متن استاتیک شماره 22 موجود نیست
دنیای امروز را عصر اطلاعات و ارتباطات می نامند و امروزه قدرت برتر جهانی در دست تولیدکنندگان اطلاعات و سیستم های منسجم و متراکم اخذ، ثبت و گردش اطلاعات است، اصطلاح انفجار دانش نامی آشنا برای بشر قرن بیستم بوده و اعجاز کامپیوتر در خدمت علوم بهداشتی گام های متردد بشریت را استوار نموده و راه پرپیچ و خم دانش را هموار می کند، سرعت پیشرفتهای علوم بهداشتی آنچنان رو به تزاید است که فاصله میان کشورهای مترقی و در حال توسعه را با شگفتی افزون می کند و در جهان اینچنین متحول کنونی هر اقدامی در جهت کاستن این خلاء روزافزون بخصوص در رده های کاربردی و عملکردهای علوم بهداشتی از جمله مدارک پزشکی حائز اهمیت فراوان است.
مدارک پزشکی به عنوان محک ذیقیمتی از فعالیتهای گروه بهداشتی و پزشکی و شاخص فعالیت کادر بیمارستانی، والاترین و باارزشترین اهرم برنامه ریزی و تصمیم گیری های مدیریتی در رده های اقتصادی، بهداشتی، آموزشی و پژوهشی می باشد، از اینرو درک اهمیت والای آن به مثابه توسعه تفکر و بینش اطلاعاتی است.
1- اساس برنامه ریزی و اطمینان از ادامه مراقبت از بیمار .
2- ابزار ارتباطی بین پزشکان و دیگر کارکنانی که در مراقبت از بیمار سهیم می باشند.
3- جهت تهیه مدارک مستند از جریان بیماری و درمان بیمار.
4- اساس مطالعه، بررسی و ارزشیابی.
5- جهت کمک و پشتیبانی قانونی از بیمار، بیمارستان و کارکنان مسئول.
6- جهت تهیه اطلاعات برای استفاده در هزینه های درمانی.
7- آموزش و پژوهش.
بخش مدارک پزشکی با هدف ارائه خدمات به بیماران، پزشکان، مدیران بیمارستانها و ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی و حفظ مطلوب کیفیت خدمات درمانی و بهداشتی و حقوق بیماران و رعایت استانداردها با اهداف اختصاصی زیر از مهمترین بخشهای بیمارستانی بشمار می آید:
- ایجاد یک سیستم کارآمد برای نگهداری پرونده کامل بیماران.
- داشتن آمار عملیات تشخیصی و بالینی انجام شده و تجزیه و تحلیل و تفسیر آنها.
- گردآوری اطلاعات علمی از پرونده ها و گزارش پزشکی آنها.
- پاسخگویی به مکاتبات قانونی بمنظور کمک به مراجع قانونی در امر صدور احکام.
- کمک به امر تصمیم گیری مدیریت بیمارستان در توسعه امکانات و تجهیزات بخشها و ... با استفاد ه از آمار بیمارستان.
اداره آمار و مدارک پزشکی مجتمع خیّرین سلامت (مرکز آموزشی درمانی نکویی هدایتی) یکی از واحدهای پشتیبانی بیمارستان است که از 6 واحد ذیل تشکیل شده است :
1- واحد پذیرش بیماران : این واحد از سه بخش پذیرش بیماران الکیتو و اورژانس و درمانگاه تشکیل شده است .
2- واحد ترخیص : این واحد از دو بخش ترخیص بیماران سرپایی و بستری تشکیل شده است.
3- واحد آمار : در این قسمت آمار روزانه از بخشهای مختلف بیمارستان جمع آوری شده و تجزیه و تحلیل می گردد. همچنین اطلاعات آماری در نرم افزارهای مختلفی که در دانشگاه وجود دارد ثبت می گردد.
4- واحد کدگذاری : در این بخش پرونده ها توسط کتاب طبقه بندی بین المللی بیماریها (ICD) کدگذاری می گردد. کدها ثبت سیستم می شود و به مراجعین جهت تحقیقات پاسخگویی می گردد.
5- واحد مکاتبات قانونی: این واحد مسئول پاسخگویی به کلیه مکاتباتی است که از سازمانها و نهادهای مختلف مانند پزشکی قانونی، نظام پزشکی ، بیمه ها، ثبت احوال و... به بیمارستان می رسد و مرتبط با پرونده پزشکی است .
6- سامانه نرم افزاری HIS : هدایت نرم افزار HIS ، نظارت بر عملکرد شرکت نرم افزاری طرف قرارداد ، اعلام و پی گیری نیازهای مرکز مرتبط با HIS توسط این اداره انجام می شود.
واحد مدیریت اطلاعات سلامت | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت (muq.ac.ir)