راهنمای مراقبت پس از عمل جراحی انواع فتق ها

 1- فتق نافی

بیمار محترم ضمن آرزوی سلامتی برای شما شایسته است که پس از ترخیص از بیمارستان موارد زیر را به‌دقت مطالعه و اقدام نمایید :

 

مراقبت در منزل :

 

  •   طی دو هفته بعد از عمل از مصرف مواد نفاخ ( ذرت ، لوبیا ، نخود ، نوشابه‌های گازدار ) خودداری کنید .
  •   مصرف نان ، نان تست و نان سوخاری از ایجاد نفخ جلوگیری می‌کند .
  •   رژیم غذایی باید حاوی مقادیر کافی گوشت ، تخم‌مرغ ، لبنیات ، میوه و سبزی‌ها باشد .
  •   با خوردن سبزی‌ها و میوه‌های تازه و نوشیدن مقادیر زیادی مایعات در روز از یبوست جلوگیری کنید .
  •   فعالیت‌های خود را ( فعالیت‌های سبک ) در عرض 3 الی 5 روز پس از عمل جراحی از سر بگیرید . ولی از انجام کاره‌ای سنگین حداقل تا دو ماه و به‌طورمعمول تا شش ماه باید پرهیز کنید .
  •   درصورتی‌که بیمار کودک است از فعالیت وی تا 2-3 هفته خودداری کنید .
  • پس از اجازه پزشک ، جهت بلند کردن اجسام سنگین ابتدا نشسته و سپس اقدام به بلند کردن جسم کنید .
  •   درصورتی‌که محل زخم مشکلی نداشته باشد با اجازه پزشک بعد از 48 ساعت می‌توانید حمام کنید .
  •   تمییز و خشک نگه‌داشتن شکاف جراحی ، دوش گرفتن به‌جای وان به مدت یک هفته بعد از عمل برای پیشگیری از عفونت ناحیه عمل ضروری است .
  •   درصورتی‌که اضافه‌وزن دارید ، وزن خود را کاهش دهید .
  •   به‌محض احساس دفع به دستشویی رفته و از احتباس مدفوع خودداری کنید  .
  •   جهت تسکین درد از داروی مسکن تجویزشده طبق دستور پزشک استفاده کنید .
  •  7-10روز بعد از عمل جراحی جهت کشیدن بخیه‌ها مراجعه کنید .
  •   داروهای تجویزشده توسط پزشک مانند آنتی‌بیوتیک در ساعات معین را طبق دستور و تا اتمام کامل مصرف کنید . و از قطع خودسرانه دارو خودداری کنید .

   در صورت مشاهده موارد زیر به بیمارستان مراجعه کنید :

  •   خارج شدن ترشح از محل بخیه‌ها و تورم و قرمزی و دردناک شدن محل عمل و تب
  •   سوزش و خارش ناحیه عمل و عدم تحمل آن

 

با آرزوی بهبودی کامل برای شما عزیزان

واحد آموزش سلامت مجتمع خیّرین سلامت


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


کیست مویی | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت 


 

آموزش های همگانی

آموزش های همگانی به بیماران و همراه بیماران و مراجعه کنندگان، در مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خِرین سلامت

1402/05/10

نگاهی نو به شیردهی مادران شاغل در خانواده، محل کار و جامعه

برگزاری مراسم هفته جهانی شیر مادر در بخش‌های مرتبط با حضور خانم حق نژاد رئیس گروه جوانی جمعیت و سلامت خانواده و مدارس مرکز بهداشت شهرستان یک و خانم خادم دزفولی کارشناس برنامه سلامت کودکان مرکز بهداشت شهرستان یک


1401/05/18

هفته جهانی شیر مادر

همه ساله ۱۷ - ۱۰ مرداد ماه مصادف با ۲ اوت هفته جهانی شیر مادر نامگذاری شده است .شعار سازمان بهداشت جهانی برای هفته جهانی تغذیه با شیر مادر در سال ۲۰۲۲" قدمی به جلو برای تغذیه با شیر مادر آموزش و حمایت " می باشد .
شیر مادر در شش ماه اول تولد تنها تغذیه مورد نیاز نوزاد بوده و علاوه بر نقش غذایی نوزاد را از انواع بیماری‌ها محافظت می‌کند.شیر مادر بهترین منبع تغذیه،مقوی ترین نوع شیر و تامین کننده امنیت غذایی نوزادپس از تولد و ورود به دنیای جدید است و لازم است تا دو سالگی تغذیه با شیر مادر تداوم یابد .به همین مناسبت این مرکز اقداماتی در جهت گرامیداشت هفته حهانی شیر مادر برگزار نموده است .

 
برگزاری کلاس آموزشی تماس پوست با پوست و شیر دهی در ساعت اول تولد نوزاد توسط آقای دکتر حکیم الهی در بلوک زایمان.
نصب بنر و پوستر با محتوای تغذیه با شیر مادر و شعار سازمان بهداشت جهانی به مناسبت هفته شیر مادر در مکان های در معرض دید عموم.
برگزاری کلاس آموزشی در رابطه با اهمیت تغذیه با شیر مادر توسط آقای دکتر برقعی در بخش های نوزادان و آن ای سی یو.
برگزاری کلاس آموزشی در بخش های مرتبط در رابطه با اهمیت شیر مادر توسط کارشناسان شیر مرکز.
برگزاری مسابقه با موضوع شیر مادر بین مادران در بخش های آن ای سیو و نوزادان.
تجلیل از مادر موفق در شیر دهی و مصاحبه با او و صحبت برای دیگر مادران در رابطه با تجربیات خود از تغذیه نوزاد با شیر مادر.
رنگ آمیزی نقاشی درمهدکودک با موضوع شیر مادر.
درج شعار هفته شیر مادر در برنامه پرسنلی مرداد ماه بخش ها.
تهیه ونصب QR کد در بخش های مرتبط جهت دسترسی آسان و سریع به محتویات اموزشی.
بارگزاری محتواهای آموزشی در سایت مرکز.
 
 
 
طاهره حسینی خو
 
طاهره حسینی خو
 
طاهره حسینی خو
هفته جهانی شیر مادر
{author_name}
تصویر نویسنده :