هموکروماتوز چیست

هموکروماتوز به معنای انباشته شدن بیش از حد آهن توی بدن هستش که به دنبال(جذب) بیش از حد آهن اتفاق میفته.

بطور طبیعی روزانه حدودیک میلی گرم آهن جذب میشه اما تو این بیماری به دلیل یه جهش ژنتیکی این میزان به حدود ۴ میلی گرم افزایش پیدا میکنه.

در ابتدا این قضیه مشکل خاصی ایجاد نمیکنه اما در سن بالای۴۰ سالگی که میزان آهن به طور غیر طبیعی ای بالا رفته تازه مشکلات شروع میشه‌.

این آهن اضافی میتونه به ارگانهای مختلفی از جمله کبد،مغز،قلب،مفاصل آسیب بزنه.توی کبد باعث سیروز میشه و حتی میتونه رنگ کبد رو به سمت سیاه شدن تغییر بده.

توی پوست میتونه باعث برنزه شدن پوست بشه.

توی قلب ایجاد آریتمی میکنه.

توی مفاصل باعث آرتروز میشه و...

یه نکته ای که ازش گذشتیم اینه که آهن چجوری میتونه این همه آسیب زا باشه؟؟!

در واقع آهن باعث تولید رادیکال آزاد میشه(رادیکال آزاد یه ملکول بسیار واکنش پذیره که بطور ناخواسته میتونه وارد هر واکنشی بشه)و همانطور که اشاره شد ورود رادیکال آزاد به واکنش های مختلف میتونه نتیجه نهایی اون واکنش رو دستخوش تغییر بکنه.

حالا با این توضیحات بنظر شما آزمایش Iron,TIBC و فریتین تو این بیمارا چه تغییری میکنه؟!


نویسنده مطلب آقای حسین هوشی علوی

حسین هوشی علوی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


علل دردها | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت


 

  • 1392/09/23 - 19:13
  • 1319
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
آموزش سلامت

با انجام این کار طول عمرخود را افزایش دهید

به گفته محققان اعتدال در غذا خوردن موجب کاهش کلسترول، عمر طولانی، مبتلا نشدن به بیماری‌های قلبی و عروقی و دیابت می‌شود.

00:00
00:00
دانلود

 

طی مطالعاتی در آمریکا مشخص شد کم خوری موجب طول عمر می‌شود؛ آنها در یک مطالعات بسیار جدی نزدیک به 25 سال تحقیقاتی بر روی میمون‌ها داشتند.

 

در این تحقیقات میمون‌ها به دو گروه تقسیم شدند: گروه اول به طور معمول غذا می‌خوردند و گروه دوم مجبور به رعایت رژیم غذایی بودند و 30 درصد کالری کمتر از گروه اول می‌خوردند. نتایج این تحقیقات و آزمایشات نشان داد گروه دوم نسبت به گروه اول بیشتر عمر کردند؛ در عوض میمون‌هایی که به طور معمول غذا می‌خوردند خطر مرگ و میر و بیماری‌های قلبی و عروقی در آنها سه برابر شده بود.

 

نخستین نویسنده این مطالعات «روزالین آندرسون» گفت: مزایای محدود کردن کالری با کنترل متابولیک مرتبط است و موجب سوخت و ساز بدن در سنین بالا می‌شود؛ در کنترل انرژی و توانایی سلول‌ها و ارگانیسم برای پاسخ به تغییرات زیست محیطی در دوران پیری اثر می‌گذارد حتی در نقاط مختلف بدن تأثیر گذار است مثلاً موجب کاهش سطح رادیکال‌های آزاد و کاهش استرس می‌شود.

 

موسسه ملی سالمندان بالتیمور مطالعاتی مشابه روی 120 حیوان انجام داد که نتایج مرگ و میر و بیماری و سلامت در حیواناتی که به طور معمول غذا می‌خورند نسبت به حیواناتی که رژیم غذایی داشتند، متفاوت بود؛ حیواناتی که دارای رژیم غذایی بودند دیرتر مبتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی و دیابت می‌شدند یا اصلا مبتلاً نمی‌شدند.

 

در واقع رژیم غذایی در سنین بالا اثر مثبت روی سوخت و ساز بدن آنان داشت؛ از جمله کاهش کلسترول بود و در کل سالم‌تر بودند. به گفته محققان لازم نیست آزمایشات بیشتری برای ثابت کردن این مطالعه انجام شود چون 90 درصد ژن‌های حیوان و انسان مشترک است و این نشان دهنده این است که باید در خوردن اعتدال برقرار باشد.

  • گروه خبری : مطالب آموزشی و مقاله ها
  • کد خبر : 16057