هوالشافی
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم
مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت
توصیه های غذایی در درمان اسهال
1- رژیم غذایی در اسهال معمولا امساک از مصرف غذا است .
2- در این حالت از مایعات و الکترولیتها برای تامین آب و املاح از دست رفته استفاده کنید.
3- مصرف چای به علت مواد قابض و جمع کننده مناسب می باشد.
4- میوه ها به صورت خام یا پخته یا آب میوه غیر مجازند.
5- در بین میوه ها تنها موز و سیب و در بین آب میوه ها تنها آب سیب استفاده شود.
6- سبزیها به جز هویچ پخته شده و پوره شده و نمک اضافه شده ، غیر مجازند.
7- سرخ کردنی ها غیر مجازند.
8- برنج به صورت کته نرم شده ، ماست و دوغ ( به شرط کم چرب بودن)همراه با نعناع ، مرغ و گوشت کاملا پخته و نرم شده همراه با کته مجاز است.
9- نوشابه ها به علت شیرینی و گازموجود در آن غیر مجاز است .
10-حبوبات غیر مجاز است .
11-در تمام روز هر یک ساعت یک لیوان آب معمولی بیاشامید.
تغذیه در یبوست
مهشید شکوری
کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی مجتمع