هوالشافی

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم                                                                                                                                                    

مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم

راهنمای غذایی برای بیماران بخش  اعصاب

نکات تغذیه ای برای بهبود عملکرد مغزی

تغذیه در بیماران مغز و اعصاب 

1- مصرف روزانه حداقل یک قاشق کنجد

2- مصرف روزانه هشت  لیوان آب یا آب میوه

3-کاهش مصرف قند و شکر (‌به جای آن از قند های طبیعی مانند خرما . عسل . کشمش  استفاده شود )

4-مصرف روزانه عسل  

5-مصرف روزانه گردو

6-مصرف زیاد ماهی

7- مصرف کمتر غذاهای آلرژی زا ( خربزه .کیوی. توت فرنگی . بادمجان . ...)

8-افزایش دریافت فیبر غذایی که شامل :نان کامل حبوبات سبزیجات

9- مصرف کمپوت به خصوص کمپوت آناناس باعث بهبود سریعتر زخمهای بیمارمی شود

10- مصرف " به " نشاط آور می شود .( به صورت آب به یا خورشت تهیه شود.)

11- مواد غذایی که باعث بهبود عملکرد مغزو آرامش  می شوند: غلات کامل (‌نان کامل نانهای سبوس دار مانند سنگگ )- جوانه گندم ماهی اسفناج- پیاز- سیر چغندر- مخمر آب جو(‌ماء الشعیر ) هویج کرفس

12 میوه های دارای هسته سخت( زرد آلو- هلو-آلو- خرما )

13- مصرف روزانه شیر ماست و دوغ

14- سوپ و آش جو وهمچنین نان جوباعث ایجاد آرامش می شود.

15- گیاهان دارویی مفید : گل گاو زبان و سنبله طیب( روزانه حداقل یک فنجان مصرف شود)  

16- در واحدهای میوه روزانه حتما  موز استفاده شود. (موز باعث جلای مغز میشود)


تغذیه در بیماران سوختگی


راهنمایی برنامه غذایی تکمیلی برای بیماران بخش اعصاب در کنار برنامه غذایی بیمارستان

کنار صبحانه داده شده از طرف بیمارستان ؛ خرما و گردو و عسل به بیمار داده شود .

( خرما را با کنجد آغشته نمایید)

در میان وعده صبح : ( ساعت 9 تا 10 ) یکی از میان وعده های زیر رابه تنوع به بیمار بدهید

شیر + موز + آب میوه

یا شیر + بیسکویت سبوس دار + آب میوه

یا شیر هویج + آب میوه

یا شیر + خرما + آب میوه

کمپوت آناناس + آب میوه

کنارناهار بیمارستان یک لیوان دوغ با نعناع و سبزی و سالاد(یا گوجه و لیمو ترش )به بیمار داده شود .

 مقداری ماهی پخته شده به صورت روزانه یا سه بار در هفته کنار ناهار بیمارستان یا در میان وعده به بیمار داده شود ( برای بهبود عملکرد مغزی )

بعد از تمام شدن ناهار و شام یک دسر شیرین مانند بستنی ، ژله ، خرما ، موز یا  آب میوه خنک یا ماء شعیر به بیمار بدهید .

عصرانه ( 4 تا 6 عصر )  

یک عدد تخم مرغ + پرتقال یا آب پرتقال

یامخلوط  شیر + موز + عسل + کنجد + پودر جوانه گندم

یا مخلوط ماست و اسفناج ( برانی )

یا شیر + میوه

یا کمپوت + آب میوه

کنار شام بیمار مانند ناهار عمل نمایید .

برای آرامش قبل از خواب شیر گرم همراه با عسل به بیمار  داده شود .

مغزها ( مانند پسته بادام فندق گردو ) را به صورت پودر شده یا معمولی در میان وعده ها و قبل از خواب استفاده شود.         

      به امید سلامتی هر چه زودتر تمامی بیماران

مهشید شکوری

کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی مجتمعتغذیه در نوروسرجری

 

 

 

 

 


 

  • 1400/09/24 - 04:52
  • 9751
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
آموزش

آموزش مراقبت از یرقان نوزادان

زردی نوزاد: تعدادی از نوزادان پس از تولد ممکن است به زردی مبتلا شوند که معمولا در اثر وجود یک ماده رنگی به نام بیلیروبین در قسمتهای مختلف بدن مانند چشم و پوست است. بیلیروبین در اثر تخریب گلبولهای قرمز خون ایجاد میشود و کبد این ماده را ازخون خارج واز طریق مدفوع دفع میکند. این بیماری واگیردار نیست.

یرقان در نوزادان.
آموزش مراقبت از یرقان نوزادان
00:00
00:00
دانلود

علل شایع بیماری

از علل شایعی که منجر به زردی نوزاد میشود میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

بروز زردی در نوزاد میتواند طبیعی یا در اثر بیماری باشد و برحسب زمان بروز علل مختلفی دارد.

زردی که اصولا از روز دوم تا پنجم شروع شده و تا روز هفتم ادامه دارد و سپس کاهش مییابد، معمولا طبیعی است ولی در صورت ادامه و بیشتر شدن نواحی زرد باید به پزشک مراجعه کرد.

گاهی زردی در 24 ساعت اول پس از تولد رخ میدهد که معمولا به علت ناسازگاری خون جنین و مادرش است و باید سریعاً تحت درمان قرارگیرد.

ممکن است زردی در اثر شیر مادر باشد که معمولا پس از 7 روز بروز میکند و طی 2 الی 3 هفته بهبود مییابد.

گاهی نیز زردی به دلایل دیگر مانند عفونت و یا کم کاری غده تیروئید ایجاد میشود.

ادامه مطلب....

  • گروه خبری : آموزش به بیمار
  • کد خبر : 48792
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید