباط دارد . اگرچه اغلب خانم‌ها مشکلی نخواهد داشت اما ریسک اندکی برای زایمان زودرس و به دنیا آوردن فرزندی با وزن کم وجود خواهد داشت.در موارد نادر دهانه رحم یا سرویکس بعد از انجام LEEP  تنگ می‌شود.این تنگ شدن منجر به مشکلاتی در قاعدگی می‌شود و ممکن است باردارشدن را دشوار سازد.

leepT ، لیپپ

پیگیری بعد از درمان LEEP:

بعد از انجام LEEP  شما باید برای ویزیت پیگیری به پزشک مراجعه کنید.باید غربالگری‌های لازم را انجام دهید تا اطمینان حاصل کنید سلول های غیر نرمال دهانه رحم که در پاپ اسمیر نشان داده‌شده بود از بین رفته باشد و عود نکرده باشد.اگر نتایج آزمودن غربالگری مانند پاپ اسمیر وجود ناهنجاری‌های دیگری را نشان داد باید درمان‌های بیشتری انجام دهید.

شما می‌توانید با رعایت موارد زیر به محافظت بهتر خود در برابر سرطان دهانه رحم کمک کنید:

*انجام معاینات منظم لگن و همچنین غربالگری‌های سرطان سرویکس یا سرطان دهانه رحم

*توقف استعمال دخانیات:سیگار کشیدن می‌تواند ریسک ابتلا به سرطان دهانه رحم یا سرویکس را افزایش دهد.

*شرکای جنسی خود را محدود کنید و برای کاهش ریسک انتقال بیماری‌های مقاربتی جنسی از کاندوم استفاده کنید.


با آرزوی  سلامتی و شادابی

مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیرین سلامت قم

 واحد آموزش سلامت


 بیماریهای زنان | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت


 

  • 1403/11/20 - 12:34
  • 2839
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
زایمان بی درد

دوره‌های آموزشی ویژه مادران باردار، زایمان بی درد

توسعه خدمات زایمان بدون درد در مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت در راستای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت

00:00
00:00
دانلود
توسعه خدمات زایمان بدون درد در راستای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت  
 
در راستای اجرای بند "چ" ماده ۵۰ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، توسعه خدمات زایمان بدون درد به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی حوزه سلامت مادران باردار در دستور کار قرار گرفته است. این اقدام با هدف کاهش درد و استرس ناشی از زایمان و ارتقای کیفیت خدمات بهداشتی به مادران انجام می‌شود.  
 
یکی از برنامه‌های کلیدی در این زمینه، برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه مادران باردار است. در این دوره‌ها، مادران با فرایند زایمان و انواع روش‌های زایمان بدون درد آشنا می‌شوند. این آموزش‌ها با حضور کارشناسان مجرب بیهوشی و در کنار کلاس‌های آموزش زایمان فیزیولوژیک، در مجتمع خیرین سلامت ارائه می‌گردد.  
 
هدف از این آموزش‌ها، افزایش آگاهی مادران باردار و توانمندسازی آنان برای انتخاب روش‌های زایمانی مناسب و کم‌تهاجم است. این اقدام گامی مهم در جهت تحقق اهداف قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و بهبود شاخص‌های سلامت مادر و نوزاد به شمار می‌رود.  
 
مسئولان بهداشتی تاکید کرده‌اند که توسعه این خدمات نه تنها به کاهش درد و اضطراب مادران کمک می‌کند، بلکه نقش موثری در افزایش رضایتمندی خانواده‌ها و تشویق به فرزندآوری خواهد داشت. انتظار می‌رود با تداوم این برنامه‌ها، شاهد ارتقای کیفیت خدمات زایمان در سراسر کشور باشیم.
  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار، اطلاعیه ها و مناسبتهای مرکز,آموزش به بیمار
  • کد خبر : 34389