الزامات نظام بیمه ای

برای ثبت نسخه الکترونیکی در ابتدا باید نوع آن تعیین شود که شامل موارد زیر است:

نسخه ویزیت

استفاده از این نوع برای موقعی است که فقط نیاز است تا پزشک نسخه ویزیت خود را ثبت کند.

نسخه دارو

این برای موقعی است که پزشک نیاز داشته باشد تا دارویی را هم برای بیمار تجویز کند. در بخش نام دارو، داروهای مورد نیاز را تعیین می‌کند. با کلیک روی ستاره روبرو، بیشترین داروهای تجویزی برای او نشان داده خواهند شد.

بعد از انتخاب نام دارو، پزشک می‌تواند تعداد یا همان دوز مصرف و چگونگی مصرف را تعیین کند. البته به صورت پیشفرض، تعداد و نحوه تعیین شده‌اند و فقط کافی است تا پزشک با چند کلیک، آن‌ها را تغییر دهد.

نسخه خدمات

در این نسخ، خدماتی که از سمت پزشک برای بیمار ضروری است، انتخاب و در نهایت ثبت می‌شود.

نسخه پاراکلینیک

این خدمات شامل آزمایشگاه، رادیولوژی، ام آر آی، سی تی اسکن، سونوگرافی، فیزیوتراپی و دیگر موارد خدمات پاراکلینیکی است.

لیست نسخ

در این لیست، تمامی نسخه‌ها و دستوراتی که پزشک تهیه کرده است، قابل مشاهده است.

ضوابط لازم الاجرا توسط دستیاران در خصوص نسخ سرپائی:

ثبت نام پزشکان در سامانه نسخ الکترونیک بیمه های پایه انجام شود.

نامه معرفی پزشکان همراه با مشخصات ایشان به بیمه های پایه ارسال شود

تطبیق مشخصات مراجعه کننده و کارت شناسایی معتبر

بررسی همپوشانی بیمه پایه با سایر بیمه ها در سایت

فقط پزشک دارای مجوز و نظام پزشکی و همچنین مجوز امضای الکترونیک و در صورت ثبت نام در سایت سازمان امکان صدور نسخ الکترونیکی را دارد. همچنین بعد از اخذ نماد الکترونیک است که پزشک می‌تواند تعرفه ویزیت الکترونیک را دریافت کند.

اگر کد ملی بیمار توسط سایت شناسایی نشد (در صورت درست وارد شدن کد ملی)، بیمار خود باید با مراجعه به سازمان، این مشکل را برطرف کند.

پزشک می‌تواند در قسمت تاریخچه ارائه، به داروهای تحویل داده به او توسط داروخانه دسترسی داشته باشد.

عدم ارسال گزارش خدماتی چون آندوسکوپی، الکترومیوگرافی، دانسیتومتری، اکو، تست ورزش،اسپیرومتری و مواردی که طی بخشنامه و ضوابط به پزشکان اعلام گشته است موجب کسور نسخه خواهد شد .

در خصوص الزامات بیمه ای پرونده بیماران بستری نیز واحدهای ترخیص و رسیدگی به اسنادپزشکی اقدام به بررسی موارد نامنطبق کرده و ضمن اعلام علل بروز کسورات قوانین و آئین نامه های مربوطه را در اختیار دستیاران قرار می دهند.


 

  • 1402/07/15 - 19:25
  • 892
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
آموزش سلامت

حشره کش ها رابطه مستقیم با بیماری های خونی کودکان دارند

حشره کش ها رابطه مستقیم با بیماری های خونی در کودکان دارند، بنابراین در حضور کودکان نباید از آنها استفاده کرد.

** بیماری های خونی شایع کودکان ایرانی

این فوق تخصص خون و سرطان کودکان در پاسخ به این سووال که کدام یک از بیماری های خونی کودکان در ایران شیوع بیشتری دارد، گفت: متاسفانه همانطور که در ایران بیماری های ژنتیک متعددی وجود دارد، بیماری های خونی ای که ریشه ژنتیک دارند نیز زیاد مشاهده می شود.

وی به عنوان نمونه به بیماری تالاسمی در کشور اشاره کرد و افزود : ایران کشوری است که روی کمربند تالاسمی دنیا قرار گرفته، بگونه ای که شیوع این بیماری در ایران به دو تا سه درصد و حتی در بعضی مناطق تا 15 درصد نیز می رسد.

دکتر ابوالقاسمی هر چند شیوع تالاسمی و کنترل آن را در ایران یکی از دغدغه های متخصصین خون کشور عنوان کرد اما در عین حال گفت : خوشبختانه موفقیت های خوبی در این خصوص برای نظام سلامت کشور فراهم شده است. برنامه های پیشگیری قبل از تولد و مشاوره قبل از ازدواج در کنترل این بیماری اثرگذار بوده است بطوریکه در گذشته که حدود یکهزار مورد جدید تالاسمی در سال داشتیم، امسال این رقم به زیر 250 مورد رسیده است.

وی همچنین با بیان اینکه کم خونی های دیگری که جنبه ارثی دارند نیز همچنان در کشور شایع هستند، آنیمی پلاستیک بیماری فانکونی را از جمله این کم خونی ها برشمرد.

این فوق تخصص خون کودکان، کمبود آنزیم «جی 6 پی دی»(G6PD) را نیز یکی از شایع ترین موارد در بیماری های خونی عنوان کرد که نمونه بارز آن فاویسم است که هر سال تعداد قابل توجهی از بستری های نوزادان در بیمارستان ها را همین بیماری تشکیل می دهد.

دکتر ابوالقاسمی یکی دیگر از بیماری های خونی را هموفیلی عنوان کرد و گفت: هر چند در کشور ما حدود هفت یا هشت هزار نفر هموفیلی وجود دارد، اما از آنجا که بار مالی این بیماری برای کشور بسیار زیاد است، بنابراین هزینه این بیماران از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.



** ابتلا حدود سه هزار کودک زیر 15 سال کشور به سرطان طی سال

وی در پاسخ به سووالی مبنی بر اینکه کدام سرطان ها در کودکان کشور شیوع بیشتری دارد، گفت: متاسفانه در داخل کشور، ثبت سرطان در افراد بالغ آمار صحیح تری نسبت به سرطان در کودکان دارد، بطوریکه متاسفانه هنوز نتوانسته ایم آمار کودکان مبتلا به سرطان را جمع آوری کنیم.

رییس انجمن خون و سرطان کودکان در عین حال افزود : آمارها تا به امروز نشان داده است که سالانه دو هزار و 500 تا سه هزار کودک زیر 15 سال مبتلا به سرطان در کشور تشخیص داده می شوند که از این میزان، 20 درصد به سرطان خون مبتلا هستند.

وی با بیان اینکه سرطان خون در دنیا رو به افزایش است، ادامه داد: از هر 100 هزار کودک زیر 15 سال، چهار نفر مبتلا به سرطان خون هستند که شایع ترین سرطان کودکان را در وهله نخست سرطان خون، سپس سرطان بافت های نرم تشکیل می دهند.

دکتر ابوالقاسمی ادامه داد: به نظر می رسد که در این بخش نیز نبود آمار دقیق، مشکلاتی را برای ثبت سرطان در کشور به همراه آورده است.



** فعالیت یکصد پزشک فوق تخصص خون و سرطان کودکان در کشور

وی همچنین در خصوص تعداد پزشکان فوق تخصص خون و سرطان کودکان در کشور گفت: تعداد متخصصان رشته سرطان خون کودکان در گذشته، بیشتر از پنج نفر نبود که این افراد در اهواز و تهران فعالیت می کردند اما اکنون یکصد پزشک فوق تخصص خون و سرطان کودکان در کشور بسر می برند که در کنار طبابت، تربیت نیروهای فوق تخصصی در این زمینه را نیز برعهده دارند.

وی این موضوع را بسیار افتخار آمیز ارزیابی کرد و گفت : از نظر آماری باید اذعان داشت که اگر دو هزار کودک مبتلا به سرطان در کشور باشد، برای هر 30 نفر یک فوق تخصص وجود دارد.



** 80 درصد کودکان مبتلا به سرطان درمان قطعی می شوند

دکتر ابوالقاسمی همچنین در زمینه احتمال درمان کودکان سرطانی در کشور افزود: حدود 80 درصد بچه های ایرانی مبتلا به سرطان، بطور قطع درمان می شوند.

رییس سابق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دسترسی آسان تر این کودکان به درمان، پزشک و دارو را از جمله علل درمان قطعی آنها برشمرد.



** مرکز تحقیقات ثبت سرطان کودکان دارای مجوز همچنان شکل نگرفته است

مدیرعامل سابق سازمان انتقال خون درمورد مشکلات تحقیقات علمی با موضوع سرطان کودکان گفت: یکی از مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد این است که دپارتمان های شکل گرفته باید تقویت شوند. بسیاری از دپارتمان ها هر چند مجوز گرفته اند اما به خوبی فعالیت نمی کنند.

وی افزود: هنوز مرکز تحقیقات ثبت سرطان اطفال در کشور که دارای مجوز باشد شکل نگرفته و مرکزی که مرکز پیوند استخوان مخصوص اطفال باشد نیز هنوز راه نیافتاده است. به عبارت دیگر مرکز اختصاصی پیوند مغز استخوان اطفال به دلیل هزینه های زیاد برای ساخت، وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: به رغم حضور افراد متخصص در مورد سلول های بنیادی خونساز، ، کشور همچنان فضاهای اختصاصی کمی برای فعالیت این متخصصان دارد، بگونه ای که به عنوان مثال اکنون دو تا سه مرکز برای انجام کارهای پیوند مغز استخوان کودکان اعلام آمادگی کرده اند.

  • گروه خبری : مطالب آموزشی و مقاله ها
  • کد خبر : 16059