هوالشافی

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم                                                                                                                                                    

مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم

راهنمای غذایی برای بیماران بخش  اعصاب

نکات تغذیه ای برای بهبود عملکرد مغزی

تغذیه در بیماران مغز و اعصاب 

1- مصرف روزانه حداقل یک قاشق کنجد

2- مصرف روزانه هشت  لیوان آب یا آب میوه

3-کاهش مصرف قند و شکر (‌به جای آن از قند های طبیعی مانند خرما . عسل . کشمش  استفاده شود )

4-مصرف روزانه عسل  

5-مصرف روزانه گردو

6-مصرف زیاد ماهی

7- مصرف کمتر غذاهای آلرژی زا ( خربزه .کیوی. توت فرنگی . بادمجان . ...)

8-افزایش دریافت فیبر غذایی که شامل :نان کامل حبوبات سبزیجات

9- مصرف کمپوت به خصوص کمپوت آناناس باعث بهبود سریعتر زخمهای بیمارمی شود

10- مصرف " به " نشاط آور می شود .( به صورت آب به یا خورشت تهیه شود.)

11- مواد غذایی که باعث بهبود عملکرد مغزو آرامش  می شوند: غلات کامل (‌نان کامل نانهای سبوس دار مانند سنگگ )- جوانه گندم ماهی اسفناج- پیاز- سیر چغندر- مخمر آب جو(‌ماء الشعیر ) هویج کرفس

12 میوه های دارای هسته سخت( زرد آلو- هلو-آلو- خرما )

13- مصرف روزانه شیر ماست و دوغ

14- سوپ و آش جو وهمچنین نان جوباعث ایجاد آرامش می شود.

15- گیاهان دارویی مفید : گل گاو زبان و سنبله طیب( روزانه حداقل یک فنجان مصرف شود)  

16- در واحدهای میوه روزانه حتما  موز استفاده شود. (موز باعث جلای مغز میشود)


تغذیه در بیماران سوختگی


راهنمایی برنامه غذایی تکمیلی برای بیماران بخش اعصاب در کنار برنامه غذایی بیمارستان

کنار صبحانه داده شده از طرف بیمارستان ؛ خرما و گردو و عسل به بیمار داده شود .

( خرما را با کنجد آغشته نمایید)

در میان وعده صبح : ( ساعت 9 تا 10 ) یکی از میان وعده های زیر رابه تنوع به بیمار بدهید

شیر + موز + آب میوه

یا شیر + بیسکویت سبوس دار + آب میوه

یا شیر هویج + آب میوه

یا شیر + خرما + آب میوه

کمپوت آناناس + آب میوه

کنارناهار بیمارستان یک لیوان دوغ با نعناع و سبزی و سالاد(یا گوجه و لیمو ترش )به بیمار داده شود .

 مقداری ماهی پخته شده به صورت روزانه یا سه بار در هفته کنار ناهار بیمارستان یا در میان وعده به بیمار داده شود ( برای بهبود عملکرد مغزی )

بعد از تمام شدن ناهار و شام یک دسر شیرین مانند بستنی ، ژله ، خرما ، موز یا  آب میوه خنک یا ماء شعیر به بیمار بدهید .

عصرانه ( 4 تا 6 عصر )  

یک عدد تخم مرغ + پرتقال یا آب پرتقال

یامخلوط  شیر + موز + عسل + کنجد + پودر جوانه گندم

یا مخلوط ماست و اسفناج ( برانی )

یا شیر + میوه

یا کمپوت + آب میوه

کنار شام بیمار مانند ناهار عمل نمایید .

برای آرامش قبل از خواب شیر گرم همراه با عسل به بیمار  داده شود .

مغزها ( مانند پسته بادام فندق گردو ) را به صورت پودر شده یا معمولی در میان وعده ها و قبل از خواب استفاده شود.         

      به امید سلامتی هر چه زودتر تمامی بیماران

مهشید شکوری

کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی مجتمعتغذیه در نوروسرجری

 

 

 

 

 


 

  • 1402/04/24 - 08:34
  • 6924
  • زمان مطالعه : 1 ساعت و 18 دقیقه
آموزش به بیمار

آمادگی‌های لازم جهت زایمان طبیعی پس از سزارین

00:00
00:00
دانلود

اگر شما هم از آن دسته مادران بارداری هستید که تجربه زایمان سزارین را داشته‌اید و اکنون در دوراهی زایمان طبیعی بعد از سزارین قرارگرفته‌اید، حتماً این مطلب را تا آخر بخوانید.

آیا زایمان طبیعی بعد از سزارین ممکن است؟

از سؤالاتی که احتمالاً مادران باردار با پزشک بارداری خود مطرح کنند این است که «آیا بعد از سزارین می‌شود طبیعی زایمان کرد؟» در پاسخ باید گفت بله اما طبق یک سری شرایط خاص. این عمل یعنی زایمان طبیعی بعد از سزارین را در اصطلاح VBAC (Vaginal Birth After Cesarean) می‌گویند.

مزایای زایمان طبیعی پس از سزارین چیست؟

دلایل اصلی و رایجی که مادران ترجیح می‌دهند پس از زایمان طبیعی بعد از یک سزارین را انجام دهند عبارت‌اند از:

چنانچه فرد دوست دارد بیش از دو فرزند داشته باشد، خطرهای سزارین مانند جفت سرراهی، خونریزی زیاد و غیره به طرز قابل‌توجهی پایین می‌آید.

امکان عفونت، لخته شدن خون و آسیب رسیدن به اندام‌های دیگر نظیر روده‌ها و مثانه در زایمان طبیعی بسیار کمتر از سزارین است.

زمان بستری شدن در بیمارستان کمتر است.

شیردهی سریع‌تر اتفاق می‌افتد.

در هزینه‌ها صرفه‌جویی می‌شود.

بهبودی زودتر و سریع‌تر بوده و فرد زودتر فعالیت‌های روزمره خود را شروع می‌کند.

حال برای این کار به چه آمادگیهایی لازم است

ادامه مطلب ...

نکویی;
مجتمع;
هدایتی;
فرقانی;
درمانی;
رحیمی;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ایزدی;
 
 
 
 
 
 
 
پژوهشی;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
سلامت;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
جدّا;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آموزشی;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
خیّرین;
  • گروه خبری : آموزش به بیمار
  • کد خبر : 13730