آشنایی با تخصص  جراحی مغز و اعصاب

بیماری‌های سیستم عصبی شامل مغز، نخاع و اعصاب محیطی به سه گروه تقسیم می‌شوند. دسته اول بیماری هایی که بر رفتار بیمار تاثیر می‌گذارند. افسردگی، اظطراب، اختلالات شخصیتی در این دسته قرار می گیرند. این گروه از بیماری‌ها توسط روان پزشکان یا متخصصین اعصاب و روان درمان می‌شوند. دسته دوم بیماری‌هایی هستند که بر عملکرد بدنی سیستم عصبی تاثیر می گذارند و با جراحی درمان پذیر نیستند. ام اس، صرع، بیماری پارکینسون در این دسته جای دارند و دارودرمانی اساس درمان آین دسته از بیماری هاست . این بیماران توسط متخصصین داخلی مغز و اعصاب درمان می‌شوند. اما گروه سوم بیمارانی را شامل می‌شود که می‌توان به وسیله جراحی به آنان کمک کرد. تومورهای مغزی، ضربه های مغزی، تومور نخاعی، صدمات نخاعی، دیسک کمر، گردن، پشت و بیماری‌های اعصاب محیطی مانند فشار روی عصب و قطع عصب جزو این گروه هستند. این بیماران توسط جراحان مغز و اعصاب درمان می‌شوند.

بیماری‌هایی که در حیطه کار جراحان مغز و اعصاب قرار دارد:

1- تومورهای مغزی

2- ضربه مغزی

3- برخی خونریزی‌های مغزی مانند خونریزی‌های ناشی از اختلالات عروقی مغز

4- دررفتگی دیسک در سراسر ستون فقرات

5- تنگی کانل نخاعی ستون فقرات

6- ضربه های ستون فقرات و آسیب های نخاعی

7- تومور‌های نخاعی

8- تومورها و ضایعات اعصاب محیطی

9- گامانایف (همراه با انکولوژیست)

10- دردهای غیر قابل کنترل مانند دردهای بیماران سرطانی و یا دردهای ناشی از آسیب‌های نخاعی

11- برخی اختلالات حرکتی و روانی (استروتاکسی)

12- عفونت های مغز و نخاع

13- درمان ناهنجاری‌های عروق مغز و نخاع از طریق داخل رگ


برنامه پزشکان کلینیک ویژه | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت


 

  • 1401/06/22 - 11:06
  • 11322
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
ایمنی بیمار

دارودهی ایمن و بی خطر

دارودهی ایمن و بی خطر، مجتمع خیرین سلامت

دارودهی ایمن
00:00
00:00
دانلود

تعاریف

تزریق  ایمن:

تزریقی ایمن تلقی می‌شود که به  ارائه‌کننده خدمت ، بیمار و محیط‌زیست صدمه‌ای وارد نسازد.

داروهای پرخطر

داروهایی که اگر به‌اشتباه مورداستفاده قرار بگیرد موجب مرگ یا آسیب شدید بیماران می‌شود اگرچه مصرف این داروها شایع نیست ولی عوارض به‌جامانده بسیار شدید و غیرقابل‌جبران است.این داروها با برچسب قرمز مشخص می‌شوند که نشان‌دهنده هشدار بالا در زمان مصرف می‌باشد و دارو دهی طبق دستورالعمل داروهای هشدار بالای وزارت بهداشت انجام می‌گردد.

داروهای  مشابه

داروهایی که ازنظر شکل و ظاهر و آوا مشابه هستند و باعث ایجاد خطا در دارو دهی می‌شوند، این داروها با برچسب زرد مشخص می‌شود که نشانه احتیاط در زمان استفاده و خطر ایجاد خطای دارویی است.

داروهای ضروری

داروهایی که با تعداد مشخص در هر بخش به‌صورت مجزا  وجود دارد که طبق کمیته اقتصاد درمان مرکز و به علت تأمین داروها به‌صورت شبانه‌روزی از طریق داروخانه لیست داروهای ضروری بخش‌ها حذف گردیده است و این لیست جهت داروهای اورژانس طبق دستورالعمل کشوری فقط در بخش اورژانس وجود دارد

داروهای حیات‌بخش

شامل داروهای ترالی احیا و آنتی دوت ها می‌باشد که لیست آنتی دوت ها با درج محل تهیه آن‌ها در هر بخش در معرض دید کارکنان وجود دارد و در صورت نیاز در کمتر از 4 دقیقه بر بالین بیمار آماده شود.

 

ادامه مطلب ....

  • گروه خبری : بهبود کیفیت و ایمنی بیمار,پایش ها
  • کد خبر : 7857