آمادگی‌های لازم جهت انجام سونوگرافی

مراجعه‌کننده محترم لطفاً موارد زیر را به‌دقت مطالعه نمائید. بدیهی است در صورت عدم رعایت هر یک از نکات ذیل ، از انجام سونوگرافی برای شما معذور خواهیم بود.

سونوگرافی شکم ، کبد و کیسه صفرا: حداقل 10 ساعت ناشتایی ، عدم قطع داروهای مصرفی در طی روز ، نوشیدن آب چای و آب‌میوه بلامانع است. در صورت ابتلا به دیابت می‌توانید مقداری میوه خشک ، توت خشک ، خرما و یا کشمش میل کنید. روز قبل از انجام سونوگرافی مصرف غذاهای چرب و نفاخ مانند حبوبات ، کره ، تخم‌مرغ و شیر... اکیداً ممنوع است. زیرا مصرف غذاهای چرب موجب انقباض کیسه صفرا و تخلیه صفرا به روده شده و این موضوع سبب می‌شود تا کیسه صفرا در سونوگرافی دیده نشده یا قابل‌بررسی نباشد.

. 12 عدد قرص پانکراتین یا دایمتیکون دو روز قبل از سونوگرافی در هر وعده غذایی 2 عدد میل شود.

. 3 عدد قرص بیزاکودیل یک روز قبل از سونوگرافی با هر وعده غذایی 1 عدد میل شود.

سونوگرافی لگن ، رحم و تخمدان‌ها ، کلیه‌ها ، مجاری ادراری ، مثانه و پروستات : نوشیدن 6 الی 8 لیوان آب ، چای ، و آبمیوه از حدود 2 ساعت قبل از انجام سونوگرافی و پر بودن مثانه هنگام مراجعه الزامی است. در صورت مصرف داروهای روزانه ، حتماً آن‌ها را در زمان مشخص خود مصرف کنید. بیمارانی که با سوند مثانه مراجعه می‌نمایند جهت کنترل ادرار در مثانه از دو ساعت قبل ، لوله کیسه ادرار را بسته و باید آن را کلمپ نمایند تا مثانه پر شده و در کیسه ادرار تخلیه نشود.

سونوگرافی بیوفیزیکال: آمادگی خاصی لازم نیست و بهتر است یک پاکت آبمیوه شیرین مانند آب آناناس سیب و موز یا انگور شیرین همراه داشته باشید. ( 10 دقیقه قبل از انجام سونوگرافی باید میل شود) در صورت ابتلا به دیابت بارداری راهنمایی خواهید شد.

. در بارداری‌های زیر 16 هفته با مثانه پر مراجعه نمائید.

در موعد مقرر جهت انجام سونوگرافی حضور یافته و سونوگرافی و رادیوگرافی‌های قبلی خود را همراه داشته باشید.

سونوگرافی چیست و چگونه کار میکند.



آموزش به بیمار | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت


 

  • 1403/11/20 - 12:34
  • 3183
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
زایمان بی درد

دوره‌های آموزشی ویژه مادران باردار، زایمان بی درد

توسعه خدمات زایمان بدون درد در مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت در راستای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت

00:00
00:00
دانلود
توسعه خدمات زایمان بدون درد در راستای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت  
 
در راستای اجرای بند "چ" ماده ۵۰ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، توسعه خدمات زایمان بدون درد به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی حوزه سلامت مادران باردار در دستور کار قرار گرفته است. این اقدام با هدف کاهش درد و استرس ناشی از زایمان و ارتقای کیفیت خدمات بهداشتی به مادران انجام می‌شود.  
 
یکی از برنامه‌های کلیدی در این زمینه، برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه مادران باردار است. در این دوره‌ها، مادران با فرایند زایمان و انواع روش‌های زایمان بدون درد آشنا می‌شوند. این آموزش‌ها با حضور کارشناسان مجرب بیهوشی و در کنار کلاس‌های آموزش زایمان فیزیولوژیک، در مجتمع خیرین سلامت ارائه می‌گردد.  
 
هدف از این آموزش‌ها، افزایش آگاهی مادران باردار و توانمندسازی آنان برای انتخاب روش‌های زایمانی مناسب و کم‌تهاجم است. این اقدام گامی مهم در جهت تحقق اهداف قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و بهبود شاخص‌های سلامت مادر و نوزاد به شمار می‌رود.  
 
مسئولان بهداشتی تاکید کرده‌اند که توسعه این خدمات نه تنها به کاهش درد و اضطراب مادران کمک می‌کند، بلکه نقش موثری در افزایش رضایتمندی خانواده‌ها و تشویق به فرزندآوری خواهد داشت. انتظار می‌رود با تداوم این برنامه‌ها، شاهد ارتقای کیفیت خدمات زایمان در سراسر کشور باشیم.
  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار، اطلاعیه ها و مناسبتهای مرکز,آموزش به بیمار
  • کد خبر : 34389