هوالشافی

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم                                                                                                                                                    

مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم

راهنمای غذایی برای بیماران بخش  اعصاب

نکات تغذیه ای برای بهبود عملکرد مغزی

تغذیه در بیماران مغز و اعصاب 

1- مصرف روزانه حداقل یک قاشق کنجد

2- مصرف روزانه هشت  لیوان آب یا آب میوه

3-کاهش مصرف قند و شکر (‌به جای آن از قند های طبیعی مانند خرما . عسل . کشمش  استفاده شود )

4-مصرف روزانه عسل  

5-مصرف روزانه گردو

6-مصرف زیاد ماهی

7- مصرف کمتر غذاهای آلرژی زا ( خربزه .کیوی. توت فرنگی . بادمجان . ...)

8-افزایش دریافت فیبر غذایی که شامل :نان کامل حبوبات سبزیجات

9- مصرف کمپوت به خصوص کمپوت آناناس باعث بهبود سریعتر زخمهای بیمارمی شود

10- مصرف " به " نشاط آور می شود .( به صورت آب به یا خورشت تهیه شود.)

11- مواد غذایی که باعث بهبود عملکرد مغزو آرامش  می شوند: غلات کامل (‌نان کامل نانهای سبوس دار مانند سنگگ )- جوانه گندم ماهی اسفناج- پیاز- سیر چغندر- مخمر آب جو(‌ماء الشعیر ) هویج کرفس

12 میوه های دارای هسته سخت( زرد آلو- هلو-آلو- خرما )

13- مصرف روزانه شیر ماست و دوغ

14- سوپ و آش جو وهمچنین نان جوباعث ایجاد آرامش می شود.

15- گیاهان دارویی مفید : گل گاو زبان و سنبله طیب( روزانه حداقل یک فنجان مصرف شود)  

16- در واحدهای میوه روزانه حتما  موز استفاده شود. (موز باعث جلای مغز میشود)


تغذیه در بیماران سوختگی


راهنمایی برنامه غذایی تکمیلی برای بیماران بخش اعصاب در کنار برنامه غذایی بیمارستان

کنار صبحانه داده شده از طرف بیمارستان ؛ خرما و گردو و عسل به بیمار داده شود .

( خرما را با کنجد آغشته نمایید)

در میان وعده صبح : ( ساعت 9 تا 10 ) یکی از میان وعده های زیر رابه تنوع به بیمار بدهید

شیر + موز + آب میوه

یا شیر + بیسکویت سبوس دار + آب میوه

یا شیر هویج + آب میوه

یا شیر + خرما + آب میوه

کمپوت آناناس + آب میوه

کنارناهار بیمارستان یک لیوان دوغ با نعناع و سبزی و سالاد(یا گوجه و لیمو ترش )به بیمار داده شود .

 مقداری ماهی پخته شده به صورت روزانه یا سه بار در هفته کنار ناهار بیمارستان یا در میان وعده به بیمار داده شود ( برای بهبود عملکرد مغزی )

بعد از تمام شدن ناهار و شام یک دسر شیرین مانند بستنی ، ژله ، خرما ، موز یا  آب میوه خنک یا ماء شعیر به بیمار بدهید .

عصرانه ( 4 تا 6 عصر )  

یک عدد تخم مرغ + پرتقال یا آب پرتقال

یامخلوط  شیر + موز + عسل + کنجد + پودر جوانه گندم

یا مخلوط ماست و اسفناج ( برانی )

یا شیر + میوه

یا کمپوت + آب میوه

کنار شام بیمار مانند ناهار عمل نمایید .

برای آرامش قبل از خواب شیر گرم همراه با عسل به بیمار  داده شود .

مغزها ( مانند پسته بادام فندق گردو ) را به صورت پودر شده یا معمولی در میان وعده ها و قبل از خواب استفاده شود.         

      به امید سلامتی هر چه زودتر تمامی بیماران

مهشید شکوری

کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی مجتمعتغذیه در نوروسرجری

 

 

 

 

 


 

  • 1401/07/06 - 11:29
  • 12206
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
آموزش به بیمار

مراقبت‌های پس از عمل لاپاراسکوپی

مراقبت‌های پس از عمل لاپاراسکوپی

مراقبت‌های پس از عمل لاپاراسکوپی
00:00
00:00
دانلود

لاپاراسکوپی نوعی عمل جراحی است که طی آن لوله‌ی باریکی که مجهز به دوربین می‌باشد، از طریق برشی در شکم وارد بدن بیمار می‌شود و به جراح این امکان را می‌دهد تا با کمترین برش به داخل شکم و لگن فرد دسترسی پیدا کند. حتی جراح در این روش  می‌تواند نمونه‌ای از بافت از بدن بیمار را بردارد و موردبررسی قرار دهد.

در بسیاری از موارد می‌توان به‌جای عمل جراحی باز که با برش بزرگ‌تری در شکم انجام می‌گیرد، از لاپاراسکوپی استفاده کرد. از این روش بیشتر برای بیماری‌های ناحیه لگن در خانم‌ها استفاده می‌کنند.

اقداماتی که پس از لاپاراسکوپی باید انجام دهید

لاپاراسکوپی مانند تمام جراحی‌های دیگر نیازمند مراقبت‌های بعد از عمل می‌باشد. در حقیقت مراقبت‌های بعد از عمل آن خیلی جزئی‌تر از سایر روش‌های جراحی مانند جراحی باز می‌باشد اما رعایت برخی از نکات به بهبودی سریعتر بیمار کمک شایانی خواهد کرد.

 

ادامه مطلب....

  • گروه خبری : آموزش به بیمار
  • کد خبر : 11502