انتقال جنین

انتقال جنین چیست :

انتقال جنین آخرین مرحله از فرایند لقاح آزمایشگاهی ای وی اف می‌باشد .پس از لقاح اسپرم و تخمک در محیط آزمایشگاه پس از تشکیل جنین انتقال جنین انجام می‌شود درصورتی‌که تعداد جنین باکیفیت زیاد باشد جنین‌هایی که انتقال داده نمی‌شوند می‌توان فریز کرد جهت انتقال جنین رحم مادر از قبل توسط داروهای تجویزشده آماده می‌شود.

مراحل انتقال جنین:

انتقال جنین توسط یک کاتتر بسیار ظریف به‌صورت سرپایی در مرکز ناباروری انجام می‌شود .پس از شستشوی واژن از ترشحات پزشک متخصص جنین‌هایی که توسط جنین‌شناس آماده‌شده است .از طریق کاتترظریف تحت سونوگرافی به داخل حفره رحم انتقال می‌دهد. انتقال جنین بدون درد

و دریافت بیهوشی می‌باشد و نیازی به مسکن نمی‌باشد .

آمادگی قبل از انتقال جنین :

-مثانه پر باش.

-نیازی به ناشتا بودن نمی‌باشد .

تغذیه پس از انتقال جنین :

-وعده غذایی سرشار از میوه وسبزیجا.

-افزایش مصرف پروتئین که در مواد غذایی مانند:ماهی و مرغ و گوشت وجود دارد.

-مصرف انواع غلا.

-خوردن حبوبات مانند :لوبیا/نخود/عدس.

-ازبروز یبوست و اختلال در دفع جلوگیری شود.

- از مصرف گوشت خام /شکر/ و مواد غذایی نگه‌دارنده اجتناب شود

- از مصرف زعفران و آویشن و زرشک خودداری گردد.

- درصورت مصرف گوشت ویا تخم‌مرغ کاملاً مغزپخت شود .

 

داروهای پس از انتقال جنین :

خانم‌هایی که تحت درمان ای وی اف هستند و انتقال جنین انجام داده‌اند باید تمام داروهای مصرفی خود را بشناسد و با دستور پزشک معالج خود داروهای خود را قطع ویا تغییر دهد .

مسافرت پس از انتقال جنین :منعی جهت مسافرت وجود ندارد درصورت مسافرت طولانی‌مدت خانم هر یک ساعت یکبارراه برود .

استراحت بعد از انتقال جنین چگونه است :

استراحت مطلق پس از انتقال جنین توصیه نمی‌شود.علت اصلی عدم توصیه به استراحت بعد انتقال جنین این است که عدم تحرک به همراه استروژن می‌تواند سبب افزایش لخته خون شود. بنابراین استراحت بیش‌ازاندازه بعد از انتقال جنین می‌تواند مانع خون‌رسانی به جنین شود ودر رشد جنین اختلال ایجاد نماید .

استحمام بعد از انتقال جنین :

استحمام بعد از انتقال جنین منعی ندارد .آب مورداستفاده نباید بسیار گرم باشد زیرا می‌تواند به بارداری آسیب وارد نماید .همچنین رفتن به سونا و جکوزی به دلیل گرمای بیش‌ازحد ممنوع می‌باشد .

نحوه خوابیدن پس از انتقال جنین:

شیوه خاصی در خوابیدن پس از انتقال جنین وجود ندارد .خوابیدن به صورتی باشد که خانم احساس راحتی داشته باشد .



حل مشکل ناباروری | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت


 

  • 1401/05/29 - 09:40
  • 10284
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

علائم ابتلا به بیماری ام اس جوانان چیست

ام. اس اغلب جوانان را درگیر خود می‌کند و با علائم متنوعی از جمله خستگی، ضعف حسی و حرکتی، خارش بدون علت، اختلال تکلم، تاری دید، بی‌اختیاری ادرار و عدم تعادل ظاهر می‌شود با این حال در صورت تداوم بیش از ۲۴ساعت است که این نشانه‌ها را می‌توان علائم ابتلا به این بیماری دانست.

بیماری MS
00:00
00:00
دانلود

دامنه سنی ابتلا به بیماری‌ام. اس

ام. اس بیماری افراد جوان است و بیشتر در سنین بین ۲۰تا۴۰ سال دیده می‌شود، با این حال ابتلا در سنین کمتر از ۲۰و بالای ۴۰سال نیز دیده شده است که خوشبختانه در کشور ما شیوع کمتری دارد.

آمار دقیقی از مبتلایان نداریم/تخمین وجود ۵۰هزار بیمار
بنا به دلایلی آمار دقیقی از میزان مبتلایان به‌ام اس در کشور نداریم، با این وجود تخمین‌ها از مبتلا بودن ۵۰هزار ایرانی به این بیماری حسی -حرکتی خبر می‌دهند که آمار نهایی و دقیقی محسوب نمی‌شود.

هر دردی، درد ‌ام. اس نیست/ تداوم ۲۴ساعته، رمز تشخیص علائم بیماری‌ام. اس
علائم بیماری بسیار متنوع است و در عین حال علائم ممکن است خیلی هم شایع باشد و بسیاری از افراد را نگران کند که هر درد عضلانی، علامت ابتلا به‌ام. اس است.
با توجه به مشترک بودن بسیاری از نشانه‌های ابتلا به ‌ام. اس با سایر بیماری‌ها، مهم‌ترین عاملی که می‌توان این نشانه‌ها را از علایم این بیماری خواند، مدت استمرار و پایداری بیش از ۲۴ ساعت است.

کاهش بینایی یک روزه، علامت ابتلا به‌ام. اس نیست
درگیری عصب چشم و کاهش بینایی یک و یا دوطرفه که به صورت ناگهانی ایجاد شود را می‌توان از علائم دانست با این حال، تاری دید به علت التهاب عصب چشم باید بیش از ۲۴ساعت به طول بینجامد.
علامت‌ها حسی بسیار متنوع هستند که بی‌حسی، مور مور شدن و گزگز کردن دست و پا و هر احساسی که بیمار می‌گوید نا‌خوشایند است، از جمله نشانه هابه شمار می‌آید و ممکن است این علائم در نیمه راست و یا چپ بدن باشد و طی چند روز نیز پیشرفت کند.

هر خارشی، زنگ خطر ابتلا نیست
گاهی احساس خارش در مراجعان مشکوک به ابتلا رویت می‌شود که این خارش در نواحی تنه و شانه‌ها، باید علت خاصی نداشته وهمچنین با دوام باشد تا بتوان آن را در لیست علائم بیماری‌ ام. اس دانست.

خستگی، ۷۰درصد بیماران را درگیر می‌کند
علامت خستگی بدن بسیار شایع است به طوری که در ۷۰درصد بیماران دیده می‌شود و بیمار اغلب می‌گوید که بعد از ۲ساعت کار احساس خستگی شدید و غیر قابل توصیف را دارد و اغلب در این موارد بیمار حس می‌کند که توانایی ادامه فعالیت‌های خود را ندارد.
علائم درگیری ساقه مغز و مخچه که به صورت علائم دو بینی و احساس لرزش در دید و محدودیت حرکت چشم ظاهر می‌شوند نیز می‌تواند از جمله علائم ابتلا باشد.

اختلال در تکلم، علامت صوتی مبتلایان
اختلال تکلم یکی دیگر از نشانه‌های بیماری‌ام. اس است که طی آن بیمار قادر به محکم صبحت کردن و ادای روان کلمات نیست.

مشکلات جنسی؛یکی دیگر از علائم ابتلا
عدم تعادل نیز یکی دیگر از نشانه هاست به طوری که بیمار می‌گوید راه می‌روم اما به سمت چپ و یا راست در حال افتادن هستم و بدون مانع زمین می‌خورم به همین منظور، این بیماران برای راه رفتن باید از جایی کمک بگیرند.
مشکلات ادراری از جمله تکرر و بی‌اختیاری و همچنین مشکلات جنسی یکی دیگر از علائم ابتلا هستند که متاسفانه بیماران مبتلا به‌ام. اس در گیر آن می‌شوند.
مشلات حرکتی که خود را در قالب ضعف در یک پا و یا هر دو نشان می‌دهد نیز باید بیش از ۲۴ساعت دوام داشته باشد و پس ازاین استمرار است که ضهف در مهارت‌های یدی نیز حاصل دیده می‌شود.


 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,آموزش به بیمار
  • کد خبر : 9664