دستورالعمل  شستشوی دستی یا اتوماتیک و پاک سازی، ابزار و وسایل

دامنه :: 

واحد CSSD

هدف  :  

تمیز کردن وسایل با استفاده از روش های گوناگون                                                                                                    

تعاریف :

پاک سازی وسایل و ابزار از مواد آلوده

مهارت مسؤل :     

1-         مسئول CSSD باید با دستگاه ست شوی و نحوه استفاده از آن آگاهی داشته باشد.

2-         مسئول CSSD باید مهارت استفاده از محلول های ضدعفونی کننده دستگاه ست شوی را داشته باشد.

3-         مسئول CSSD باید مهارت استفاده از محلول های شست و شوی دستی و چگونگی استفاده از آنها را داشته باشد.

4-         مسئول CSSD باید مهارت تمیز کردن وسایل بدون این که به ابزار آسیب برساند را داشته باشد

شرح اقدامات

  1. -    وسایل و ابزاری که از اتاق عمل تحویل گرفته می شوند پاکسازی اولیه در اتاق عمل یا بخش ها بعد از پوشش کامل حفاظت فردی انجام میشود.
  2. -    جهت شستشوی نهای ابزار با دست و تمیز کردن ابزار شیاردار از برس های غیرسیمی به همراه مواد ضدعفونی کننده استفاده شود.
  3. -    جهت تمیز کردن سرساکشن ها از سرنگ پر از آب استفاده شود سپس در محلول ضدعفونی کننده گذاشته شوند.
  4. -    بعد از ضدعفونی کردن آن ها را از محلول در آورده و با آب شسته و خشک شوند.
  5. -    در صورت شستشوی دستی قبل از بسته بندی و استریل ،حتماًداخل محلول ضدعفونی کننده اینترمدییت طبق دستور شرکت سازنده غوطه ور شده و بعد از آبکشی و خشک کردن ،بسته بندی و استریل شود.
  6. -    در روش استفاده از دستگاه ست شوی پس از تحویل گرفتن ابزار اقدام به بازکردن ابزار کرده و ابزاری که فاقد بافت و احشای واضح است داخل طبقات ست شور مرتب گذاشته می شود.
  7. -    در سبد مخصوص ست شوی گذاشته و آنها را در قفسه های ست شوی جایگزین شوند.
  8. -    بسته به نوع آلودگی و ابزار دکمه شست و شوی مورد نظر را انتخاب کرده و استارت شود.
  9. -    بعد از اتمام سیکل دستگاه وسایل خارج شوند و سپس بسته بندی شده و استریل می شوند.

 

ضدعفونی تجهیزات آندوسکوپی | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت

 


 

  • 1401/04/11 - 10:46
  • 4042
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
کنترل عفونت

دستورالعمل شستشو و ضدعفونی و مراقبت از تجهیزات آندوسکوپی

اصول کنترل عفونت در واحدهای آندوسکوپی و برونکوسکوپی و اتاق عمل

دستورالعمل شستشو و ضدعفونی و مراقبات از تجهیزات آندوسکوپی

طبق قانون احتیاطات استاندارد، همه بیماران باید به‌عنوان منبع عفونت در نظر گرفته شوند. لذا تمام آندوسکوپ ها و تجهیزات جانبی آن‌ها باید قبل از استفاده برای بیمار بعدی کاملاً تمیز و عاری از میکروب شوند.

کارکنان واحد آندوسکوپی باید به‌طور کامل درزمینهٔ آماده‌سازی آندوسکوپ آموزش ببینند تا از انتقال میکروارگانیسم‌ها به بیمار و خودشان جلوگیری نمایند.

این آموزش شامل مراحل مختلف آماده‌سازی آندوسکوپ، رقیق‌سازی و استفاده از محلول‌های شیمیایی و نکات ایمنی مربوط به آن، بهداشت دست و وسایل حفاظت فردی است.

اطلاعات مربوط به هر بار آندوسکوپی مثل اسم بیمار، تاریخ و ساعت آندوسکوپی، نوع پورسیژر انجام‌شده، نام پزشک و شماره سریال آندوسکوپ باید در دفتر مخصوص یادداشت شود.

 

ادامه مطلب.....

  • گروه خبری : کنترل عفونت
  • کد خبر : 14606