واحد فناوری اطلاعات و ارتباطات

اهداف
هـدف‌ اصلـی‌ از ایجاد خط مشی‌ امنیت‌ اطلاعات و سیستم‌های اطلاعاتی‌، محافظت‌ از دارائیهای‌ بیمارستان ‌ و فراهـم‌ کردن‌ محیط امن ‌بـرای‌ دسترسی به اطلاعات و بهره برداری از امکانات سیستم‌های اطلاعاتی اعضـای‌ بیمارستان ‌ می‌باشد.خط مشی امنیت‌ اطلاعات‌ متضمن تامین اهداف زیر است:
1-1- محرمانگی، صحت، اصالت و قابلیت دسترسی به اطلاعات بیمارستان  در سطوح مختلف تامین گردد.
1-2- دارائیها و امکانات‌ فن آوری اطلاعات بیمارستان ‌ در مقابل‌ دستبرد، اختلال و دسترسی‌ غیر مجازمصون‌ بماند.
1-3- استفاده‌ غیر مجاز و خلاف‌ قانون‌ از امکانات‌ فناوری اطلاعات ‌ بیمارستان ‌ صورت‌ نپذیرد.

تعریف واژه ها:   
منابع شبکه و ارتباطات‌ : هر نوع‌ تجهیزات‌ کامپیوتری‌، نرم‌افزار، شبکه‌ و تسهیلات‌ مربوطه‌ که‌ توسط بیمارستان  ‌تأمین‌ شده‌ باشد و اجازه‌ دسترسی‌ به‌ آن‌ توسط بیمارستان ‌ صادر گردد.
مسئول فناوری اطلاعات : اشخاصی که تحت نظارت مدیریت فناوری اطلاعات متصدی مدیریت و نگهداری اطلاعات فناوری اطلاعات می باشند.
مدیر سیستم‌ : شخصی‌ که‌ مجوز دسترسی‌ کامل‌ به‌ امکانات‌ یک سیستم فناوری اطلاعات (مثل پست الکترونیکی، وب، اتوماسیون اداری و...) ‌ را برای‌ اداره‌ یا نگهداری‌ آن‌ داشته‌باشد و از طرف‌ مدیریت فناوری اطلاعات منصوب‌ می‌گردد.
کاربر : شخصی‌ که‌ به هر طریق ممکن از امکانات‌ بیمارستان ‌ استفاده‌ می‌کند.
خط مشی:   
2-1- تمام‌ سیستمهای‌ رایانه‌ای و متعلقات آنها اعم‌ از دستگاههای‌ جانبی‌، نرم‌افزارها، اطلاعات، داده‌های ‌متعلق‌ به‌ بیمارستان ‌ (حتی‌ اگر از نظر فیزیکی‌ در محل‌ دیگری‌ واقع‌ شده‌ باشد) و یا در داخل‌ بیمارستان ‌ باشد.
2-2- سیستمهای‌ اطلاعاتی‌ که‌ متعلق‌ به‌ بیمارستان ‌ نیستند اما کاربرد آنها بر تجهیزات‌ متعلق‌ به‌ بیمارستان ‌ یا در داخل‌ شبکه‌ بیمارستان ‌ تأثیر می‌گذارد.
2-3- بستر شبکه، ‌ شبکه‌ بیمارستان ‌ اعم از شبکه‌های محلی و شبکه‌ی گسترده‌ی بیمارستان .
2-4- کلیه کاربران سیستمهای‌ اطلاعاتی‌ بیمارستان  .

2-5- سایر دارائی‌های بیمارستان ‌ که‌ ممکن‌ است‌ به علت‌ استفاده‌ نادرست‌ از سیستمهای‌ اطلاعاتی‌ در معرض‌تهدید قرار گیرند.
مسئولیت ها
مسئولیت‌ وضع‌ قوانین‌ و دستورالعمل‌های امنیتی‌ بیمارستان ‌ و همچنین‌ بررسی‌ مجدد و تجدید نظر در آنها بعهده‌ کمیته‌ فناوری اطلاعات‌ بیمارستان ‌ خواهد بود. این‌ کمیته همچنین‌ عالیترین‌ مرجع‌ قضاوت‌ در موردمسائل‌ و مشکلات‌ امنیت‌ اطلاعات‌ بیمارستان ‌ می‌باشد.
3-2- مسئولیت‌ اجرای‌ خط مشی‌ امنیتی‌ :
مسئولیت‌ اجرای‌ خط مشی امنیتی‌ در مورد حفاظت‌ فیزیکی‌، حفاظت شبکه‌، نرم‌افزارها‌ و اطلاعات از سیستمهای‌اطلاعاتی‌ در بیمارستان ‌ برعهده‌ مسئول فناوری اطلاعات خواهد بود. ضمنا هر سیستم‌ اطلاعاتی‌ بایـد دارای‌ مدیریـت‌ مستقلی‌ تحت‌ نظارت‌ مسئول‌ واحد باشد که‌ مجوز دسترسی‌ کامـل‌ (به منظوراداره‌ و نگهداری‌) به‌ آن‌ سیستـم‌ را خواهـد داشت‌.
3-3- مسئولیت‌ نظارت‌ بر اجرای‌ خط مشی امنیتی‌ :
مسئولیت‌ نظارت‌ بر اجرای‌ خط‌مشی‌های ‌ امنیتی‌ بیمارستان ‌ بر عهده‌ مسئول فناوری اطلاعات بیمارستان  ‌خواهد بود. در این‌ راستا، در صورتی‌ که‌ هر یک‌ از واحدها نتواند خط مشی‌های ‌ امنیتی‌ بیمارستان ‌ را بنحو مطلوب‌ اجرا نماید، مسئول فناوری اطلاعات موظف‌ است‌ کلیه‌ اقدامات‌ لازم‌ و قابل‌ قبول‌ را بـرای ‌تأمین‌ امنیت‌ و جلوگیری‌ از استفاده‌ نادرست‌ از امکانات‌ فناوری اطلاعات‌ بیمارستان ‌ به عمل‌ آورد.
3-4- مسئولیت‌ آموزش‌ خط مشی‌ امنیتی‌ :
مسئول فناوری اطلاعات بیمارستان ‌ موظف‌ است‌ تدابیر لازم‌ را برای‌ آموزش‌ سیاست‌ امنیت‌ اطلاعات‌به‌ مسئولین‌ واحدهای‌ مختلف‌ بیمارستان ‌، اتخاذ نماید. پس‌ از طی‌ این‌ مرحله‌، مسئولیت‌ آموزش ‌اعضای‌ هر واحد، بر عهده‌ مسئول‌ آن‌ واحد خواهد بود.
تبصره‌ 1: تمام‌ اعضای‌ بیمارستان ‌ (اعم‌ از اساتید، دانشجویان‌ و کارکنان‌) بعنوان‌ استفاده‌ کننده‌ از امکانات فناوری اطلاعات ‌ بیمارستان ‌، موظف‌ به‌ رعایت‌ معیارهای‌ امنیتی‌ مندرج‌ در سیاست‌ امنیت‌ می باشند.

روش انجام کار:   
کاربران شبکه رایانه ای بیمارستان  مسئول استفاده مناسب از منابع واطلاعات شبکه واحترام به حقوق دیگران می باشند واین قوانین شرایط استفاده مناسب از منابع اطلاعاتی بیمارستان  رابیان می کند :
کاربران منابع اطلاعاتی بیمارستان  بایستی حقوق مولفان و اجازه انتشارمطالب دیگران را احترام بگذارند و از زیر پا گذاشتن حقوق دیگران اجتناب کنند. این دستور العمل شامل استفاده مناسب از تمام منابع اطلاعاتی بیمارستان  شامل رایانه ها، شبکه ها و اطلاعاتی که در آنهاوجود دارد می شود.
این قوانین برای همه اساتید، کارکنان، دانشجویان وتمامی کسانی است که اجازه دسترسی به شبکه بیمارستان  برای آنهاایجادشده است .



سیاستها:
1- استفاده‌ از امکانات‌ فن‌آوری اطلاعات بیمارستان ‌ برای‌ اهداف‌ زیر قابل‌ قبول‌ است‌:
ـ تدریس‌ و یادگیری‌
ـ پژوهشهای‌ علمی‌
- افزایش‌ دانش‌ شخصی‌
ـ انجام‌ امور مشاوره‌‌ای‌ برای‌ مؤسسات‌ طرف‌ قرارداد بیمارستان ‌
ـ ایجاد ارتباطات‌ برای‌ دستیابی‌ به‌ اهداف‌ فوق‌
تبصره‌ 1: هر گونه‌ فعالیت‌ شخصی‌ در حد متعارف‌ در صورتیکه‌ مرتبط با اهداف‌ تجاری‌ نباشد قابل‌ قبول‌ است‌و مرجع‌ تشخیص‌ متعارف‌ بودن‌ استفاده از منابع شبکه‌، مسئول فناوری اطلاعات بیمارستان  می‌باشد .
تبصره‌ 2: کلیـه‌ استفاده‌های‌ فـوق‌ باید در چارچـوب‌ قوانین‌ جـاری‌ کشور و با رعـایت‌ حقوق‌ سایر افراد صورت‌ پذیرد.
تبصره‌ 3: در مورد فعالیتهایی‌ که‌ در فهرست‌ فوق‌ قرار نمی‌گیرند، صدور مجوز بعهده‌ مسئول فناوری اطلاعات و در صورت‌ لزوم‌ کمیته‌ فناوری اطلاعات‌ بیمارستان ‌ خواهد بود.
2- هر شخصی‌ که‌ به‌ شبکه‌ بیمارستان ‌ متصل‌ شود، بطور ضمنی‌ مقررات‌ و خط مشی‌های ‌امنیتی‌ بیمارستان ‌ را پذیرفته‌ است‌.
3- تمام‌ استفاده‌ کنندگان‌ از سیستم‌های‌ فناوری اطلاعات بیمارستان ‌ از جمله‌ کارکنان‌ و راهبران سیستم‌ها باید اصل‌ خصوصی‌ بودن‌ اطلاعات‌ در شبکه‌ و حفظ حریم خصوصی افراد را رعایت‌ نمایند.
4- مدیران‌ سیستم‌ تنها در صورت‌ لزوم‌ و با رعایت‌ مفاد آیین ‌نامه‌های استفاده از پست الکترونیکی و اینترنت بیمارستان  می‌توانند به‌ اطلاعات‌ کاربران‌ دسترسی‌ پیدا کنند و یا جریان‌اطلاعات‌ در شبکه‌ را بررسی‌ نمایند.
5- هر قراردادی‌ که‌ میان‌ بیمارستان ‌ و طرف دیگری‌ (اعم‌ از حقیقی‌ و حقوقی‌) منعقد گردد که‌ متضمن‌ استفاده‌ آن‌ طرف‌ از امکانات‌ فن‌آوری اطلاعات‌ بیمارستان ‌ شود، باید شامل‌ ماده‌ای‌ باشد که‌ در آن‌ لزوم ‌رعایت‌ مقررات‌ و خط‌مشی‌های‌ امنیتی‌ شبکه و سیستم‌های اطلاعاتی بیمارستان ‌ در آن تصریح‌ گردد.
6- تمامی کاربران بایستی در حفظ و استفاده بهینه از منابع اطلاعاتی شبکه و تجهیزات آن کوشاباشند.
7-کاربران نبایستی اقدام به جداکردن قطعات سخت افزاری از رایانه و یاحذف و نصب نرم افزار روی رایانه های متعلق به بیمارستان  نمایند ،مگر اینکه اجازه لازم را از مسئول فناوری دریافت کنند.
8- هیچ کاربری نبایستی با دسترسی کاربر دیگری وارد شبکه شود و از منابع شبکه استفاده کند این مورد شامل :
تلاش برای تغییر اطلاعات شخصی و یا بیمارستان ی افراد دیگر ،تلاش برای دسترسی به منابعی که خود شخص اجازه دسترسی به آنهاراندارد، تلاش برای ایجاد تغییرات درسیستمها، سیستم عاملها یا منابع اطلاعاتی، تلاش برای از کار انداختن رایانه(ها) ی بیمارستان  و یا تلاش برای از بین بردن و یا دستکاری اطلاعات موجوددر شبکه بیمارستان ، می باشد.
9- کاربران شبکه نبایستی نرم افزاری نوشته و یا نصب کنند که باعث اختلال درسایر رایانه ها و یا شبکه شود و به اطلاعات حساس و یا شخصی دیگران دسترسی پیداکنند، و یا باعث ایجاداشکال در اجزای نرم افزاری و یا سخت افزاری شبکه شوند.
10-کاربران شبکه نبایستی از نرم افزارها و یا برنامه های کاربردی استفاده کنند که باعث اختلال در کار سایر رایانه ها و یا دسترسی به حسابهای کاربری سایرین داشته باشد.
11- استفاده ازهرگونه نرم افزارمخربی که باعث صدمه زدن به رایانه ها و یا دسترسی غیر مجاز به اطلاعات شبکه شود مصداق جرم رایانه ای است .
12- کاربران شبکه بیمارستان  نبایستی به رایانه، نرم افزار، داده و یا اطلاعات شبکه، بدون داشتن اجازه دسترسی، دسترسی پیدا کنند و نبایستی درصورتیکه به شبکه بیمارستان  دسترسی دارند این دسترسی رابه دیگران بدهند.
13- لازم است کاربران شبکه هرنوع نقصی راکه در نرم افزارها و سیستم امنیت شبکه مشاهده می کنند، بلافاصله به مسئول فناوری بیمارستان  اطلاع دهند تا نسبت به رفع آن اقدام شود.
14- کاربری که به وی نام کاربری ورمز ورود اعطا شده است مسئول استفاده صحیح از این نام کاربری و رمز ورود است و استفاده غیر مجازاز آن و یا ارائه آن به دیگران تخلف میباشد.
15- کاربران شبکه بایستی حقوق دیگر کاربران رارعایت کنند، اکثر سیستم های بیمارستان  مکانیسم هایی برای محافظت از اطلاعات شخصی کاربران دارند، تلاش برای دور زدن این مکانیسمها برای دسترسی به اطلاعات سیستم ها و یا اطلاعات اشخاص مصداق جرم است.
16- استفاده از امکانات شبکه ای و ارتباطی بیمارستان  جهت گول زدن، تهدید، اذیت و آزار دیگران مجاز نمی باشد.
17- منابع ارتباطی و شبکه ای بیمارستان  نبایستی جهت ارسال موارد تبلیغاتی شخصی و یا تجاری مورد استفاده قرارگیرد.
18- کاربران نبایستی عمدابه دنبال بدست آوردن کپی یا تغییر در فایلهای اطلاعاتی، تغییر در نرم افزارها و یا تغییر در کلمات عبورسایر کاربران باشند.
19- منابع شبکه و ارتباطات بیمارستان  نباید در جهت جانبداری و یا تبلیغ از احزاب سیاسی مورد استفاده قرارگیرد.
20-مدیرسیستم برای حفظ امنیت و تسریع در عیب یابی سیستم ها میتواند با رعایت محرمانگی اطلاعات روی تمامی سیستمها مانیتورینگ نصب نمایند .این بند شامل دستگاههای امنیتی(ریاست ، مدیریت ،مسئول امور اداری،حراست)نمی شود.


واحد مدیریت اطلاعات سلامت


معاونت توسعه منابع


 

اطلاعیه های مجتمع خیرین سلامت

اطلاعیه ها در مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت

اطلاعیه های مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت استان قم



1402/12/02

اکران فیلم نگهبان در مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت

زمان: چهارشنبه 9 اسفند، ساعت 14

مکان: آمفی تئاتر ۱ کلینیک ویژه


1402/09/05

فیلم سینمایی سرهنگ ثریا

قابل توجه کارکنان گرامی مجتمع، اکران خانوادگی و رایگان فیلم سینمایی سرهنگ ثریا در مجتمع خیرین سلامت

زمان: یکشنیه ۱۲ آذر ساعت 16

مکان: آمفی تئاتر کلینیک ویژه


1402/08/07
اکران فیلم اخت الرضا (ع)

اکران خانوادگی فیلم سینمایی اخت الرضا(ع)

ویژه کارکنان مجتمع

 زمان: چهارشنبه ۱۰ آبان‌ماه، ساعت ۱۵:۳۰

مکان: سالن آمفی تاتر ۱ مجتمع خیرین سلامت

لطفاجهت ثبت‌نام، با روابط عمومی مجتمع هماهنگ کنید یا نام و نام خانوادگی، و تعداد نفرات را به آی دی زیر در ایتا ارسال کنید.

@cartvelbiji


1402/07/26
بأی ذنب قتلت
 
پیرو حمله وحشیانه شب گذشته رژیم کودک کش اسرائیل به بیمارستان غزه که منجر به یک فاجعه عظیم انسانی شد و بیش از 1000 مظلوم بیگناه که بیشتر آن کودکان و زنان بودند در تجمع اعتراضی شرکت خواهیم کرد. 
ساعت : ۱۱ 
مکان : پارکینگ پزشکان جلوی ساختمان فرقانی

1402/06/04
قابل توجه کارکنان گرامی مجتمع خیّرین سلامت
به مناسبت هفته دولت و به منظور تقویت ارتباط بین مسئولان و کارکنان، نشست دوستانه با ریاست محترم مجتمع، جناب آقای دکتر حکیم الهی سه شنبه 7 شهریور به مدت دو ساعت  10 تا 12  تعیین و ایشان آماده پذیرش مراجعه کنندگان گرامی می باشند.


1401/05/22
واحد آموزش مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت در نظر دارد مسابقه ای بین کارکنان شاغل  در این مرکز که به نوعی با نوزادان در ارتباط هستند مسابقه احیاء قلبی ریوی برگزار نماید
 
 

1401/04/23

قابل توجه کلیه همکاران گرامی

عطف به نامه شماره ۶۶۳۸/۳۰۰د مورخ 1401/04/20 معاون محترم بهداشت وزارت متبوع و تأکیدات مکرر ستاد ملی کرونا، به اطلاع می رساند؛ تمامی افراد شاغل در این مجتمع (منجمله دانشجویان) که ۶ ماه از آخرین نوبت دریافت و تزریق واکسن کووید۱۹ آنها گذشته است؛ می بایست تا پایان مرداد ماه سال جاری، یک نوبت واکسن یادآور دریافت و تزریق نمایند.


کلاس‌های آمادگی برای زایمان

 

طبق فرمایشات مقام معظم رهبری: فرزندآوری یکی از مهم ترین مجاهدت های زنان و وظایف زنان است؛ چون فرزندآوری در حقیقت هنر زن است؛ اوست که زحماتش را تحمل می کند، اوست که رنج هایش را می برد، اوست که خدای متعال ابزار پرورش فرزند را به او داده است. خدای متعال ابزار پرورش فرزند را به مردها نداده، در اختیار بانوان قرار داده؛ صبرش را به آنها داده، عاطفه اش را به آنها داده، احساساتش را به آنها داده، اندامهای جسمانی اش را به آنها داده؛ در واقع این هنر زن ها است. اگر چنانچه ما اینها را در جامعه به دست فراموشی نسپریم، آن وقت پیشرفت خواهیم کرد.

رهبر انقلاب فرمودند: مسأله جمعیّت را جدّی بگیرید! جمعیّت جوان کشور دارد کاهش پیدا می‌‌کند. یک جایی خواهیم رسید که دیگر قابل علاج نیست.

از این رو بر آن شدیم که طبق دستور مقام معظم رهبری و هم چنین از آنجایی که زن در جایگاه والای بشریت قرار دارد تمام عزم خود را جمع کنیم و به منظور افزایش فرزند آوری و رسیدن به یک مادر شاد و سالم ، کودک شاد و سالم و در نهایت جمعیت جوان شاد و سالم گامی برداریم.

مهم‌ترین و بزرگ‌ترین هدف کلاس‌های آمادگی برای زایمان، دادن اطلاعات و آگاهی به مادران باردار است. و از آنرو تشویق و آماده سازی برای فرزند آوری و رسیدن به یک جمعیت سالم و شاد است.

 مادر با کسب آگاهی به مرور ترس او از بین می‌رود و تفکرات نادرست او اصلاح می‌شود. این کلاس‌ها به زنان کمک می‌کند تا با مشکلات احتمالی بارداری کنار بیایند یا آنها را حل کنند. اعتماد به نفس مادر باردار در این کلاس‌ها افزوده می‌شود و او یاد می‌گیرد بسیاری از دردهای دوران بارداری را بدون نیاز به دارو برطرف کند.

 

در این کلاس ها مادر یاد خواهد گرفت که زایمان طبیعی را برای خود آسان کند و دردهای خود را کنترل کرده و  را به یک فرآیند آسان تبدیل شود .

 

هدف از برگزاری کلاس های آمادگی برای زایمان برای مادران

بسیاری از خانم‌ها، مراقبت‌های بارداری را از مادر یا یکی از بستگان نزدیک یاد می‌گیرند که قبلاً تجربۀ زایمان داشته است. آموزش‌های مادربزرگ‌ها بسیار خیرخواهانه است، اما باید توجه داشت که گاهی خرافات و عقاید اشتباه با این آموزش‌ها ترکیب می‌شود و از طرفی، هر روز راهکارهای جدیدی برای تسهیل بارداری و زایمان ارائه می‌شود که مادربزرگ‌های ما از آن بی‌خبرند. بعضی از خانم‌های باردار نیز به خانوادۀ خود دسترسی ندارند و این آموزش‌ها را دریافت نمی‌کنند. کلاس‌های آمادگی برای زایمان، به خانم‌های باردار یاد می‌دهد که چطور از خودشان مراقبت کنند و به مرور برای زایمان آماده شوند. این کلاس‌ها با اهداف خاصی برگزار می‌شود و در هر جلسه، نکات مهم بارداری و تمرینات ورزشی نیز ارائه می‌شود.

ترس از اتفاقاتی که بعداً خواهد افتاد نیز باعث اضطراب مادران می‌شود. استرس و اضطراب، هورمون‌هایی را در بدن ترشح می‌کند که می‌تواند احتمال زایمان زودرس، پیشرفت نکردن زایمان یا به دنیا آمدن نوزاد کم‌وزن را افزایش دهد. کلاس‌های آموزشی می‌تواند با کاهش استرس‌های بارداری از برخی خطرات احتمالی نیز جلوگیری کند. آموزش نگهداری صحیح از نوزاد یکی دیگر از هدف‌های این کلاس‌هاست. شما در این کلاس‌ها نحوۀ شیردهی و مراقبت از نوزاد را یاد می‌گیرید و می‌توانید علائم هشداردهنده در نوزاد را شناسایی کنید.

 

موارد آموزشی در کلاس‌های آمادگی برای زایمان

از حدود هفتۀ ۲۰ بارداری می‌توانید کلاس‌های آمادگی برای زایمان را شروع کنید. این کلاس ها در بیمارستان دوستدار مادر خیرین سلامت تشکیل می‌شود.

هر دوره ، در هشت جلسه ، 90 دقیقه ای به مدت یک ماه برگزار میشود.

  • موارد آموزشی بصورت زیر است :

جلسۀ اول: در جلسۀ اول، با مامایی آشنا می‌شوید که قرار است آموزش‌های لازم را به شما بدهد. این شخص مربی کلاس است و به شما در مورد اهداف کلاس و نحوۀ برگزاری آن توضیحاتی می‌دهد. سپس دربارۀ تغییرات آناتومیک و فیزیولوژیکی که در طول بارداری اتفاق می‌افتد، اطلاعاتی را به شما ارائه می‌کند. ماما در این جلسه سعی می‌کند که شما را با تمرینات ورزشی مخصوص بارداری آشنا کند. همچنین به شما نحوۀ صحیح نفس کشیدن و روش‌های ریلکسیشن را آموزش می‌دهد .

ویک تور بیمارستانی برای آشنایی با محیط بیمارستان و بخش زایمان  آن برگزار خواهیم کرد .

 

جلسۀ دوم: مربی کلاس در این جلسه، تغذیه در دوران بارداری را به شما آموزش می‌دهد. او به شما در خصوص باید‌ها و نباید‌های بارداری نکته‌هایی را مثل دوری از مصرف برخی داروها، پرهیز از پرخوری، استراحت کافی و دریافت مکمل‌ها یادآوری می‌کند. همچنین در این جلسه، ماما به شما می‌گوید که نسبت به بدن خود هشیار باشید و علائم خطر در بارداری را بشناسید. در ادامه نیز مربی به شما تمرین‌های کششی، تنفسی و تن‌آرامی را آموزش می‌دهد.

 

جلسۀ سوم: جلسۀ سوم با آموزش همسر شما همراه است. در این جلسه، مربی به شما و همسرتان نکاتی را در مورد بهداشت روانی توضیح می‌دهد و مواردی را نیز دربارۀ وضعیت شما به همسرتان یادآوری می‌کند. همچنین در این جلسه دربارۀ رشد و تکامل جنین در بدن مادر نیز آموزش‌هایی ارائه می‌دهند که می‌تواند با تصویرهای همراه باشد.

 

جلسۀ چهارم: در این جلسه شما با انواع دردهای زایمان و راه‌های کاهش آن آشنا می‌شوید. مربی طی جلسۀ چهارم در مورد تغذیۀ صحیح در این دوران آموزش‌هایی به شما می‌دهد و طبق هر جلسه، شما حرکات ورزشی انجام خواهید داد.

جلسۀ پنجم: در طول این جلسه، ماما شما را با مراحل مختلف زایمان، از شروع درد تا خروج نوزاد و سپس جفت آشنا می‌کند. در جلسۀ پنجم شما در خصوص انواع مداخلات ضروری هنگام زایمان اطلاعاتی را کسب می‌کنید که هنگام زایمان می‌تواند نگرانی‌های شما را برطرف سازد.

 

جلسۀ ششم: برخی از خانم‌ها نسبت به زایمان سزارین خوش‌بین‌تر هستند و این روش را انتخاب می‌کنند. در جلسۀ ششم، ماما به اهمیت زایمان طبیعی می‌پردازد و انواع روش‌های کاهش درد رایج در کشور مانند زایمان در آب، بی‌حسی اسپاینال یا بی‌حسی اپیدورال را به شما معرفی می‌کند. همچنین در این جلسه، مربی نقش همراه در بیمارستان را برای شما توضیح می‌دهد و علاوه بر آن به شما یاد می‌دهد که برای زایمانتان برنامه‌ریزی کنید.

 

جلسۀ هفتم: در طول بارداری ممکن است شما نگرانی‌هایی در خصوص بارداری خود داشته باشید. در جلسۀ هفتم، ماما به شما توضیح می‌دهد که علائم خطر در بارداری چه چیزهایی است و شما باید چه واکنشی در مواجهه با آنها نشان دهید. همچنین در این جلسه، ماما علائم خطر پس از زایمان و مراقبت‌های لازم پس از زایمان را برایتان شرح می‌دهد. علاوه بر این در جلسۀ هفتم معمولاً با نمایش یک فیلم، نحوۀ صحیح شیردهی به نوزاد به خانم‌های باردار آموزش داده می‌شود.

 

جلسۀ هشتم: مربی در جلسات پایانی کلاس، نکات گفته‌شده در خصوص برنامه‌ریزی را مرور می‌کند و به شما آموزش می‌دهد تا به مرور، سایر اعضای خانواده را برای ورود عضو جدید آماده کنید. همچنین در این جلسه، نحوۀ مراقبت از نوزاد و مواردی که ممکن است نشانۀ خطر باشد، به شما آموزش داده می‌شود.

مدرس کلاس ها

نفیسه شیردل (کارشناس مامایی) مامای آموزش دیده در بخش بلوک زایمان

دارای گواهینامه:

  1. دوره تربیت مربی کلاس های آمادگی برای زایمان
  2. دوره حرکات کششی و اصلاحی بارداری ( حکا و یوگا در بارداری)
  3. دوره سلامت جنسی و باروری
  4. دوره هوش جنین
  5. دوره کاربرد طب نوین در طب باروری
  6. دوره کارگاه اوریکولوتراپی ( طب فشاری گوش) جهت تسهیل و کاهش درد در زایمان
  7. دوره طب سنتی ایرانی در چهارچوب آین نامه نحوه فعالیت فعالان حوزه طب سنتی

 

این کلاس ها رایگان و ارائه مدرک معتبر برگزار میشود .

مکان : تقاطع خیابان روحانی و خیابان آذر ، کلینیک ویژه ، طبقه منفی یک ، کلاس زایمان طبیعی (فیزیولوژیک)

جهت ثبت نام و رزو در این کلاس‌ها  ،نام و نام خانوادگی خود را به شماره 09383244240 پیامک نمائید.

ساعت برگزاری کلاس ها ۱۰ تا 12

در صورت استقبال در شیفت عصر هم برگزار خواهد شد .

 

  • لازم به ذکر است گذراندن این دوره برای دریافت  خدمات « زایمان بی درد » ضروری است .
  • و هم چنین در صورت زایمان به روش سزارین داشتن این مدرک ضروری می باشد.

 

باتشکر واحد آموزش، بیمارستان دوستدار مادر  خیرین سلامت


1401/03/10

همه دعوت هستید به:

 اولین نشست حرفه ایی هیئت مدیره نظام پرستاری با گروه های پرستاری و پیراپزشکی وابسته به نظام پرستاری با حضور مدیریت محترم پرستاری مجتمع خیرین سلامت قم
 
زمان : پنج شنبه ۱۲ ام خرداد ساعات ۱۰ تا ۱۲ 
مکان : سالن آمفی تاتر مجتمع خیرین سلامت طبقه منفی ۱ کلینیک ویژه
 
روابط عمومی نظام پرستاری قم
روابط عمومی مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت قم
 
کلاس‌های آمادگی برای زایمان  اولین نشست حرفه ایی مدیریت محترم پرستاری لزوم تزریق دوز یادآور سوم و چهارم واکسن کرونا مسابقه بزرگ احیاء نوزادان قرارداد با بیمه های تکمیلی ملاقات با ریاست مجتمع
{author_name}
تصویر نویسنده :

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید