هوالشافی

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم                                                                                                                                                    

مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم

راهنمای غذایی برای بیماران بخش  اعصاب

نکات تغذیه ای برای بهبود عملکرد مغزی

تغذیه در بیماران مغز و اعصاب 

1- مصرف روزانه حداقل یک قاشق کنجد

2- مصرف روزانه هشت  لیوان آب یا آب میوه

3-کاهش مصرف قند و شکر (‌به جای آن از قند های طبیعی مانند خرما . عسل . کشمش  استفاده شود )

4-مصرف روزانه عسل  

5-مصرف روزانه گردو

6-مصرف زیاد ماهی

7- مصرف کمتر غذاهای آلرژی زا ( خربزه .کیوی. توت فرنگی . بادمجان . ...)

8-افزایش دریافت فیبر غذایی که شامل :نان کامل حبوبات سبزیجات

9- مصرف کمپوت به خصوص کمپوت آناناس باعث بهبود سریعتر زخمهای بیمارمی شود

10- مصرف " به " نشاط آور می شود .( به صورت آب به یا خورشت تهیه شود.)

11- مواد غذایی که باعث بهبود عملکرد مغزو آرامش  می شوند: غلات کامل (‌نان کامل نانهای سبوس دار مانند سنگگ )- جوانه گندم ماهی اسفناج- پیاز- سیر چغندر- مخمر آب جو(‌ماء الشعیر ) هویج کرفس

12 میوه های دارای هسته سخت( زرد آلو- هلو-آلو- خرما )

13- مصرف روزانه شیر ماست و دوغ

14- سوپ و آش جو وهمچنین نان جوباعث ایجاد آرامش می شود.

15- گیاهان دارویی مفید : گل گاو زبان و سنبله طیب( روزانه حداقل یک فنجان مصرف شود)  

16- در واحدهای میوه روزانه حتما  موز استفاده شود. (موز باعث جلای مغز میشود)


تغذیه در بیماران سوختگی


راهنمایی برنامه غذایی تکمیلی برای بیماران بخش اعصاب در کنار برنامه غذایی بیمارستان

کنار صبحانه داده شده از طرف بیمارستان ؛ خرما و گردو و عسل به بیمار داده شود .

( خرما را با کنجد آغشته نمایید)

در میان وعده صبح : ( ساعت 9 تا 10 ) یکی از میان وعده های زیر رابه تنوع به بیمار بدهید

شیر + موز + آب میوه

یا شیر + بیسکویت سبوس دار + آب میوه

یا شیر هویج + آب میوه

یا شیر + خرما + آب میوه

کمپوت آناناس + آب میوه

کنارناهار بیمارستان یک لیوان دوغ با نعناع و سبزی و سالاد(یا گوجه و لیمو ترش )به بیمار داده شود .

 مقداری ماهی پخته شده به صورت روزانه یا سه بار در هفته کنار ناهار بیمارستان یا در میان وعده به بیمار داده شود ( برای بهبود عملکرد مغزی )

بعد از تمام شدن ناهار و شام یک دسر شیرین مانند بستنی ، ژله ، خرما ، موز یا  آب میوه خنک یا ماء شعیر به بیمار بدهید .

عصرانه ( 4 تا 6 عصر )  

یک عدد تخم مرغ + پرتقال یا آب پرتقال

یامخلوط  شیر + موز + عسل + کنجد + پودر جوانه گندم

یا مخلوط ماست و اسفناج ( برانی )

یا شیر + میوه

یا کمپوت + آب میوه

کنار شام بیمار مانند ناهار عمل نمایید .

برای آرامش قبل از خواب شیر گرم همراه با عسل به بیمار  داده شود .

مغزها ( مانند پسته بادام فندق گردو ) را به صورت پودر شده یا معمولی در میان وعده ها و قبل از خواب استفاده شود.         

      به امید سلامتی هر چه زودتر تمامی بیماران

مهشید شکوری

کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی مجتمعتغذیه در نوروسرجری

 

 

 

 

 


 

آموزش های همگانی

آموزش های همگانی به بیماران و همراه بیماران و مراجعه کنندگان، در مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خِرین سلامت

1402/05/10

نگاهی نو به شیردهی مادران شاغل در خانواده، محل کار و جامعه

برگزاری مراسم هفته جهانی شیر مادر در بخش‌های مرتبط با حضور خانم حق نژاد رئیس گروه جوانی جمعیت و سلامت خانواده و مدارس مرکز بهداشت شهرستان یک و خانم خادم دزفولی کارشناس برنامه سلامت کودکان مرکز بهداشت شهرستان یک


1401/05/18

هفته جهانی شیر مادر

همه ساله ۱۷ - ۱۰ مرداد ماه مصادف با ۲ اوت هفته جهانی شیر مادر نامگذاری شده است .شعار سازمان بهداشت جهانی برای هفته جهانی تغذیه با شیر مادر در سال ۲۰۲۲" قدمی به جلو برای تغذیه با شیر مادر آموزش و حمایت " می باشد .
شیر مادر در شش ماه اول تولد تنها تغذیه مورد نیاز نوزاد بوده و علاوه بر نقش غذایی نوزاد را از انواع بیماری‌ها محافظت می‌کند.شیر مادر بهترین منبع تغذیه،مقوی ترین نوع شیر و تامین کننده امنیت غذایی نوزادپس از تولد و ورود به دنیای جدید است و لازم است تا دو سالگی تغذیه با شیر مادر تداوم یابد .به همین مناسبت این مرکز اقداماتی در جهت گرامیداشت هفته حهانی شیر مادر برگزار نموده است .

 
برگزاری کلاس آموزشی تماس پوست با پوست و شیر دهی در ساعت اول تولد نوزاد توسط آقای دکتر حکیم الهی در بلوک زایمان.
نصب بنر و پوستر با محتوای تغذیه با شیر مادر و شعار سازمان بهداشت جهانی به مناسبت هفته شیر مادر در مکان های در معرض دید عموم.
برگزاری کلاس آموزشی در رابطه با اهمیت تغذیه با شیر مادر توسط آقای دکتر برقعی در بخش های نوزادان و آن ای سی یو.
برگزاری کلاس آموزشی در بخش های مرتبط در رابطه با اهمیت شیر مادر توسط کارشناسان شیر مرکز.
برگزاری مسابقه با موضوع شیر مادر بین مادران در بخش های آن ای سیو و نوزادان.
تجلیل از مادر موفق در شیر دهی و مصاحبه با او و صحبت برای دیگر مادران در رابطه با تجربیات خود از تغذیه نوزاد با شیر مادر.
رنگ آمیزی نقاشی درمهدکودک با موضوع شیر مادر.
درج شعار هفته شیر مادر در برنامه پرسنلی مرداد ماه بخش ها.
تهیه ونصب QR کد در بخش های مرتبط جهت دسترسی آسان و سریع به محتویات اموزشی.
بارگزاری محتواهای آموزشی در سایت مرکز.
 
 
 
طاهره حسینی خو
 
طاهره حسینی خو
 
طاهره حسینی خو
هفته جهانی شیر مادر
{author_name}
تصویر نویسنده :