توصیه های تغذیه ای سوزش سردل در بارداری

سوزش سر دل

ترش کردن و سوزش معده، یک رخداد معمول در اواخر بارداری است و معمولا در شبها روی میدهد. بازگشت اسید معده به مری موجب سوزش انتهای مری می شود و به دلیل این که قسمت انتهایی مری در نزدیک قلب است از این حس سوزش به عنوان (سوزش قلب) یاد می شود و این سوزش ربطی به قلب و یا کار آن ندارد. در بیشتر موارد این مسئله به دلیل بزرگ شدن رحم و فشار آن بر روده ها و معده و نیز شل شدن اسفنکتر مری و بازگشت محتویات معده به داخل مری ایجاد شده و باعث احساس سوزش میشود. این عارضه با خوردن غذای زیاد و تشکیل گاز، شدت می یابد.

توصیه میشود:

غذا در وعده های کوچک و متعدد (هر 2 تا 3 ساعت) مصرف شود.

به جای استفاده از مواد غذایی سرخ کرده، از غذاهای آب پز و یا کبابی استفاده کنید.

غذا به آرامی و در محیطی با آرامش میل شود.

از خوردن غذاهای حجیم قبل از خواب اجتناب شود.

از نوشیدن آب و مایعات در حین غذا و یا بلافاصله پس از اتمام غذا خودداری شود. آب و مایعات را میتوان 2-1 ساعت پس از صرف غذا میل نمود.

پس از صرف غذا کمی پیاده روی کنید.

رژیم غذایی باید پرپروتئین و بدون قندهای ساده باشد.


همچنین بخوانید:

کلینیک درمان ناباروری ریحانه | مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی خیّرین سلامت


رژیم غذایی بایدکم چرب و حاوی مقادیرکمی از غذاهای سرخ شده، سس های خامه دار، آبگوشتهای چرب غلیظ، گوشتهای پرچرب، شیرینی ها و مغزها باشد.

از غذاهای ادویه دار، به خصوص ادویه تند، کمتر استفادهکنید. هر چه غذا ادویه کمتر و طعم ملایم تری داشته باشد، ترشح اسید معده را کمتر تحریک میکند.

مصرف غذاهایی نظیر نعناع، پیاز، سیر، چاشنی ها، شکالت، قهوه، چای، نوشابه های گازدار و سایر نوشیدنی های حاوی کافئین را قطع کرده و به جای آن آب بنوشید. در صورت مصرف چای، از چای پررنگ اجتناب کرده و بجای آن از چای کم رنگ حداکثر 2-3 فنجان در روز استفاده شود.

غذاهای مایع همانند آش و سوپ مصرف نکنید.

پس از صرف غذا یا آشامیدن، از دراز کشیدن یا خم شدن به جلو پرهیز کنید.

در هنگام استراحت زیر سر را بالاتر از سطح بدن قرار دهید.

از دراز کشیدن 2-1 ساعت بعد از خوردن یا آشامیدن به ویژه قبل از خواب و بلافاصله بعد از غذا اجتناب کنید.

در صورتی که با رعایت همه اصول فوق، سوزش سر دل همچنان ادامه داشت، به پزشک مراجعه نمائید.


 

سوزش سر دل




لیست اخبار صفحه :10
آموزش مراقبت از پای دیابتی
آموزش

آموزش مراقبت از پای دیابتی

بیمار محترم شایسته است جهت پیشگیری از زخم پای دیابتی موارد زیر را به دقت مطالعه و اقدام نمایید:

آموزش استفاده و نگهداری انسولین در سفر
آموزش

آموزش استفاده و نگهداری انسولین در سفر

بیمارگرامی: احتمال دارد در مسافرت، انسولین مورد نیاز در دسترس شما نباشد، لذا قبل از این که شهر را ترک کنید، حتماً مقدار کافی انسولین و سرنگ را برای یک هفته بیشتر از طول مدت مسافرت، همراه خود داشته باشید تا با مشکل روبرو نشوید.

آموزش مراقبت از یرقان نوزادان
آموزش

آموزش مراقبت از یرقان نوزادان

زردی نوزاد: تعدادی از نوزادان پس از تولد ممکن است به زردی مبتلا شوند که معمولا در اثر وجود یک ماده رنگی به نام بیلیروبین در قسمتهای مختلف بدن مانند چشم و پوست است. بیلیروبین در اثر تخریب گلبولهای قرمز خون ایجاد میشود و کبد این ماده را ازخون خارج واز طریق مدفوع دفع میکند. این بیماری واگیردار نیست.

آموزش مراقبت از کشش
آموزش

آموزش مراقبت از کشش

از کشش (تراکشن)، جهت جا انداختن و بی حرکت کردن شکستگی ها و اصلاح بدشکلی و یا به حداقل رساندن گرفتگی عضلات، استفاده میشود. دو نوع کشش مورد استفاده، کشش پوستی و کشش استخوانی است.

چگونه می توانم مصرف داروهای خودم را کنترل کنم؟
آموزش

چگونه می توانم مصرف داروهای خودم را کنترل کنم؟

ممکن است مصرف دارو تجربه جدیدی برای شما بوده و شما در به یاد داشتن مصرف آن مشکلات زیادی داشته باشید. اگر شما قرص های خود را به صورت صحیح استفاده نکنید، فاقد اثر لازم می باشند. همچنین ممکن است سبب بروز عوارض جانبی خفیف یا حتی بسیار خطرناکی شوند. ممکن است بدون آگاهی از این مطلب، شما سبب واکنش دو دارو با یکدیگر شوید. عدم مصرف صحیح دارو، ممکن است باعث ایجاد احساس بیماری یا سرگیجه شود.

آموزش بدو ورود به بیمار
عمومی

آموزش بدو ورود به بیمار

مراجعین محترم براین باوریم که بیمار از عزیزترین مخلوقات خداست و خدمت به او نوعی عبادت است. با امید به اینکه کلیه خدمات ارائه شده در این مرکز، تا حد امکان مورد توجه و رضایت شما قرارگیرد، در ابتدای بستری به نکات زیر توجه فرمائید.