نکات مهم در شیردهی

وضعیت صحیح شیردهی

             مادر به هنگام شیر دادن باید کاملاً آزاد و آسوده و هیچ ‌گونه فشار و اضطرابی نداشته باشد، به‌گونه‌ای که شیرخوار به‌راحتی شیر بنوشد.

             شیرخوار در بین بازوان مادر باید طوری قرار گیرد که صورتش مقابل پستان مادر باشد تا مجبور نشود که سرش را بچرخاند.

             سر و بدن شیرخوار در یک امتداد باشد به‌طوری ‌که اگر خطی از بدن کودک و قسمت فوقانی‌ بازوی او بکشیم، باید از میان گوش‌های نوزاد بگذرد و شیرخوار راحت بوده و حالت کشیدگی یا پیچ خوردگی نداشته باشد.

             صورتش روبروی پستان مادر و چانه‌اش به پستان چسبیده باشد.

             لب تحتانی او کامل به‌طرف خارج برگشته و قسمت کمی از هاله پستان در بالای لب فوقانی او مشاهده می‌شود.

             مکیدن‌ها کند ولی عمیق است و صدای قورت دادن شیر به‌خوبی‌ شنیده می‌شود.

             نوزاد وقتی احساس رضایت و کفایت شیر کرد، خودش پستان را رها می‌کند.

             برای خارج ‌کردن پستان از دهان شیرخوار مادر باید با واردکردن انگشت کوچک خود به دهان شیرخوار، پستان را از دهان او خارج کند.

             تماس پوستی مادر و شیرخوار در طول شیردهی از اهمیت خاصی برخوردار است.

             اگر در روزهای اول پس از زایمان، نشستن برای مادر سخت باشد می‌تواند در حالت خوابیده به نوزاد خود شیر بدهد.

             بهتر است مادر قبل از شیردهی دسته‌ای خود را با آب و صابون بشوید، اما روزانه فقط یک‌بار شستن پستان‌ها با آب کافی است و نباید از صابون استفاده شود.

نکاتی برای سینه گرفتن کودک

             مادر با زاویه عمود بنشیند و اگر لازم باشد زیر کودک بالش نرم و نازکی قرار دهد.

             شکم نوزاد به‌طرف مادر باشد، سر نوزاد در زاویه دست مادر قرار گیرد و گردن کودک بدون زاویه باشد و سینه بدون فشار در دهان وی قرارگیرد.

             دست دیگر مادر، سینه را حمایت کند، لیکن آن را در دست نگیرد و فشار برآن وارد نکند.

             فاصله دهان کودک تا سرسینه حدود 3 تا 4 سانتیمتر باشد.

             لب هلی کودک آزاد باشد و به داخل دهان فرونرفته باشد.

             با تحریک لب پایین کودک آماده گرفتن سینه می‌شود.

             حرکات عضلات فک و فروبردن شیر، نشانگر سینه گرفتن کودک است.

             تناسب حرکت بین فروبردن و مکیدن برابر می‌شود.

             سینه مادر راحت می‌شود و دیگر درد و پری احساس نمی‌کند.

چرا نوک پستان زخم می‌شود؟

             شایع‌ترین علت زخم نوک پستان در آغوش گرفتن و مکیدن شیرخوار در وضعیت نادرست است، چون شیرخوار به‌قدر کافی هاله پستان را در دهان قرار‌ نداده

و تنها نوک پستان را می‌مکد. بنابراین شیردهی دردناک می‌شود و مادر به‌اندازه کافی شیر به دست نمی‌آورد، بنابراین تولید شیر هم کاهش می‌یابد.

                         پیشگیری از زخم نوک پستان

چنانچه مادر موقع شیر دادن درد داشته باشد، باید وضعیت در آغوش‌ گرفتن و چگونگی‌ مکیدن شیرخوارش کنترل شود. اگر وضعیت شیر خوردن کودک صحیح نیست، آن را تصحیح کنید، در بیشتر مواقع درد قطع می‌شود.

نکات زیر را به خاطر بسپارید:

             در هر شیردهی منتظر بمانید تا کودک خودش پستان را رها کند.

             اگر مادر به هر دلیلی مجبور است کودک را از پستان جدا کند باید انگشتش را به آهستگی در دهان کودک قرارداد تا کودک نوک پستان را رها کند.

             لازم نیست که پستان‌ها قبل و بعد از هر بار شیر دادن شسته شوند. شست و شوی زیاد چربی طبیعی پوست

 را از بین می‌برد و احتمال ایجاد زخم را بیشتر می‌کند.

             باید مکرر به کودک شیر بدهید و یا شیرتان را بدوشید تا جریان شیردهی خوب ‌صورت‌ گیرد بعد از شیردادن مقدارکمی از شیرتان را دوشیده و با انگشت به نوک و هاله پستان بمالید. این کار به بهبود زخم کمک می‌کند.

             اگر زخم بیشتر از یک هفته به طول انجامید کودک خود را از نظر برفک دهان کنترل کنید.

   

       صحیح                            غلط

 شیر مادر یعنی: تقدیم عشق و مهربانی به کودک                                          

        واحد آموزش به بیمار

       مرکز آموزشی پژوهشی درمانی خیرین سلامت قم


 

واکسیناسیون پس از تولد چگونه است

واکسیناسیون نوزادان چگونه است.

برنامه واکسیناسیون نوزادان.

آنچه در باره واکسیناسیون نوزادان باید بدانیم


  • 1401/05/29 - 09:40
  • 10245
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

علائم ابتلا به بیماری ام اس جوانان چیست

ام. اس اغلب جوانان را درگیر خود می‌کند و با علائم متنوعی از جمله خستگی، ضعف حسی و حرکتی، خارش بدون علت، اختلال تکلم، تاری دید، بی‌اختیاری ادرار و عدم تعادل ظاهر می‌شود با این حال در صورت تداوم بیش از ۲۴ساعت است که این نشانه‌ها را می‌توان علائم ابتلا به این بیماری دانست.

بیماری MS
00:00
00:00
دانلود

دامنه سنی ابتلا به بیماری‌ام. اس

ام. اس بیماری افراد جوان است و بیشتر در سنین بین ۲۰تا۴۰ سال دیده می‌شود، با این حال ابتلا در سنین کمتر از ۲۰و بالای ۴۰سال نیز دیده شده است که خوشبختانه در کشور ما شیوع کمتری دارد.

آمار دقیقی از مبتلایان نداریم/تخمین وجود ۵۰هزار بیمار
بنا به دلایلی آمار دقیقی از میزان مبتلایان به‌ام اس در کشور نداریم، با این وجود تخمین‌ها از مبتلا بودن ۵۰هزار ایرانی به این بیماری حسی -حرکتی خبر می‌دهند که آمار نهایی و دقیقی محسوب نمی‌شود.

هر دردی، درد ‌ام. اس نیست/ تداوم ۲۴ساعته، رمز تشخیص علائم بیماری‌ام. اس
علائم بیماری بسیار متنوع است و در عین حال علائم ممکن است خیلی هم شایع باشد و بسیاری از افراد را نگران کند که هر درد عضلانی، علامت ابتلا به‌ام. اس است.
با توجه به مشترک بودن بسیاری از نشانه‌های ابتلا به ‌ام. اس با سایر بیماری‌ها، مهم‌ترین عاملی که می‌توان این نشانه‌ها را از علایم این بیماری خواند، مدت استمرار و پایداری بیش از ۲۴ ساعت است.

کاهش بینایی یک روزه، علامت ابتلا به‌ام. اس نیست
درگیری عصب چشم و کاهش بینایی یک و یا دوطرفه که به صورت ناگهانی ایجاد شود را می‌توان از علائم دانست با این حال، تاری دید به علت التهاب عصب چشم باید بیش از ۲۴ساعت به طول بینجامد.
علامت‌ها حسی بسیار متنوع هستند که بی‌حسی، مور مور شدن و گزگز کردن دست و پا و هر احساسی که بیمار می‌گوید نا‌خوشایند است، از جمله نشانه هابه شمار می‌آید و ممکن است این علائم در نیمه راست و یا چپ بدن باشد و طی چند روز نیز پیشرفت کند.

هر خارشی، زنگ خطر ابتلا نیست
گاهی احساس خارش در مراجعان مشکوک به ابتلا رویت می‌شود که این خارش در نواحی تنه و شانه‌ها، باید علت خاصی نداشته وهمچنین با دوام باشد تا بتوان آن را در لیست علائم بیماری‌ ام. اس دانست.

خستگی، ۷۰درصد بیماران را درگیر می‌کند
علامت خستگی بدن بسیار شایع است به طوری که در ۷۰درصد بیماران دیده می‌شود و بیمار اغلب می‌گوید که بعد از ۲ساعت کار احساس خستگی شدید و غیر قابل توصیف را دارد و اغلب در این موارد بیمار حس می‌کند که توانایی ادامه فعالیت‌های خود را ندارد.
علائم درگیری ساقه مغز و مخچه که به صورت علائم دو بینی و احساس لرزش در دید و محدودیت حرکت چشم ظاهر می‌شوند نیز می‌تواند از جمله علائم ابتلا باشد.

اختلال در تکلم، علامت صوتی مبتلایان
اختلال تکلم یکی دیگر از نشانه‌های بیماری‌ام. اس است که طی آن بیمار قادر به محکم صبحت کردن و ادای روان کلمات نیست.

مشکلات جنسی؛یکی دیگر از علائم ابتلا
عدم تعادل نیز یکی دیگر از نشانه هاست به طوری که بیمار می‌گوید راه می‌روم اما به سمت چپ و یا راست در حال افتادن هستم و بدون مانع زمین می‌خورم به همین منظور، این بیماران برای راه رفتن باید از جایی کمک بگیرند.
مشکلات ادراری از جمله تکرر و بی‌اختیاری و همچنین مشکلات جنسی یکی دیگر از علائم ابتلا هستند که متاسفانه بیماران مبتلا به‌ام. اس در گیر آن می‌شوند.
مشلات حرکتی که خود را در قالب ضعف در یک پا و یا هر دو نشان می‌دهد نیز باید بیش از ۲۴ساعت دوام داشته باشد و پس ازاین استمرار است که ضهف در مهارت‌های یدی نیز حاصل دیده می‌شود.


 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,آموزش به بیمار
  • کد خبر : 9664