هموکروماتوز چیست

هموکروماتوز به معنای انباشته شدن بیش از حد آهن توی بدن هستش که به دنبال(جذب) بیش از حد آهن اتفاق میفته.

بطور طبیعی روزانه حدودیک میلی گرم آهن جذب میشه اما تو این بیماری به دلیل یه جهش ژنتیکی این میزان به حدود ۴ میلی گرم افزایش پیدا میکنه.

در ابتدا این قضیه مشکل خاصی ایجاد نمیکنه اما در سن بالای۴۰ سالگی که میزان آهن به طور غیر طبیعی ای بالا رفته تازه مشکلات شروع میشه‌.

این آهن اضافی میتونه به ارگانهای مختلفی از جمله کبد،مغز،قلب،مفاصل آسیب بزنه.توی کبد باعث سیروز میشه و حتی میتونه رنگ کبد رو به سمت سیاه شدن تغییر بده.

توی پوست میتونه باعث برنزه شدن پوست بشه.

توی قلب ایجاد آریتمی میکنه.

توی مفاصل باعث آرتروز میشه و...

یه نکته ای که ازش گذشتیم اینه که آهن چجوری میتونه این همه آسیب زا باشه؟؟!

در واقع آهن باعث تولید رادیکال آزاد میشه(رادیکال آزاد یه ملکول بسیار واکنش پذیره که بطور ناخواسته میتونه وارد هر واکنشی بشه)و همانطور که اشاره شد ورود رادیکال آزاد به واکنش های مختلف میتونه نتیجه نهایی اون واکنش رو دستخوش تغییر بکنه.

حالا با این توضیحات بنظر شما آزمایش Iron,TIBC و فریتین تو این بیمارا چه تغییری میکنه؟!


نویسنده مطلب آقای حسین هوشی علوی

حسین هوشی علوی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


علل دردها | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت


 

  • 1392/12/21 - 09:03
  • 1313
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
آموزش

شکستن افراطی تخمه، ‌دندان‌ها را بی‌نظم می‌کند

یک دندان‌پزشک توصیه کرد: از افراط در مصرف شیرینی و شکستن آجیل‌های مختلف با دندان در ایام نوروز پرهیز شود.

00:00
00:00
دانلود

 

یک دندان‌پزشک توصیه کرد: از افراط در مصرف شیرینی و شکستن آجیل‌های مختلف با دندان در ایام نوروز پرهیز شود. فریدون نعمتی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در ایام نوروز مصرف آجیل و شیرینی تشدید می‌شود و بر این اساس توجه به مراقبت دهان و دندان از اهمیت بسزایی در این ایام برخوردار است.

وی گفت: در مورد مصرف شیرینی باید توجه داشت که میزان مصرف مهم نیست، بلکه دفعات مصرف مهم است و هر قدر دفعات مصرف کاهش یابد به همان اندازه مضرات شیرینی کاهش می‌یابد، زیرا میزان دفعات اسیدی شدن فضای دهان کاهش می‌یابد.

این دندانپزشک خاطرنشان کرد: اگر تا ۲۰ دقیقه پس از مصرف شیرینی، دندان‌ها مسواک زده شوند تاثیر مضر شیرینی کاهش می‌یابد، اما در صورت افزایش این زمان مواد اسیدی تاثیر منفی خود را روی دندان خواهد گذاشت.

نعمتی همچنین اظهار کرد: مضرات مصرف آجیل در این ایام نیز مستقیم نیست، بلکه جانبی است، به گونه‌ای که نمک آجیل یا شکستن آن با دندان بیشترین صدمه را به دندان‌ها وارد می‌کند. وی به شهروندان توصیه کرد: در ایام نوروز حتما ۳ وعده در طول شبانه روز مسواک بزنند، با دندان خود برای شکستن آجیل استفاده نکنند و در صورت تمایل به مصرف شیرینی از مواد شیرین طبیعی نظیر خرما، کشمش و عسل استفاده کنند.

  • گروه خبری : مطالب آموزشی و مقاله ها
  • کد خبر : 16066