هوالشافی

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم                                                                                                                                                    

مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم

راهنمای غذایی برای بیماران بخش  اعصاب

نکات تغذیه ای برای بهبود عملکرد مغزی

تغذیه در بیماران مغز و اعصاب 

1- مصرف روزانه حداقل یک قاشق کنجد

2- مصرف روزانه هشت  لیوان آب یا آب میوه

3-کاهش مصرف قند و شکر (‌به جای آن از قند های طبیعی مانند خرما . عسل . کشمش  استفاده شود )

4-مصرف روزانه عسل  

5-مصرف روزانه گردو

6-مصرف زیاد ماهی

7- مصرف کمتر غذاهای آلرژی زا ( خربزه .کیوی. توت فرنگی . بادمجان . ...)

8-افزایش دریافت فیبر غذایی که شامل :نان کامل حبوبات سبزیجات

9- مصرف کمپوت به خصوص کمپوت آناناس باعث بهبود سریعتر زخمهای بیمارمی شود

10- مصرف " به " نشاط آور می شود .( به صورت آب به یا خورشت تهیه شود.)

11- مواد غذایی که باعث بهبود عملکرد مغزو آرامش  می شوند: غلات کامل (‌نان کامل نانهای سبوس دار مانند سنگگ )- جوانه گندم ماهی اسفناج- پیاز- سیر چغندر- مخمر آب جو(‌ماء الشعیر ) هویج کرفس

12 میوه های دارای هسته سخت( زرد آلو- هلو-آلو- خرما )

13- مصرف روزانه شیر ماست و دوغ

14- سوپ و آش جو وهمچنین نان جوباعث ایجاد آرامش می شود.

15- گیاهان دارویی مفید : گل گاو زبان و سنبله طیب( روزانه حداقل یک فنجان مصرف شود)  

16- در واحدهای میوه روزانه حتما  موز استفاده شود. (موز باعث جلای مغز میشود)


تغذیه در بیماران سوختگی


راهنمایی برنامه غذایی تکمیلی برای بیماران بخش اعصاب در کنار برنامه غذایی بیمارستان

کنار صبحانه داده شده از طرف بیمارستان ؛ خرما و گردو و عسل به بیمار داده شود .

( خرما را با کنجد آغشته نمایید)

در میان وعده صبح : ( ساعت 9 تا 10 ) یکی از میان وعده های زیر رابه تنوع به بیمار بدهید

شیر + موز + آب میوه

یا شیر + بیسکویت سبوس دار + آب میوه

یا شیر هویج + آب میوه

یا شیر + خرما + آب میوه

کمپوت آناناس + آب میوه

کنارناهار بیمارستان یک لیوان دوغ با نعناع و سبزی و سالاد(یا گوجه و لیمو ترش )به بیمار داده شود .

 مقداری ماهی پخته شده به صورت روزانه یا سه بار در هفته کنار ناهار بیمارستان یا در میان وعده به بیمار داده شود ( برای بهبود عملکرد مغزی )

بعد از تمام شدن ناهار و شام یک دسر شیرین مانند بستنی ، ژله ، خرما ، موز یا  آب میوه خنک یا ماء شعیر به بیمار بدهید .

عصرانه ( 4 تا 6 عصر )  

یک عدد تخم مرغ + پرتقال یا آب پرتقال

یامخلوط  شیر + موز + عسل + کنجد + پودر جوانه گندم

یا مخلوط ماست و اسفناج ( برانی )

یا شیر + میوه

یا کمپوت + آب میوه

کنار شام بیمار مانند ناهار عمل نمایید .

برای آرامش قبل از خواب شیر گرم همراه با عسل به بیمار  داده شود .

مغزها ( مانند پسته بادام فندق گردو ) را به صورت پودر شده یا معمولی در میان وعده ها و قبل از خواب استفاده شود.         

      به امید سلامتی هر چه زودتر تمامی بیماران

مهشید شکوری

کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی مجتمعتغذیه در نوروسرجری

 

 

 

 

 


 

  • 1402/06/22 - 11:15
  • 3745
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
آموزش به بیمار

مراقبت پس از جراحی تیغه بینی

پس از عمل جراحی تیغه بینی یا انحراف بینی چه مراقب هایی لازم است

مراقبت در جراحی تیغه بینی

توصیه‌های مهم در مراقبت پس از جراحی تیغه بینی

یکی از مهم‌ترین دلایل جراحی بینی وجود انحراف در تیغه بینی است. این انحراف زمانی به وجود می‌آید که تیغه بینی که همان دیواری نازک بین مجاری بینی است، در جهت چپ یا راست منحرف شود. این انحراف یا کجی دیواره یا همان تیغه بینی باعث می‌شود تا شکل ظاهری بینی دارای خمیده و نافرم باشد. برای رفع این مشکل متخصصین، جراحی انحراف بینی یا همان سپتوپلاستی را پیشنهاد می‌کنند. اگر این جراحی توسط یک متخصص زبردست و ماهر انجام شود، می‌تواند علاوه بر زیبایی ظاهری بینی، فرد را از  مشکلاتی که در اثر این انحراف  به وجود می‌آیند مانند انسداد بینی، خون‌دماغ، درد صورت، تنفس سخت هنگام خواب خونریزی‌های مکرر بینی و عفونت‌های مکرر سینوسی رهایی بخشد. در کل انحراف بینی می‌تواند درجات مختلفی از انسداد مجاری بینی و همچنین انسداد مسیرهای تخلیه سینوس را در پی داشته باشد. پزشک پس از انجام معاینات، بررسی آزمایش‌ها و در صورت لزوم تصویربرداری از بینی  به شما خواهد گفت که میزان انحراف تا چه مقدار است و چگونه باید تغییرات لازم را برای رفع این مشکل اعمال نمود.

پس از عمل جراحی تیغه بیثنی مراقبتهایی باید توسط بیمار انجام شود که در ادامه مطلب خواهید خواند


ادامه مطلب ....


  • گروه خبری : آموزش به بیمار
  • کد خبر : 18377